Nieuws

Wat is het Keurmerk RitRegistratieSystemen?

Rittenregistratie | Keurmerk Ritregistratie
Published 16/09/2020
Wat is het Keurmerk RitRegistratieSystemen?

Wat is het Keurmerk RitRegistratieSystemen?

Als je een voertuig zowel zakelijk als privé rijdt, moet je een sluitende rittenadministratie bijhouden voor de belastingdienst. Jouw ritten kun je handmatig bijhouden in een Excel-bestand of op papier. Maar dit kan veel sneller en eenvoudiger met een digitaal kilometerregistratiesysteem.

Wat houdt een digitaal Ritten Registratiesysteem in?

Een digitaal kilometerregistratie systeem sluit je een telematica aan in jouw auto. Zakelijke of privé kilometers bijhouden is hierdoor kinderlijk eenvoudig. Met een rittenregistratie app of een knop in het voertuig, kun je aangeven of het een privé of een zakelijke rit is. Het systeem genereert een overzicht van de ritten. Dit overzicht kun je indienen bij de belastingdienst indien hierom wordt gevraagd. Zo ben je minder tijd kwijt aan administratie en heb jij een sluitende rittenregistratie voor de belastingdienst.

Keurmerk Ritregistratiesystemen?

Een keurmerk is een officieel erkend kwaliteitsoordeel dat van een betrouwbare bron komt. De bron is een onafhankelijke, deskundige instantie. Vaak heeft een specifiek keurmerk een eigen logo waardoor snel zichtbaar is dat een product of dienst aan de kwaliteitseisen van het keurmerk voldoet. Voor ritregistratie systemen bestaat het Keurmerk RitRegistratieSystemen, ook wel bekend als Keurmerk RSS. Het keurmerk ritregistratiesystemen (RRS) is de enige onafhankelijke branchestandaard voor ritregistratiesystemen die een sluitende rittenadministratie oplevert voor fiscale toepassingen.

Stichting Keurmerk Ritregistratiesystemen

Stichting Keurmerk Ritregistratiesystemen is een onafhankelijke instantie die in 2013 is opgericht. Er ontstond toen veel onduidelijkheid over de kwaliteit van kilometerregistratiesystemen en over de geldigheid van de ritgegevens voor belastingdienst. De stichting heeft als hoofdtaak het verlenen van het keurmerk voor kilometerregistratie. De stichting maakt het eenvoudig om een ritregistratiesysteem te kiezen dat een sluitende ritadministratie genereert voor de belastingdienst. Het keurmerk garandeert dat het systeem voldoet aan de eisen van de belastingdienst en garandeert ook de kwaliteit van het systeem. Systemen die over het keurmerk RSS beschikken, voldoen bovendien ook aan de strenge regels rondom privacy en fraudebestendigheid.

Cartracker als één van de eerste partijen met het Keurmerk Ritregistratiesystemen

Het kilometerregistratiesysteem van Cartracker beschikt al jaren over het keurmerk Ritregistratiesystemen. Het keurmerk is in 2013 opgericht en Cartracker beschikt dan ook als één van de eerste partijen sinds 2013 over het keurmerk. Hierdoor ben je verzekerd van een sluitende ritadministratie voor de belastingdienst en weet je zeker dat jouw gegevens zorgvuldig worden beschermd. 

Bekijk hier onze video over het Keurmerk RitRegistratieSystemen.

Overig nieuws

Nieuw: Inzicht in CO2-uitstoot op elke rit / periode
Nieuw: Inzicht in CO2-uitstoot op elke rit / periode
Cartracker introduceert een innovatieve en belangrijke functie op ons platform waarmee gebruikers inzicht krijgen in de CO2-uitstoot van hun voertuigen. Me...
Lees het hele bericht>
Jazeker! We hebben officieel onze ISO 27001 certificering behaald!
Jazeker! We hebben officieel onze ISO 27001 certificering behaald!
Op gebied van informatiebeveiliging waren wij al vanaf dag één bezig en werkten wij grotendeels volgens de ISO 27001 standaarden. Maar, om aan alle ISO nor...
Lees het hele bericht>
Kabinet worstelt met rekeningrijden
Kabinet worstelt met rekeningrijden
Het Nederlandse kabinet staat voor een uitdagend vraagstuk met betrekking tot de invoering van rekeningrijden. Naar aanleiding van een recent artikel op Au...
Lees het hele bericht>
Stel een vraag
Close