Nieuws

Alles over de GPS Tracker

Cartracker | Track & Trace | Toepassingen | Rittenregistratie
Published 13/07/2020
Alles over de GPS Tracker

Wat zijn de mogelijkheden met de Cartracker GPS Tracker voor jouw auto? Hoe werkt een Dongel precies? Wat zijn de voordelen van een GPS Tracker ten opzichte van een Blackbox? Je leest er alles over in dit artikel!

Wat is een GPS Tracker?

De Cartracker GPS Tracker (Dongel) is een telematica product dat jij kunt aansluiten in jouw voertuig. Een Dongel is een kleine stekker die is voorzien van een OBD aansluiting. Deze aansluiting past direct op de OBD-poort in het voertuig, hiermee kan jij jouw auto tracken. Alle benzine voertuigen vanaf 2001 en alle diesel voertuigen vanaf 2004 zijn uitgerust met een OBD-poort. De OBD-poort is een aansluiting waar allerlei data vanuit het voertuig naartoe gaat. Via deze aansluiting kan een autobedrijf of een werkplaats bijvoorbeeld storingen uitlezen. Door de Dongel van Cartracker aan te sluiten op de OBD-poort zijn er eindeloze mogelijkheden. Zo is het mogelijk om onder andere: rijgedrag te analyseren, track en trace van jouw voertuigen bijhouden, rittenregistratie voor belastingdienst bij houden, foutcodes uit het voertuig uit te lezen en de rittenregistratie bij te houden.

Waarom een GPS OBD Tracker?

Een Dongel wordt gebruikt wanneer er sprake is van vaste bestuurders per voertuig. Het voordeel van een Dongel is dat deze plug-and-play te gebruiken is. Je kunt de GPS Tracker eenvoudig zelf aansluiten in het voertuig (zie de video). Het aansluiten van een Dongel is het beste te vergelijken met het aansluiten van een USB-stick in een computer. Het is een kwestie van inpluggen en klaar. Bovendien is het alleen maar mogelijk om de dongel op één manier in te pluggen.

Ons Track en Trace systeem biedt dus flexibiliteit. Wanneer jij besluit om voertuigen te vervangen, is het mogelijk om simpelweg de GPS Tracker uit- en inpluggen in het nieuwe voertuig. Naast het gemak van deze plug-and-play oplossing bespaar je ook inbouwkosten. In tegenstelling tot Blackbox rittenregistratie hoeft de Dongel niet ingebouwd te worden.

Wat zit er in een GPS Tracker?

Binnenin bevindt zich een printplaat en een simkaart. De printplaat zorgt ervoor dat alle elektronische componenten met elkaar verbonden zijn door middel van een gedrukte bedrading. De simkaart zorgt ervoor dat de data die de GPS Tracker registreert wordt verzonden naar een ontvanger. In het geval van Cartracker is ons rittenregistratie portaal de ontvanger. De gegevens die je terugvindt in de applicatie, zoals bijvoorbeeld een gemaakte rit, worden tot stand gebracht door de data die de Dongel via de simkaart verzendt. Cartracker ontwikkelt haar eigen hardware. Op deze manier kan Cartracker haar kwaliteit waarborgen en kunnen productspecificaties verbeterd worden indien nodig. De Dongel van Cartracker is een doorontwikkeld product van hoge kwaliteit. Zo beschikt de Dongel over een gyroscoop en een versterkte GPS antenne. Door middel van de gyroscoop kunnen we alle bewegingen van het voertuig meten. Onder andere op basis van de data van deze gyroscoop kunnen we het rijgedrag analyseren. De gyroscoop meet hoe hard er wordt geremd, geaccelereerd en hoe scherp bochten worden gemaakt.

Functionaliteiten van onze GPS Tracker voor jouw auto

Zowel de Dongel als de Blackbox worden beide gekoppeld aan het fleetmanagement platform van Cartracker. Met dit platform kun je:

  • Live track en trace systemen in jouw voertuigen
  • Voertuiggegevens inzien zoals APK vervaldatum, kilometerstand, accuspanning en foutcodes
  • Inzicht krijgen in gereden ritten (zakelijk, privé & woon-werk)
  • Rapportages maken
  • Urenregistratie bijhouden
  • Sluitende kilometerregistratie conform eisen belastingdienst
  • Inzicht krijgen in rijgedrag (per rit, per bestuurder)
  • Inzicht krijgen in tankgedrag
  • En nog veel meer!

Wat is het verschil tussen een GPS Tracker Auto en een Blackbox?

Het verschil tussen een Dongel en een Blackbox zit in de mogelijkheden. Een Dongel en een Blackbox zijn vrijwel hetzelfde. Beide zijn hardware producten die geschikt zijn om aan te sluiten in een voertuig. Beide producten beschikken over een printplaat en een simkaart. Beide producten zijn geschikt om rittenregistratie bij te houden. Echter is een Dongel vele malen flexibeler dan een Blackbox. Een OBD GPS Tracker kan jij eenvoudig aansluiten op de OBD poort van het voertuig. De Dongel is hierdoor plug-and-play te gebruiken en dus gemakkelijk te wisselen. Dit brengt ook financiële voordelen met zich mee. De GPS tracker is een goedkopere oplossing dan de Blackbox. De dongel hoeft ook niet ingebouwd te worden, hierdoor bespaar jij direct kosten!

Benieuwd naar de mogelijkheden in uw situatie? Neem contact met ons op!

Overig nieuws

Regel het eenvoudig nu nog : CO2 wetgeving: Registratie verplichting vanaf 1 juli 2024
Regel het eenvoudig nu nog : CO2 wetgeving: Registratie verplichting vanaf 1 juli 2024
Een eenvoudige en gebruiksvriendelijke manier om CO2 uitstootgegevens nauwkeurig bij te houden en te rapporteren. Ook de medewerkers die van het OV gebruik...
Lees het hele bericht>
De voordelen van onze Dashcam integratie
De voordelen van onze Dashcam integratie
Een dashcam die ook meldingen verstuurt als je geparkeerd staat? Goed nieuws, wij hebben hem!...
Lees het hele bericht>
Nieuw: Inzicht in CO2-uitstoot op elke rit / periode
Nieuw: Inzicht in CO2-uitstoot op elke rit / periode
Cartracker introduceert een innovatieve en belangrijke functie op ons platform waarmee gebruikers inzicht krijgen in de CO2-uitstoot van hun voertuigen. Me...
Lees het hele bericht>
Stel een vraag
Close