Het meest complete Rittenregistratiesysteem
Vanaf 5,- Per Maand.
BESTEL NU
Het meest complete Rittenregistratiesysteem
Altijd Sluitende Rittenregistratie.
Zonder Omkijken.
Altijd Sluitende Rittenregistratie.
Rittenregistratie voor Belastingdienst nodig?
Het systeem kan jouw Rittenregistratie Bijhouden
Rittenregistratie voor Belastingdienst nodig?

Ritten registratie volgens eisen belastingdienst

Heb jij dat Excelbestand van 2014 nog ergens opgeslagen? Of dat rittenregistratie boekje waarin je het bijhield? Mooi als je ze nog kunt vinden, maar lever het maar eens netjes aan. Gelukkig bewaren wij je gegevens zeven jaar en heb je binnen een paar klikken een uitdraai die je kunt inleveren. Jouw ritten administratie maken wij nog eenvoudiger! Precies de rittenregistratie volgens eisen van de belastingdienst dat jij nodig hebt.

BEKIJK HOE HET WERKT
Zakelijk of privé ritten bijhouden?
Altijd op de hoogte met de Rittenregistratie App
Zakelijk of privé ritten bijhouden?

Alle ritten bijhouden met één druk op de knop.

Betaal je geen bijtelling? Dan moet je per rit aangeven of je voor je werk rijdt of niet. Met de Cartracker rittenregistratie app regel je dat met één druk op de knop. Helemaal makkelijk: staan je ritten standaard op zakelijk, dan hoef je alleen privéritten aan te passen. Dat kan zelfs achteraf. Rittenregistratie volgens eisen van de belastingdienst!

BEKIJK HOE HET WERKT
Altijd Sluitende Rittenregistratie.
Altijd Sluitende Rittenregistratie.
Roel Groenestein
Unit Manager Mobiliteit Service bij Spaarnelanden
-
"Na het vergelijken van een aantal systemen bleek dat Cartracker het meest gebruiksvriendelijke systeem is. Wat uniek is, is dat Cartracker de mogelijkheid biedt om rapportages volledig naar wens aan te passen."
Altijd Sluitende Rittenregistratie.
Peter Broer
Service Manager bij Klingelnberg-Klauss
-
“Het systeem van Cartracker is eenvoudig in gebruik en van hoge kwaliteit. Het systeem doet wat het moet doen, zonder storingen of problemen. Een pluspunt van Cartracker is de helpdesk die altijd bereikbaar is wanneer er iets is.”
Altijd Sluitende Rittenregistratie.
André de Wildt
DGA bij Installatiebedrijf Dekker B.V.
-
“We zijn zeer tevreden met het systeem omdat het erg goed functioneert. Het is eenvoudig in gebruik en het is zeker niet duur. We hebben altijd inzicht in waar onze monteurs zijn zodat we snel kunnen schakelen indien nodig."
Zonder Omkijken.
Onze kers op de taart:
Rittenregistratie App mét gratis parkeerfunctie
Onze kers op de taart:

Met onze rittenregistratie app houd je niet alleen bij of je voor je werkt rijdt of niet. Je kunt tevens betalen voor straatparkeren! Makkelijk en zonder transactiekosten. Gewoon parkeren, aanzetten en wegrijden. Je parkeeractie stopt vanzelf als de auto weer in beweging is!

BEKIJK HOE HET WERKT
Cartracker: Jouw Rittenregistratiesysteem
Bestel Nu | Maandelijks Opzegbaar | Morgen In Huis

Met Cartracker hoef je in de auto alleen nog op de weg te letten.
Ritten Registratie prive auto of zakelijke auto, het maakt niet uit!
Wij bieden rust, gemak & zorgen voor tijdsbesparing.

 • Test 30 dagen gratis
 • Bespaar tijd en kosten
 • Makkelijke installatie en gebruik
 • Maandelijks opzegbaar

Hoe houd je rittenregistratie bij?

Je kunt jouw zakelijke ritten op verschillende manieren bijhouden. Voor de belastingdienst maakt het namelijk niet uit hoe je het bijhoudt. De meest voorkomende manieren om een bijtellingsboete te voorkomen zijn:

 1. Automatische registratie met een rittenregistratiesysteem zoals Cartracker
 2. Handmatig met een rittenregistratie boekje of in een Rittenregistratie Excelbestand
 3. Met een Rittenregistratie App – zoals bijvoorbeeld de Cartracker app

Hoe moet ik mijn rittenregistratie inleveren bij de belastingdienst?

De belastingdienst eist dat je rittenregistratie volgens de regels bijhoudt. De fiscus kan op ieder moment jouw rittenregistratie opvragen, dit doen ze steekproefgewijs of via periodieke controles met scanauto’s. De Belastingdienst controleert hiermee op meerdere plekken, denk bijvoorbeeld aan pretparken, het circuit, populaire wandelgebieden, woonboulevard of andere recreatiegebieden. Jij moet dan kunnen aantonen dat de rit zakelijk of privé bijgehouden is. Kun je dit niet aantonen of heb jij meer dan 500 kilometer privé gereden? Dan kan dit flinke consequenties hebben.

Met het Cartracker rittenregistratiesysteem heb jij jouw rittenregistratie altijd paraat en kom je dus niet voor verassingen te staan. Wij houden alles volgens de eisen van de belastingdienst bij, zodat jij geen risico loopt op vervelende boetes. Bekijk deze video.

Wat is een sluitende rittenregistratie?

Een sluitende rittenregistratie moet aan een aantal eisen voldoen om volledig sluitend te zijn voor de belastingdienst.

Dit moet je bijhouden (automatisch via Cartracker):

 1. Het kenteken
 2. Merk en model van het voertuig
 3. Datum van de rit
 4. Het ritnummer (jij moet iedere rit nummeren)
 5. Begin en eind kilometerstand
 6. Aankomst- en vertrekadres
 7. Of het een zakelijke- of privérit betreft
 8. Route; mits deze afwijkt van de normale route

Moet ik een Keurmerk Rittenregistratie hebben voor de belastingdienst?

Het keurmerk Ritregistatiesystemen is officieel niet nodig om een sluitende rittenregistratie te hebben voor de belastingdienst. Maar het maakt jouw leven wel een stuk makkelijker. Je valt namelijk in een lichtere controle categorie, het product is ingebouwd en medewerkers kunnen dit er niet uit trekken. Dit keurmerk geeft ook zekerheid op het gebied van gegevensbescherming en de bestanden zijn versleuteld op te vragen. Alleen de belastingdienst kan jouw rittenregistratie dan openen.

Kies jij voor Plug & Play? Dan werken wij volgens de eisen van de belastingdienst en het Keurmerk Ritregistratiesystemen.

Hoe lang moet je rittenregistratie bewaren?

De belastingdienst eist dat je jouw rittenregistratie minimaal zeven jaar bewaard. Wanneer de belastingdienst jouw rittenregistratie controleert, kunnen zij dit tot 7 jaar terug vragen. Cartracker voldoet aan de eisen van de belastingdienst, jouw rittenregistratie kun je met een druk op de knop uitdraaien. Hierdoor loop jij geen risico op een boete!

Wat zijn de eisen van Rittenregistratie voor een privé auto?

De rittenregistratie regels zijn eigenlijk altijd hetzelfde, dus ook als je zakelijk in een privé auto rijdt. Wanneer jij zakelijk rijdt in een privé auto, kun je een kilometervergoeding uit laten betalen van €0,19 cent per kilometer. Jij moet dan wel aantonen wat je zakelijk hebt gereden.

Hebben jullie ook een rittenregistratie app?

Cartracker heeft een speciale rittenregistratie app die je kunt openen op jouw browser of kunt downloaden in de Apple Store of via Google Play. Dit is een berijdersapp speciaal voor bestuurders. Wagenpark? Dan zien alle bestuurders alleen het eigen voertuig. Met de Cartracker Rittenregistratie app heb jij de volgende mogelijkheden:

 1. Navigeren (zelfs naar jouw eigen auto)
 2. Parkeren, wij zetten de parkeermeter bij het wegrijden automatisch uit
 3. Rittenregistratie van het voertuig
 4. Wijzigen van rittenregistratie naar privé of zakelijk
 5. Rijgedrag inzien van jouw gereden ritten
 6. Priveknop – wijzig jouw rittenregistratie
  1. Jouw werkgever ziet niet waar jij rijdt in privé tijd

Kan ik mijn rittenregistratie afkopen?

Rittenregistratie is af te kopen. Dit kost je als werkgever een vast bedrag per jaar. Op het moment als je dit afkoopt, hoef jij dus ook geen ritten registratie bij te houden. Dit klinkt natuurlijk interessant, maar dit is vaak duurder dan een automatisch Rittenregistratie systeem als Cartracker.

Stel een vraag
Close