Nieuws

Track en Trace Systeem inbouwen? Overtuig jouw personeel!

Track & Trace | Rittenregistratie | Wagenparkbeheer
Published 08/10/2020
Track en Trace Systeem inbouwen? Overtuig jouw personeel!

Het inzetten van een Fleetmanagement systeem levert veel voordelen op voor de organisatie. Cartracker Rittenregistratie is gericht op het realiseren van besparingen op brandstofs- & onderhoudskosten. Toch komt het vaak voor dat het implementeren van Track en Trace systemen weerstand oplevert in een organisatie. Het personeel vat GPS Track en Trace vaak op als een controle op hun werkzaamheden of als een inbreuk op hun privacy. Daarom is het belangrijk dat je draagvlak creëert onder het personeel. Door goed te communiceren kun je medewerkers overtuigen van de voordelen van een ritregistratiesysteem en voelen zij zich minder aangevallen. Dit zorgt ervoor dat de implementatie een stuk efficiënter gaat en dat medewerkers ook actief met het systeem gaan werken.

Hoe zorg je ervoor dat jouw medewerkers ook enthousiast worden over het nieuwe fleetmanagement systeem? Cartracker helpt je graag! Daarom hebben we een aantal tips voor je:

Track en trace inbouwen? Communiceer de beweegredenen

Vaak ontstaat weerstand onder het personeel uit het feit dat medewerkers niet goed begrijpen waarom er wordt gekozen voor een Track en Trace systeem. Als je van te voren goed communiceert waarom een kilometerregistratie systeem overwogen wordt, en welke doelen je ermee wilt bereiken, zien medewerkers het nut ervan in. 

Benadruk de voordelen van Track en Trace

Een ritregistratiesysteem levert voordelen op voor de organisatie. Met Cartracker realiseer je besparingen en deel jij personeel veel efficiënter in. Naast het feit dat een systeem voordelen oplevert voor de organisatie, levert een systeem ook zeker voordelen op voor het personeel. Het is belangrijk om deze voordelen te benadrukken. Leg uit dat met de GPS Trackers jouw personeel in staat is om:

1. een sluitende kilometerregistratie voor de belastingdienst te overhandigen (geen handmatige bonnetjes meer)

2. automatisch te parkeren, geen losse apps meer nodig. Alles in de rittenregistratie app van Cartracker.

3. Inzicht in de eigen ritten te krijgen

4. In het weekend ziet de werkgever jouw locatie niet, totale privacy

Dit vertaalt zich naar de volgende voordelen voor werknemers:

- Door het werk efficiënter in te delen gaat de werkdruk omlaag voor de werknemers. Dit vermindert stress.
- Medewerkers maken minder overuren, juist door een efficiente route planning.
- Feedback over het rijgedrag zorgt ervoor dat bestuurders minder vaak snelheidsovertredingen maken en dus minder boetes ontvangen.

Belonen met Cartracker Track en Trace? Ja, dat is mogelijk!

Naast alle eerder genoemde voordelen maakt ons Track en Trace systeem het mogelijk om het rijgedrag binnen de organisatie te verbeteren. Met een systeem heb je inzicht in snelheidsovertredingen, agressief accelereren, hard remmen, bochtsnelheid en te lang stationair draaien. Het is goed om hierover transparant te zijn naar jouw werknemers.

Leg uit waarom je inzicht wil in het rijgedrag en dat een betere rijstijl niet alleen in het voordeel is voor de organisatie. Met een betere rijstijl voorkom je namelijk hoge bekeuringen en bovendien bevordert een betere rijstijl ook de veiligheid van de bestuurder.

Een goede manier om werknemers te motiveren het rijgedrag te verbeteren, is een beloning. Start jouw eigen rijgedrag competitie in het systeem van Cartracker. Beloon de best presterende bestuurder met een leuke actie. Je kunt bijvoorbeeld een etentje cadeau doen of een percentage van de gerealiseerde brandstofbesparing uitkeren.

Transparantie met Cartracker is key

Transparant blijven naar jouw personeel bij de aanschaf van een systeem om de kilometerregistratie bijhouden is het belangrijkste. Hierdoor ontloop je vervelende discussies met de medewerkers. Het is goed om te weten dat jij het systeem niet neemt om het personeel in privé tijd te controleren. Dit is wellicht wel het belangrijkste argument dat je kunt bedenken?

Wil jij weten hoe het systeem werkt? Wij kunnen een demo verzorgen voor al jouw medewerkers, hierdoor zien zij in hoe het systeem werkt en de privacy niet in gevaar komt! Neem hiervoor contact op!

Overig nieuws

Hoe duurzaam is jouw wagenpark?
Hoe duurzaam is jouw wagenpark?
De eerste zes maanden van 2020 is de wereldwijde CO2-uitstoot met 8,8 procent gedaald ten opzichte van dezelfde periode in 2019. Dit heeft uiteraard te mak...
Lees het hele bericht>
Geld besparen met de hoge brandstofprijzen? Het is mogelijk
Geld besparen met de hoge brandstofprijzen? Het is mogelijk
Door alle recente ontwikkelingen zijn de brandstofprijzen tot nieuwe records gestegen. Zo heeft een liter benzine maar liefst 2,50 euro per liter gekost. O...
Lees het hele bericht>
CO2 uitstoot bijhouden voor het wagenpark?
CO2 uitstoot bijhouden voor het wagenpark?
Per 1 januari 2023 moeten werkgevers met minimaal 100 werknemers de CO2-uitstoot bijhouden. Dit houdt in dat ze de uitstoot van CO2 tijdens het zakelijk re...
Lees het hele bericht>
Stel een vraag
Close