Hardware
Voor iedere situatie de juiste (hardware)oplossing!
Hardware
Van Plug & Play dongel zonder inbouwkosten tot hardwired blackbox met berijdersidentificatie

Of je nu een geheel nieuwe auto hebt of een auto uit 2001; jouw auto is een computer. Jouw auto slaat allerlei data op met betrekking tot kilometrage, foutcodes, (brandstof)verbruik, actieradius, gezondheid van de motor en overige prestaties. Cartracker geeft jou toegang tot deze informatie en helpt deze informatie om te zetten in relevante oplossingen.

Voor iedere situatie de juiste oplossing! Van Plug & Play dongel zonder inbouwkosten tot hardwired blackbox met start / stop systeem en berijdersidentificatie! Zelfs voor vrachtwagens, heavy duty en autodelen hebben wij de juiste tools!

Al onze hardware is uitgerust om het OBD protocol van de voertuigen te kunnen lezen. De afkorting OBD staat voor On Board Diagnostics. De OBD-poort is een soort stopcontact in je auto waarmee je toegang hebt tot de software in je auto. De garage gebruikt dit bijvoorbeeld om een storing in je auto uit te lezen en te resetten. Tot de jaren ’90 konden de poorten per merk en model verschillen. Al die verschillende varianten samen worden de OBD1-poort genoemd. Sinds de jaren ’90 een universele variant gekomen: de OBD2. Onze hardware kan dus eigenlijk hetzelfde als een garagist, maar dan continu en realtime!

Functionaliteiten

Dongel
Dongel
Een OBD-II-apparaat met kleine vormfactor, eenvoudig te installeren in ieder voertuig. Onze plug & play dongel installeer je in minder dan twee minuten en is binnen heel Europa bruikbaar. Je hoeft niks open te schroeven of technisch aan te passen, want de dongel klikt eenvoudig in de OBD-poort van de auto. Bij levering van de dongel krijg je een handleiding waarin dit proces stapsgewijs wordt toegelicht. Let op: Voor het Keurmerk RitRegistratiesystemen dient onze hardware ingebouwd te worden.
Blackbox
Blackbox
Wij hebben verschillende vormen van een blackbox. Een blackbox is een telematica oplossing die je installeert onder de motorkap van een auto, direct op de CAN en zoals in ons geval óók op de OBD. Je krijgt dus veel interessante data door! De blackboxen hebben tevens bluetooth, start-stop (startonderbreker) en diverse berijdersindentificatie mogelijkheden (tag, pas, mobiel, etc.)
Vrachtwagens
Vrachtwagens
Zowel onze blackbox als onze dongel werken tevens voor vrachtwagens. Onze technologie herkent zelfs het protocol J1939. Heb je een wagenpark met vrachtwagens? Of gemixt met vrachtwagens, bedrijfs- of personenwagens? Geen probleem! Bij Cartracker heb jij jouw gehele wagenpark in één overzicht!
Heavy Duty
Heavy Duty
Wil jij een aantal heavy duty machines tracken? Van kranen tot graafmachines en van heftrucks tot tractors… dat kan! Wij hebben diverse hardware oplossingen die we kunnen aansluiten op heavy duty apparaten.
Autodelen
Autodelen
Met onze hardware ondersteunen wij tevens autodeel-functionaliteiten. Unlock de deuren met jouw telefoon, een tag of kaart. Track & trace de auto en reken af o.b.v. kilometers (wellicht zelfs in combinatie met rijgedrag?). Wij hebben tevens een software applicatie om Autodeelconcepten te ondersteunen. In deze applicatie kan men gemakkelijk en snel de locaties, beschikbaarheid van de auto’s terugvinden en deze reserveren.
Berijdersidentificatie
Berijdersidentificatie
Weet precies wie, wanneer rijdt met de berijdersidentificatie van Cartracker. Identificatie kan op verschillende manier; tag systeem, druppel, RFID, NFC pas met of zonder een startonderbreker. Of wat dacht je van onze dynamische driverID volledig o.b.v. software (en dus geen extra kosten!).
Startonderbreker
Startonderbreker
Onze hardware kan uitgebreid worden met een startonderbreker. Zonder juiste identificatie, kan het voertuig niet gereden worden! Of wil je op afstand een voertuig stil zetten? Met Cartracker kan het!
Input / Output
Input / Output
Meten is weten. Op onze blackbox zijn verschillende I/O poorten beschikbaar om echt alles aan te kunnen sluiten. Wil je weten wat de temperatuur is in de laadruimte, of de zwaailampen aanstaan of de bezem wel echt gedraaid heeft. Met onze hardware krijg jij inzicht in alles wat jij wilt weten!
Stel een vraag
Close