Nieuws

Rittenregistratie Regels - Wat moet jij weten?

Updates | Rittenregistratie
published 19/02/2021
Rittenregistratie Regels - Wat moet jij weten?

Rittenregistratie regels?

Welke regels gelden er voor Km Registratie? Waarom moet ook jij een sluitende kilometerregistratie bijhouden? Het niet bijhouden, van gereden kilometers in een auto van de zaak kan kostbare gevolgen hebben. Want de Belastingdienst controleert vaak en de boetes zijn niet misselijk: een verzuimboete tussen 3.000,00 en 5.000,00 euro inclusief de niet betaalde bijtelling van de afgelopen paar jaar!

Wat zijn de regels voor een sluitende kilometer registratie?

Als je minder dan 500 kilometer per jaar privé rijdt met de zakelijke auto, dan hoef je geen bijtelling te betalen voor jouw zakelijke bolide. Heb jij een verklaring geen privégebruik auto ingevuld? Dan zul jij al jouw gereden kilometers moeten gaan bijhouden! De belastingdienst laat vrij hoe je de zakelijke en privé kilometers inlevert. Je kunt jouw gereden kilometers zelfs op een bierviltje tonen (dit raden wij uiteraard niet aan). Pas wel op! Wanneer jij geen sluitende kilometer registratie kunt overhandigen, dan kan de belastingdienst alle misgelopen bijtelling over de afgelopen periode terugvragen.

Jij kunt ook jouw privé auto voor zakelijke doeleinden gebruiken. Dit is een wat lastiger punt, aangezien jij dan ook rittenregistratie kan gaan gebruiken om de kosten van jouw eigen voertuig te drukken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan onderhoud, wegenbelasting, brandstof en zelfs een tankpas! Jij kunt bijvoorbeeld de privé auto volledig zakelijk gebruiken, en hiervoor heb jij rittenregistratie nodig. Hier schrijven wij later nog een artikel over, wordt vervolgd!

Sluitende kilometerregistratie voor de belastingdienst

Blijf onder de 500 privé kilometers, zit jij erboven? Dan heb je een grote kans op bovengenoemde boete! Welke gegevens heeft de belastingdienst verder nog nodig?

De lijst wat jij na elke autorit moet invullen moet het volgende bevatten:

  1. het rit nummer (opeenvolgend 1,2,3 enz);
  2. de datum;
  3. beginstand kilometerteller;
  4. eindstand kilometerteller;
  5. beginadres;
  6. eindadres;
  7. gereden route indien afwijkend van meest gebruikelijke;
  8. en/of het een privé of zakelijk rit betreft

Veel werk voor een sluitende kilometerregistratie?

Je kunt het zo gek maken als jij zelft wilt. Uiteraard kun jij een excel sjabloon downloaden en elke dag netjes jouw gereden kilometers invullen. Dit kost je minimaal tien minuten per dag, verspreid je dit over een jaar, ben jij 44 uur kwijt. Deze werkweek kan je zeker wel ergens anders voor gebruiken.

Of jij kiest voor een volledig automatisch kilometerregistratie systeem zoals bijvoorbeeld, hoe kan het ook anders, Cartracker! Onze automatische kilometer registratie is conform eisen van de belastingdienst. Je hoeft ons product niet in te laten bouwen, wanneer jij voor Plug & Play kiest, kan jij beginnen wanneer jij wilt! Bekijk hier hoe het werkt. Tevens zijn wij ook voorzien van het keurmerk RitRegistratieSystemen. Maar wil jij automatisch jouw rittenregistratie bijhouden, dan is dat mogelijk. Wij zorgen er namelijk voor dat bovenstaande dimensies in één mooi rapport komen te staan. Even uitdraaien, en klaar voor het overhandigen aan de belastingdienst. Bekijk deze video!

Rittenregistratie privé auto?

Vind jij het lastig om jouw kosten bij te houden van een privé auto waarmee jij zakelijk rijdt? Alle facturen opzoeken en bijhouden kan ook een lastige zaak zijn. Met Cartracker automatische rittenregistratie heb jij de mogelijkheid om:

  • Jouw onderhoud in te plannen
  • Jouw tankpas te koppelen aan ons systeem, jij ziet waar, wanneer en voor welke prijs jij hebt getankt

Laat Cartracker ook fungeren als administratief hulpmiddel. Wij helpen jou om zo goedkoop mogelijk auto te rijden! Laat je informeren door ons team, of plan direct een demo in. Stel je vraag en wij beantwoorden deze snel.

Overig nieuws

Hoe zorg je ervoor dat jouw voertuigen altijd geladen zijn?
Hoe zorg je ervoor dat jouw voertuigen altijd geladen zijn?
Jij hebt alles geregeld tot aan de aankoop van jouw elektrische auto’s. Mooi! Maar hoe zorg je ervoor dat deze nooit leeg zijn en onderweg stil komen te st...
Lees het hele bericht>
NIEUW: Cartracker Document Management Systeem
NIEUW: Cartracker Document Management Systeem
Afgelopen tijd kregen wij veel vragen over het opslaan van documenten in het Cartracker portaal. Het is natuurlijk goed om alle belangrijke documenten van ...
Lees het hele bericht>
Hoe kies je de perfecte elektrische auto voor jouw wagenpark?
Hoe kies je de perfecte elektrische auto voor jouw wagenpark?
Nu de business case af is en je wilt kiezen voor een elektrisch voertuig / wagenpark (lees dit artikel), ben je klaar met één derde van jouw opdracht! Nu k...
Lees het hele bericht>
Stel een vraag
Close