Nieuws

Let op de bijtellingsboete!

Track & Trace | Rittenregistratie | Wagenparkbeheer
published 19/01/2021
Let op de bijtellingsboete!

2021, een nieuw jaar vol nieuwe kansen! 2020 was namelijk een jaar dat de Mobiliteit flink is veranderd. Veel voertuigen staan nu stil en hierdoor gaan veel mensen zich afvragen waarom ze eigenlijk bijtelling betalen? Kan jij je voertuig niet beter puur zakelijk gaan rijden in 2021? Je bespaart al snel honderden euro’s per maand! In onze data zien wij sinds de tweede lockdown een toename in het aantal verkochte rittenregistratie apparaten, het is dus een trend dat de belastingdienst ook weet! Als jij kiest voor besparing, zorg ervoor dat jij je zaken op orde hebt.

Bijtelling?

Even een recap, wat is bijtelling? Dit zijn maandelijkse fiscale kosten voor het privégebruik van een leaseauto. Wanneer jij meer dan 500 privé kilometers rijdt in één jaar, moet jij bijtelling betalen. De bijtelling is een vast percentage van de fiscale waarde van een voertuig. Wanneer jij geen bijtelling betaalt, mag jij niet meer dan 500 privé kilometers per jaar rijden. Dit doe je door een “verklaring geen privégebruik auto” te ondertekenen bij de belastingdienst. Zodra dit is goedgekeurd, dien jij een sluitende rittenregistratie (handmatig of automatisch) te hebben voor de belastingdienst. Wanneer jij aan het laatste punt niet kunt voldoen, riskeer je een verzuimboete dat kan oplopen tot duizenden euro’s.

Hoe controleert de belastingdienst jouw kilometerregistratie?

De belastingdienst maakt gebruik van periodieke controles op verschillende plekken in Nederland. Denk bijvoorbeeld aan grenscontroles (camera’s), bij bouwmarkten, pretparken, natuurgebieden, populaire stranden, op het circuit en noem het maar op! Met speciale scanauto’s onderzoeken ze welke bestuurders puur zakelijk rijden. Wanneer de bestuurder geen sluitende registratie kunt aantonen, sjoemelt met zijn ritten of onjuist registreert, riskeert hij/zij een zeer hoge boete! Bestuurders kunnen gerust een boete van €3.000,00 tot €5.000,00 ontvangen van de fiscus. Plus de niet betaalde bijtelling van de afgelopen vijf jaar!

Wanneer krijg jij geen bijtellingsboete van de Belastingdienst?

Uiteraard dien je een sluitende kilometerregistratie te hebben voor jouw voertuig. Dat houdt in dat je alle ritten moet registreren die jij hebt gemaakt in de desbetreffende auto. Jij moet het volgende volgens de rittenregistratie regels vermelden:

  1. Merk en model voertuig
  2. Kenteken
  3. De periode dat je het voertuig gebruikt hebt
  4. Ritgegevens binnen deze periode, per rit vermeld jij het volgende:
    1. De datum van de rit
    2. Begin- en eindstand van de kilometerteller
    3. Vertrek- en aankomstadres
    4. Privé of zakelijke rit (woon-werk verkeer zijn altijd een zakelijke ritten!)

Uit intern onderzoek is gebleken dat bestuurders zonder automatische kilometer registratie gemiddeld 10 minuten per dag bezig zijn met hun administratie. Dit komt neer op 44 uur per jaar! Cartracker is geheel goedgekeurd door de belastingdienst en wij registreren jouw ritten automatisch. Zodat jij niet meer om hoeft te kijken, alle ritten bewaren wij zeven jaar.

Bestel jouw Cartracker hier, of plan een demo in bij één van onze accountmanagers. Start vandaag nog en zorg ervoor dat jij ook bespaart als jouw auto stil staat!

Overig nieuws

Regel het eenvoudig nu nog : CO2 wetgeving: Registratie verplichting vanaf 1 juli 2024
Regel het eenvoudig nu nog : CO2 wetgeving: Registratie verplichting vanaf 1 juli 2024
Een eenvoudige en gebruiksvriendelijke manier om CO2 uitstootgegevens nauwkeurig bij te houden en te rapporteren. Ook de medewerkers die van het OV gebruik...
Lees het hele bericht>
De voordelen van onze Dashcam integratie
De voordelen van onze Dashcam integratie
Een dashcam die ook meldingen verstuurt als je geparkeerd staat? Goed nieuws, wij hebben hem!...
Lees het hele bericht>
Nieuw: Inzicht in CO2-uitstoot op elke rit / periode
Nieuw: Inzicht in CO2-uitstoot op elke rit / periode
Cartracker introduceert een innovatieve en belangrijke functie op ons platform waarmee gebruikers inzicht krijgen in de CO2-uitstoot van hun voertuigen. Me...
Lees het hele bericht>
Stel een vraag
Close