Nieuws

Cartracker voor iedere branche - Gemeenten

Track & Trace | Toepassingen | Rittenregistratie | Wagenparkbeheer
published 09/02/2021
Cartracker voor iedere branche - Gemeenten

Wij bedienen meerdere sectoren binnen Nederland. Ook zijn inmiddels meerdere Gemeentes klant bij Cartracker. Een aantal facetten binnen Cartracker zijn speciaal voor deze klanten ontwikkeld om een optimaal fleetmanagement pakket te realiseren. Hierdoor hebben wij inmiddels de mogelijkheid om het wagenpark tot in detail te analyseren. Welke voordelen brengt dit met zich mee? Dat leggen wij uit in dit artikel!

Sluitende Rittenregistratie volgens eisen van de belastingdienst

Uiteraard schaffen de meeste klanten dit systeem aan voor een sluitende rittenregistratie die ze aan de belastingdienst kunnen tonen. Vervolgens is Cartracker ook nog eens aangesloten bij het keurmerk RitRegistratieSystemen. Hierdoor voldoen wij aan iedere regel omtrent Ritregistratie en voertuigvolgsystemen. De ritgegevens kun je dan op voertuig- en bestuurdersniveau opvragen en eenvoudig doorsturen naar de belastingdienst. Ook bij gemeenten staat dit hoog op de agenda. Dit is vaak de basis waarom het systeem gebruikt wordt. Echter beschikt Cartracker Track en Trace over een breed scala aan functionaliteiten waar een gemeente blij van wordt. Deze zie je hieronder!

Weet wie er in jouw voertuig rijdt – handig voor jouw urenverantwoording

Bij een meerderheid van onze klanten binnen de gemeentelijke sector is een aanmeldsysteem geïnstalleerd. Bestuurders moeten zich aanmelden met een tag of pas, alvorens zij weg kunnen rijden. Wij registreren de bestuurders automatisch op het voertuig en per rit. De dubbele bonus is dat jij kunt zien wie waar rijdt, en de uren loggen wij automatisch in het systeem. Deze kun je natuurlijk één op één overnemen in jouw eigen systeem. Of koppel jouw eigen systeem aan Cartracker, alles is mogelijk! Wil jij zelfs nog een stap verder gaan en een aanvullende mogelijkheid in het systeem? Laat het ons weten, wij ontwikkelen namelijk onze eigen hard- en software.

Maak grote stappen in jouw analyse van het wagenpark

Binnen het Cartracker pakket kun jij vele facetten analyseren. Vele gemeenten hebben extra accessoires op de voertuigen, maar ook aparte voertuigen met machines. Denk bijvoorbeeld aan Veegmachines, vuilniswagens of houtsnipperaars. Het is veelal maatwerk, met externe machines die ook onderhouden moeten worden. Maar hoe kun jij precies weten wanneer een bepaald voertuig voor onderhoud naar een garage moet gaan? Het exacte moment is lastig te bepalen, maar je kunt met een schatting wel erg dichtbij komen bij de werkelijkheid. Hoe krijgen wij deze informatie boven water? En hoe kun jij deze informatie in de praktijk inzetten? Aangezien jij met deze schatting ervoor zorgt dat het wagenpark bijna niet stil komt te staan.

Binnen Cartracker hebben wij een uitgebreide rapportagemogelijkheid incl. een planningsmodule om het onderhoud in te plannen. Maar dan ben jij er nog niet. Onze blackbox beschikt namelijk over een I/O poort, kort gezegd kun jij verschillende apparatuur aansluiten op onze blackbox. Jij kunt draaiuren meten, en ook precies zien op welke locatie de apparatuur aanslaat. Wanneer jij de werkelijk gedraaide uren tegenover de levensduur van de fabrikant zet, kun jij schatten wanneer de machine onderhoud nodig heeft. Het gevolg? Jij kunt jouw voertuigen op het juiste moment voor onderhoud naar de garage sturen, onderdelen kunnen tijdig besteld worden en het voertuig staat (veel) minder lang stil.

Daarnaast weet je als gemeente dus niet alleen of een strooi- / veegwagen door desbetreffende straat heeft gereden, maar kan je ook aantonen aan de hand van de data of het voertuig daadwerkelijk gestrooid of geveegd heeft. Zo voorkom je elke discussie en kan je tot in detail aantonen wat er op dat moment in desbetreffende straat gedaan is door desbetreffende gemeentelijke dienst.

Bereken jouw CO2 footprint – Waar kan jij verduurzamen?

Met Cartracker kun je verschillende analyses doen op CO2 waarden van het wagenpark. Dit kan uiteraard op voertuig- en bestuurderniveau. Hoe gaat dit in zijn werk? Wanneer jij de tankpas koppelt aan Cartracker, zie jij de tankacties per persoon en voertuig. Wij berekenen de CO2 waarden die per rit worden gemaakt. Dit doen wij door een slimme module, gebaseerd op de rijstijl van de chauffeur. Tussen de tankmomenten kunnen wij dan de CO2 waarden weergeven.

Maak binnen onze rapportage module een rapport op CO2 waarden en getankte liters. Vervuilende voertuigen zul jij snel vinden. Met deze gegevens kun je ervoor zorgen dat de vervuilende factor binnen jouw wagenpark uitsluiten. Dit kan een voertuig zijn, maar uiteraard ook een bestuurder! Weten hoe dit werkt? Klik dan hier voor een demo!

Kortom, Cartracker biedt alle facetten voor een gemeente om te innoveren. Onze slimme tool neemt niet alleen werk uit handen, maar zorgt er ook voor dat je op bepaalde plekken kunt innoveren. Duurzaamheid, samen met efficientie komt dus meer om de hoek kijken dan het al deed. Jij kunt aan de slag om het wagenpark zo efficient mogelijk in te zetten. Als bonus beschik jij over een systeem dat volledig is goedgekeurd door de belastingdienst. De Rittenregistratierapporten bewaren wij namelijk voor minimaal zeven jaar!

Benieuwd naar ons systeem? Neem contact op met onze accountmanagers via +31 (0)85 208 00 00.

Overig nieuws

Nieuw: Inzicht in CO2-uitstoot op elke rit / periode
Nieuw: Inzicht in CO2-uitstoot op elke rit / periode
Cartracker introduceert een innovatieve en belangrijke functie op ons platform waarmee gebruikers inzicht krijgen in de CO2-uitstoot van hun voertuigen. Me...
Lees het hele bericht>
Jazeker! We hebben officieel onze ISO 27001 certificering behaald!
Jazeker! We hebben officieel onze ISO 27001 certificering behaald!
Op gebied van informatiebeveiliging waren wij al vanaf dag één bezig en werkten wij grotendeels volgens de ISO 27001 standaarden. Maar, om aan alle ISO nor...
Lees het hele bericht>
Kabinet worstelt met rekeningrijden
Kabinet worstelt met rekeningrijden
Het Nederlandse kabinet staat voor een uitdagend vraagstuk met betrekking tot de invoering van rekeningrijden. Naar aanleiding van een recent artikel op Au...
Lees het hele bericht>
Stel een vraag
Close