De belastingdienst stelt strenge eisen aan automatische rittenregistratiesystemen. Zo stellen ze eisen voor een sluitende rittenadministratie en moeten wij volgens de rittenregistratie regels rapporteren. Wanneer je Cartracker laat inbouwen voldoet het systeem aan de richtlijnen van de belastingdienst en het keurmerk ritregistratiesystemen. Deze richtlijnen omvatten het correct rittenregistratie, het waarborgen van privacy, adequate dataopslag, systeemveiligheid en continuïteit.
Stichting Keurmerk Ritregistratiesystemen heeft in samenwerking met de belastingdienst het initiatief genomen. Gebruikers zijn hierdoor verzekerd van een sluitende ritten registratie voor de belastingdienst! Dus kies voor het keurmerk en wij komen langs om jouw rittenregistratie systeem in te bouwen!
BEKIJK HOE HET WERKTAls je geen bijtelling betaalt, moet je per rit aangeven of deze voor zakelijke of persoonlijke doeleinden is. Met de Cartracker rittenregistratie-app regel je dit eenvoudig met één druk op de knop.
En voor nog meer gemak: als je ritten standaard als zakelijk zijn ingesteld, hoef je alleen de privéritten aan te passen. Dit kan zelfs achteraf. Volledig voldoen aan de eisen van de belastingdienst voor rittenregistratie!
Onze rittenregistratie-app houdt niet alleen bij of je voor je werk rijdt of niet, maar je kunt ook eenvoudig betalen voor straatparkeren! Geen gedoe met transactiekosten*.
Gewoon parkeren, starten en vertrekken. De parkeeractie stopt automatisch zodra de auto weer in beweging is!
(*Mits gekozen is voor betaling middels automatische incasso)
BEKIJK HOE HET WERKTMet Cartracker hoef je in de auto alleen nog op de weg te letten.
Ritten Registratie prive auto of zakelijke auto, het maakt niet uit!
Wij bieden rust, gemak & zorgen voor tijdsbesparing.
Je kunt jouw zakelijke ritten op verschillende manieren bijhouden. Voor de belastingdienst maakt het namelijk niet uit hoe je het bijhoudt. De meest voorkomende manieren om een bijtellingsboete te voorkomen zijn:
De belastingdienst eist dat je rittenregistratie volgens de regels bijhoudt. De fiscus kan op ieder moment jouw rittenregistratie opvragen, dit doen ze steekproefgewijs of via periodieke controles met scanauto’s. De Belastingdienst controleert hiermee op meerdere plekken, denk bijvoorbeeld aan pretparken, het circuit, populaire wandelgebieden, woonboulevard of andere recreatiegebieden. Jij moet dan kunnen aantonen dat de rit zakelijk of privé bijgehouden is. Kun je dit niet aantonen of heb jij meer dan 500 kilometer privé gereden? Dan kan dit flinke consequenties hebben.
Met het Cartracker rittenregistratiesysteem heb jij jouw rittenregistratie altijd paraat en kom je dus niet voor verassingen te staan. Wij houden alles volgens de eisen van de belastingdienst bij, zodat jij geen risico loopt op vervelende boetes. Bekijk deze video.
Een sluitende rittenregistratie moet aan een aantal eisen voldoen om volledig sluitend te zijn voor de belastingdienst.
Dit moet je bijhouden (automatisch via Cartracker):
Het keurmerk Ritregistatiesystemen is officieel niet nodig om een rittenregistratie te hebben voor de belastingdienst. Maar het maakt jouw leven wel een stuk makkelijker. Je valt namelijk in een lichtere controle categorie, het product is ingebouwd en medewerkers kunnen dit er niet uit trekken. Dit keurmerk geeft ook zekerheid op het gebied van gegevensbescherming en de bestanden zijn versleuteld op te vragen. Alleen de belastingdienst kan jouw rittenregistratie dan openen.
Kies jij voor Plug & Play? Dan werken wij volgens de eisen van de belastingdienst en het Keurmerk Ritregistratiesystemen.
Een vereenvoudigde rittenregistratie is speciaal bedoeld voor personen die veel ritten op één dag maken. Om de administratieve last van de medewerker te verminderen kun je de vereenvoudigde rittenregistratie aanvragen. De voorwaarde is wel dat je geen privé ritten mag maken tijdens werk en lunchtijd en dat je alle adressen in je administratie hebt.
Als je aan bovenstaande voorwaarden voldoet, dan kun je beginnen met de vereenvoudigde rittenadministratie. Je houdt dan in iedergeval:
De belastingdienst eist dat je jouw rittenregistratie minimaal zeven jaar bewaard. Wanneer jij rittenregistratie voor de belastingdienst bijhoudt, moet je dit dus minimaal 7 jaar bewaren.
Cartracker voldoet aan de eisen van de belastingdienst, jouw rittenregistratie kun je met een druk op de knop uitdraaien. Hierdoor loop jij geen risico op een boete!
De rittenregistratie regels zijn eigenlijk altijd hetzelfde, dus ook als je zakelijk in een privé auto rijdt. Wanneer jij zakelijk rijdt in een privé auto, kun je een kilometervergoeding uit laten betalen van €0,19 cent per kilometer. Jij moet dan wel aantonen wat je zakelijk hebt gereden.
Cartracker heeft een speciale rittenregistratie app die je kunt openen op jouw browser of kunt downloaden in de Apple Store of via Google Play. Dit is een berijdersapp speciaal voor bestuurders. Wagenpark? Dan zien alle bestuurders alleen het eigen voertuig. Met de Cartracker Rittenregistratie app heb jij de volgende mogelijkheden:
Rittenregistratie is af te kopen. Dit kost je als werkgever een vast bedrag per jaar. Op het moment als je dit afkoopt, hoef jij dus ook geen ritten registratie bij te houden. Dit klinkt natuurlijk interessant, maar dit is vaak duurder dan een automatisch Rittenregistratie systeem als Cartracker.
Rittenregistratie is verplicht tot op zekere hoogte. Betaal je fiscale bijtelling over het privé gebruik van jouw auto, dan hoef je geen sluitende rittenregistratie bij te houden! Heb je geen verklaring privé gebruik auto ingevuld? Dan moet je een sluitende rittenregistratie volgens de belastingdienst bijhouden.