Automatische Ritregistratie - Volgens Eisen Belastingdienst
Nu voor maar €5,- per maand.
BESTEL NU
Automatische Ritregistratie - Volgens Eisen Belastingdienst
Gerust op weg.
Start vandaag nog.
Gerust op weg.
Ritregistratie volgens eisen Belastingdienst
Automatische Ritregistratie volgens eisen van de belastingdienst. Sluitende ritadministratie? Kies voor inbouw met Keurmerk RRS.
Automatische Rit Registratie.
Rit registratie voor jouw auto. Jouw ritten bijhouden in ons ritregistratiesysteem. Geen gedoe met excel of notities!
Meer dan andere Ritregistratiesystemen
Houd onder andere jouw rijgedrag, parkeeracties, onderhoud en ritten eenvoudig bij in onze ritregistratie app! Overal inzicht!
Rit Registratie bespaart tijd & geld.
Dankzij ons Ritregistratiesysteem heb je minder administratie en krijg je inzicht in bijvoorbeeld je rijstijl en onderhoudsstatus. Dat bespaart niet alleen tijd maar ook geld.
Ritregistratie voor de belastingdienst?
Laat Cartracker jouw Ritregistratiesysteem inbouwen
Ritregistratie voor de belastingdienst?

Ritregistratiesysteem met Keurmerk

De belastingdienst stelt strenge eisen aan automatische ritregistratiesystemen. Zo stellen ze eisen voor een sluitende ritadministratie en moeten wij volgens de rittenregistratie regels rapporteren. Wanneer je Cartracker laat inbouwen voldoet het systeem aan deze richtlijnen. Deze ritregistratie richtlijnen zijn uitgegeven op de manier van het registreren van Ritten, Privacy, Data Opslag, de veiligheid van het systeem en continuïteit.

In samenwerking met de Belastingdienst heeft de Stichting Keurmerk Ritregistratiesystemen dit initiatief genomen. Gebruikers kunnen daardoor vertrouwen op een sluitende rittenregistratie die voldoet aan de eisen van de Belastingdienst. Kies daarom voor het keurmerk, en wij komen graag langs om jouw track-en-tracesysteem professioneel in te bouwen!

BEKIJK HOE HET WERKT
Zakelijke of Privé Ritten Bijhouden?
Ritregistratiesysteem met app | Verander met één druk op de knop
Zakelijke of Privé Ritten Bijhouden?

Verander eenvoudig naar de juiste Ritregistratie

Betaal je geen bijtelling of wil je zakelijke kilometers met jouw privéauto registreren? Dan moet je per rit aangeven of je voor je werk rijdt of niet. Met de Cartracker Ritregistratie app regel je dat met één druk op de knop. Nog handiger: als je ritten standaard als zakelijk zijn gemarkeerd, hoef je alleen privéritten aan te passen. Dit kan zelfs achteraf!

BEKIJK HOE HET WERKT
Gerust op weg.
Gerust op weg.
Roel Groenestein
Unit Manager Mobiliteit Service bij Spaarnelanden
-
"Na het vergelijken van een aantal systemen bleek dat Cartracker het meest gebruiksvriendelijke systeem is. Wat uniek is, is dat Cartracker de mogelijkheid biedt om rapportages volledig naar wens aan te passen."
Gerust op weg.
Peter Broer
Service Manager bij Klingelnberg-Klauss
-
“Het systeem van Cartracker is eenvoudig in gebruik en van hoge kwaliteit. Het systeem doet wat het moet doen, zonder storingen of problemen. Een pluspunt van Cartracker is de helpdesk die altijd bereikbaar is wanneer er iets is.”
Gerust op weg.
André de Wildt
DGA bij Installatiebedrijf Dekker B.V.
-
“We zijn zeer tevreden met het systeem omdat het erg goed functioneert. Het is eenvoudig in gebruik en het is zeker niet duur. We hebben altijd inzicht in waar onze monteurs zijn zodat we snel kunnen schakelen indien nodig."
Start vandaag nog.
Rit Registratie & Parkeren met Cartracker?
Jij leest het goed! Ritregistratiesysteem met betaald parkeren.
Rit Registratie & Parkeren met Cartracker?

Parkeren en Rit Registratie?

Met onze ritregistratie app houd je niet alleen bij of je voor je werkt rijdt of niet. Je kunt tevens betalen voor straatparkeren! Makkelijk en zonder transactiekosten. Gewoon parkeren, aanzetten en wegrijden. Je parkeeractie stopt vanzelf als de auto weer in beweging is, bespaar dus iedere dag! #kassa

BEKIJK HOE HET WERKT
Automatische Ritregistratie
Start vandaag nog.

Met Cartracker Ritregistratie hoef je in de auto alleen nog op de weg te letten.
Onze rit registratietool bespaart je niet alleen kosten, maar ook tijd.
En dat geeft rust.

 • Test 30 dagen gratis
 • Bespaar tijd en kosten
 • Makkelijke installatie en gebruik
 • Per maand opzegbaar

Hoe houd je ritregistratie bij?

Je kunt jouw zakelijke ritten op verschillende manieren bijhouden. Voor de belastingdienst maakt het namelijk niet uit hoe je het bijhoudt, als je het maar kunt tonen! De meest voorkomende manieren zijn:

 1. Automatische registratie met een ritregistratiesysteem zoals Cartracker
 2. Handmatig met een ritregistratie boekje of in een Rittenregistratie Excelbestand
 3. Met een Ritregistratie App – zoals bijvoorbeeld de Cartracker app

Hoe moet ik mijn rit registratie inleveren bij de belastingdienst?

De belastingdienst eist dat jij ritregistratie volgens de regels bijhoudt. De fiscus kan op ieder moment jouw rit registratie opvragen, dit doen ze steekproefgewijs of via periodieke controles met scanauto’s. De Belastingdienst controleert hiermee op meerdere plekken, denk bijvoorbeeld aan pretparken, het circuit, populaire wandelgebieden, woonboulevard of andere recreatiegebieden. Jij moet dan kunnen aantonen dat de rit zakelijk of privé bijgehouden is. Kun je dit niet aantonen of heb jij meer dan 500 kilometer privé gereden? Dan kan dit flinke consequenties hebben.

Met het Cartracker ritregistratiesysteem heb jij jouw rit registratie altijd paraat en kom je dus niet voor verassingen te staan. Wij jouw rit registratie volgens de eisen van de belastingdienst bij, zodat jij geen risico loopt op vervelende boetes. Bekijk deze video.

Wat is een sluitende ritregistratie?

Een sluitende ritregistratie moet aan een aantal eisen voldoen om volledig sluitend te zijn voor de belastingdienst. Daarbij is de ritregistratie alleen sluitend op het moment als deze ingebouwd is (inclusief het keurmerk ritregistratie systemen).

Dit moet je bijhouden voor een sluitende rit registratie (automatisch via Cartracker):

 1. Het kenteken
 2. Merk en model van het voertuig
 3. Datum van de rit
 4. Het ritnummer (jij moet iedere rit nummeren)
 5. Begin en eind kilometerstand
 6. Aankomst- en vertrekadres
 7. Of het een zakelijke- of privérit betreft
 8. Route; mits deze afwijkt van de normale route

Ben ik verplicht om een Keurmerk RitregistratieSystemen te hebben?

Het keurmerk Ritregistatiesystemen is officieel niet nodig om een sluitende ritregistratie te tonen voor de belastingdienst. Maar het maakt jouw leven wel een stuk makkelijker. Je valt namelijk in een lichtere controle categorie, het product is ingebouwd. Dit keurmerk geeft ook zekerheid op het gebied van gegevensbescherming en de ritregistratie bestanden zijn versleuteld op te vragen. Alleen de belastingdienst kan jouw rit registratie dan openen. Het Keurmerk is alleen van toepassing op het moment dat de hardwaren (dongel of blackbox) is ingebouwd.

Kies jij voor Plug & Play ritregistratie? Dan werken wij volgens de eisen van de belastingdienst. Jij ontvangt dan geen Keurmerk Ritregistratie Systemen certificaat.

Hoe lang moet je ritregistratie bewaren?

De belastingdienst eist dat je jouw ritregistratie minimaal zeven jaar bewaard. Wanneer de belastingdienst jouw rittenregistratie controleert, kunnen zij dit tot 7 jaar terug vragen. Cartracker voldoet aan de eisen van de belastingdienst, jouw rittenregistratie kun je met een druk op de knop uitdraaien. Hierdoor loop jij geen risico op een boete!

Wat zijn de eisen van Rit Registratie voor een privé auto?

De ritregistratie regels zijn eigenlijk altijd hetzelfde, dus ook als je zakelijk in een privé auto rijdt. Wanneer jij zakelijk rijdt in een privé auto, kun je een kilometervergoeding uit laten betalen van €0,19 cent per kilometer. Jij moet dan wel aantonen wat je zakelijk hebt gereden.

Hebben jullie ook een ritregistratie app?

Cartracker heeft een speciale ritregistratie app die je kunt openen op jouw browser of kunt downloaden in de Apple Store of via Google Play. Dit is een berijdersapp speciaal voor bestuurders. Wagenpark? Dan zien alle bestuurders alleen het eigen voertuig. Met de Cartracker Ritregistratie app heb jij de volgende mogelijkheden:

 1. Navigeren (zelfs naar jouw eigen auto)
 2. Parkeren, wij zetten de parkeermeter bij het wegrijden automatisch uit
 3. Ritregistratie van het voertuig
 4. Wijzigen van rit registratie naar privé of zakelijk
 5. Rijgedrag inzien van jouw gereden ritten
 6. Priveknop – wijzig jouw rittenregistratie
  1. Jouw werkgever ziet niet waar jij rijdt in privé tijd

Kan ik mijn ritregistratie afkopen?

Ritregistratie is af te kopen. Dit kost je als werkgever een vast bedrag per jaar. Op het moment als je dit afkoopt, hoef jij dus ook geen ritregistratie bij te houden. Dit klinkt natuurlijk interessant, maar dit is vaak duurder dan automatische Ritregistratiesystemen zoals Cartracker.

Stel een vraag
Close