Automatische Rittenregistratie - Zonder Omkijken
Vanaf 5,- Per Maand.
BESTEL NU
Automatische Rittenregistratie - Zonder Omkijken
Altijd Sluitende Rittenregistratie.
Zonder Omkijken.
Altijd Sluitende Rittenregistratie.
Rittenregistratie Belastingdienst
Rittenregistratie bijhouden volgens eisen van de belastingdienst. Fiscus proof!
Automatische rittenregistratie.
Jouw Rittenregistratie gps device houdt alles voor je bij. Zo zie jij exact waar je geweest bent!
Eén van de beste Rittenregistratie app & portaal
Met onze rittenregistratie app en online portal zie je waar je bent geweest, hoeveel je hebt gereden en wat je hebt verbruikt.
Rittenregistratie auto & meer!
Minder administratie en meer inzicht in bijvoorbeeld je rijstijl en onderhoudsstatus bespaart niet alleen tijd maar ook geld.
Rittenregistratie voor Belastingdienst nodig?
Het systeem kan jouw Rittenregistratie Bijhouden
Rittenregistratie voor Belastingdienst nodig?

Rittenregistratiesysteem met Keurmerk Belastingdienst (SKRSS)

De belastingdienst stelt strenge eisen aan automatische rittenregistratiesystemen. Zo stellen ze eisen voor een sluitende rittenadministratie en moeten wij volgens de rittenregistratie regels rapporteren. Wanneer je Cartracker laat inbouwen voldoet het systeem aan de richtlijnen van de belastingdienst en het keurmerk ritregistratiesystemen. Deze richtlijnen omvatten het correct rittenregistratie, het waarborgen van privacy, adequate dataopslag, systeemveiligheid en continuïteit.

Stichting Keurmerk Ritregistratiesystemen heeft in samenwerking met de belastingdienst het initiatief genomen. Gebruikers zijn hierdoor verzekerd van een sluitende ritten registratie voor de belastingdienst! Dus kies voor het keurmerk en wij komen langs om jouw rittenregistratie systeem in te bouwen!

BEKIJK HOE HET WERKT
Zakelijk of privé ritten bijhouden?
Altijd op de hoogte met de Rittenregistratie App
Zakelijk of privé ritten bijhouden?

Alle ritten bijhouden met één druk op de knop.

Als je geen bijtelling betaalt, moet je per rit aangeven of deze voor zakelijke of persoonlijke doeleinden is. Met de Cartracker rittenregistratie-app regel je dit eenvoudig met één druk op de knop. 

En voor nog meer gemak: als je ritten standaard als zakelijk zijn ingesteld, hoef je alleen de privéritten aan te passen. Dit kan zelfs achteraf. Volledig voldoen aan de eisen van de belastingdienst voor rittenregistratie!

BEKIJK HOE HET WERKT
Altijd Sluitende Rittenregistratie.
Altijd Sluitende Rittenregistratie.
Roel Groenestein
Unit Manager Mobiliteit Service bij Spaarnelanden
-
"Na het vergelijken van een aantal systemen bleek dat Cartracker het meest gebruiksvriendelijke systeem is. Wat uniek is, is dat Cartracker de mogelijkheid biedt om rapportages volledig naar wens aan te passen."
Altijd Sluitende Rittenregistratie.
Peter Broer
Service Manager bij Klingelnberg-Klauss
-
“Het systeem van Cartracker is eenvoudig in gebruik en van hoge kwaliteit. Het systeem doet wat het moet doen, zonder storingen of problemen. Een pluspunt van Cartracker is de helpdesk die altijd bereikbaar is wanneer er iets is.”
Altijd Sluitende Rittenregistratie.
André de Wildt
DGA bij Installatiebedrijf Dekker B.V.
-
“We zijn zeer tevreden met het systeem omdat het erg goed functioneert. Het is eenvoudig in gebruik en het is zeker niet duur. We hebben altijd inzicht in waar onze monteurs zijn zodat we snel kunnen schakelen indien nodig."
Zonder Omkijken.
Onze kers op de taart:
Rittenregistratie App mét gratis parkeerfunctie
Onze kers op de taart:

Onze rittenregistratie-app houdt niet alleen bij of je voor je werk rijdt of niet, maar je kunt ook eenvoudig betalen voor straatparkeren! Geen gedoe met transactiekosten.

Gewoon parkeren, starten en vertrekken. De parkeeractie stopt automatisch zodra de auto weer in beweging is!

BEKIJK HOE HET WERKT
Cartracker: Jouw Rittenregistratiesysteem
Bestel Nu | Maandelijks Opzegbaar | Morgen In Huis

Met Cartracker hoef je in de auto alleen nog op de weg te letten.
Ritten Registratie prive auto of zakelijke auto, het maakt niet uit!
Wij bieden rust, gemak & zorgen voor tijdsbesparing.

 • Test 30 dagen gratis
 • Bespaar tijd en kosten
 • Makkelijke installatie en gebruik
 • Maandelijks opzegbaar

Hoe moet je rittenregistratie bijhouden?

Je kunt jouw zakelijke ritten op verschillende manieren bijhouden. Voor de belastingdienst maakt het namelijk niet uit hoe je het bijhoudt. De meest voorkomende manieren om een bijtellingsboete te voorkomen zijn:

 1. Automatische registratie met een rittenregistratiesysteem zoals Cartracker
 2. Handmatig met een rittenregistratie boekje of in een Rittenregistratie Excelbestand
 3. Met een Rittenregistratie App – zoals bijvoorbeeld de Cartracker app

Hoe moet ik mijn rittenregistratie inleveren bij de belastingdienst?

De belastingdienst eist dat je rittenregistratie volgens de regels bijhoudt. De fiscus kan op ieder moment jouw rittenregistratie opvragen, dit doen ze steekproefgewijs of via periodieke controles met scanauto’s. De Belastingdienst controleert hiermee op meerdere plekken, denk bijvoorbeeld aan pretparken, het circuit, populaire wandelgebieden, woonboulevard of andere recreatiegebieden. Jij moet dan kunnen aantonen dat de rit zakelijk of privé bijgehouden is. Kun je dit niet aantonen of heb jij meer dan 500 kilometer privé gereden? Dan kan dit flinke consequenties hebben.

Met het Cartracker rittenregistratiesysteem heb jij jouw rittenregistratie altijd paraat en kom je dus niet voor verassingen te staan. Wij houden alles volgens de eisen van de belastingdienst bij, zodat jij geen risico loopt op vervelende boetes. Bekijk deze video.

Wat is een sluitende rittenregistratie?

Een sluitende rittenregistratie moet aan een aantal eisen voldoen om volledig sluitend te zijn voor de belastingdienst.

Dit moet je bijhouden (automatisch via Cartracker):

 1. Het kenteken
 2. Merk en model van het voertuig
 3. Datum van de rit
 4. Het ritnummer (jij moet iedere rit nummeren)
 5. Begin en eind kilometerstand
 6. Aankomst- en vertrekadres
 7. Of het een zakelijke- of privérit betreft
 8. Route; mits deze afwijkt van de normale route

Moet ik een Keurmerk Rittenregistratie hebben voor de belastingdienst?

Het keurmerk Ritregistatiesystemen is officieel niet nodig om een rittenregistratie te hebben voor de belastingdienst. Maar het maakt jouw leven wel een stuk makkelijker. Je valt namelijk in een lichtere controle categorie, het product is ingebouwd en medewerkers kunnen dit er niet uit trekken. Dit keurmerk geeft ook zekerheid op het gebied van gegevensbescherming en de bestanden zijn versleuteld op te vragen. Alleen de belastingdienst kan jouw rittenregistratie dan openen.

Kies jij voor Plug & Play? Dan werken wij volgens de eisen van de belastingdienst en het Keurmerk Ritregistratiesystemen.

Wat is een vereenvoudigde rittenregistratie?

Een vereenvoudigde rittenregistratie is speciaal bedoeld voor personen die veel ritten op één dag maken. Om de administratieve last van de medewerker te verminderen kun je de vereenvoudigde rittenregistratie aanvragen. De voorwaarde is wel dat je geen privé ritten mag maken tijdens werk en lunchtijd en dat je alle adressen in je administratie hebt.

Als je aan bovenstaande voorwaarden voldoet, dan kun je beginnen met de vereenvoudigde rittenadministratie. Je houdt dan in iedergeval:

 • De datum
 • Begin en einde werktijd
 • Begin en eind kilometerstand
 • Volgorde of verwijzing naar de adressen die je hebt bezocht

Hoe lang moet je rittenregistratie bewaren?

De belastingdienst eist dat je jouw rittenregistratie minimaal zeven jaar bewaard. Wanneer jij rittenregistratie voor de belastingdienst bijhoudt, moet je dit dus minimaal 7 jaar bewaren.

Cartracker voldoet aan de eisen van de belastingdienst, jouw rittenregistratie kun je met een druk op de knop uitdraaien. Hierdoor loop jij geen risico op een boete!

Wat zijn de eisen van Rittenregistratie voor een privé auto?

De rittenregistratie regels zijn eigenlijk altijd hetzelfde, dus ook als je zakelijk in een privé auto rijdt. Wanneer jij zakelijk rijdt in een privé auto, kun je een kilometervergoeding uit laten betalen van €0,19 cent per kilometer. Jij moet dan wel aantonen wat je zakelijk hebt gereden.

Hebben jullie ook een rittenregistratie app?

Cartracker heeft een speciale rittenregistratie app die je kunt openen op jouw browser of kunt downloaden in de Apple Store of via Google Play. Dit is een berijdersapp speciaal voor bestuurders. Wagenpark? Dan zien alle bestuurders alleen het eigen voertuig. Met de Cartracker Rittenregistratie app heb jij de volgende mogelijkheden:

 1. Navigeren (zelfs naar jouw eigen auto)
 2. Parkeren, wij zetten de parkeermeter bij het wegrijden automatisch uit
 3. Rittenregistratie van het voertuig
 4. Wijzigen van rittenregistratie naar privé of zakelijk
 5. Rijgedrag inzien van jouw gereden ritten
 6. Priveknop – wijzig jouw rittenregistratie
  1. Jouw werkgever ziet niet waar jij rijdt in privé tijd

Kan ik mijn rittenregistratie afkopen?

Rittenregistratie is af te kopen. Dit kost je als werkgever een vast bedrag per jaar. Op het moment als je dit afkoopt, hoef jij dus ook geen ritten registratie bij te houden. Dit klinkt natuurlijk interessant, maar dit is vaak duurder dan een automatisch Rittenregistratie systeem als Cartracker.

Is rittenregistratie verplicht?

Rittenregistratie is verplicht tot op zekere hoogte. Betaal je fiscale bijtelling over het privé gebruik van jouw auto, dan hoef je geen sluitende rittenregistratie bij te houden! Heb je geen verklaring privé gebruik auto ingevuld? Dan moet je een sluitende rittenregistratie volgens de belastingdienst bijhouden.

Stel een vraag
Close