Nieuws

Future Connections & Fleet Management / Rittenregistratie

Cartracker | Rittenregistratie | Klantervaring | Wagenparkbeheer | Duurzaamheid
Published 28/02/2023
Future Connections & Fleet Management / Rittenregistratie

Future Connections is een van de snelst groeiende Technology Partners in de Europese markt. Het inzetten van de juiste professionals, innovatie en het toepassen van de nieuwste technologieën om waarde toe te voegen aan activiteiten van organisaties zijn belangrijke kernwaarden. Zij integreren technologie in en buiten de bestaande werkomgevingen door het automatiseren van processen en het genereren van nieuwe informatie. Zij richten zich op de continue verbetering van processen, diensten en klantinteracties. Met als uitgangspunt om de nieuwste technologie zoveel mogelijk toe te passen rondom bestaande systemen en applicaties.

Het bedrijf kent meerdere takken van sport, zo voorzien ze consumenten in de telecomverbindingen (telefonie & wifi) en hebben ze een brede zakelijke tak in zowel hard- als software. “In het zakelijke segment richten wij ons meer op de connectie en de achterliggende systemen. Onze softwaretak koppelt data aan elkaar zodat jij heel eenvoudig kan zien wat je kunt verbeteren.”, zegt Leon Schellenkens, Development & Product Integration officer bij Future Connections. Het koppelen van data brengt alles naar een nieuw niveau. “Wij hebben zelfs datamodellen dat het mogelijk maakt om voorspellingen te doen. Dit kun je doen met reclamecampagnes en systemen.” zegt Leon.

De organisatie – Cartracker Fleet Management & Wagenparkbeheer

De drang om te verbeteren komt ook terug binnen de organisatie. Kijkend naar efficientie en tevredenheid van de werknemers, willen ze veel inzichten hebben. Cartracker Rittenregistratiesysteem is hier dus een voorbeeld van, het geeft inzicht en de data is eenvoudig te koppelen aan de eigen systemen. Momenteel werken 135 mensen bij Future Connections, verdeeld over drie landen; Nederland, Verenigd Koninkrijk en Spanje. Met dit team werken ze niet alleen voor Nederland, maar ook voor andere klanten binnen heel Europa.

Met de hoeveelheid medewerkers en het aantal installateurs, beschikken ze over een wagenpark dat groot zat is om vijf verschillende typen te hanteren. Met een duidelijke rede. Leon: “We hebben gekozen voor Opel en Mercedes, omdat het de meest gangbare typen zijn. Verder kwam de leasemaatschappij met een mooie aanbiedingen. Wij kiezen de voertuigen op basis van prijs en gemak voor de monteur in de auto.”.

De voertuigen moeten voorzien in het vervoeren van de monteurs tot aan de deur van de klant. “Door de coronacrisis zijn we veel voor werknemers thuis aan het werk, iedereen moet immers een goede internetverbinding hebben”. Een groot onderdeel bestaat dus uit het leggen van vaste lijnen, en dat moet natuurlijk op locatie. Het engineersteam in Nederland is groot en kan eenvoudig in alle voorzieningen voorzien.

Sluitende kilometerregistratie & Future Connections

Future Connections is een relatief nieuwe gebruiker van het Cartracker Rittenregistratie Systeem. Oorspronkelijk zijn ze ze naar een Fleet Management systeem op zoek gegaan om de medewerkers zo efficient mogelijk te laten werken. Dit zie je niet alleen in de voertuigen, maar ook in de apparatuur dat ze gebruiken. Alles moet met één druk op de knop te regelen zijn. Denk aan Ritten, Urenverantwoording, maar ook parkeren in de stad.

Cartracker voorziet Future Connections hier allemaal in, maar Cartracker is ook om een andere manier gekozen. “De keuze is op Cartracker gevallen vanwege het praktische oogpunt, gebruiksgemak en fysieke installatie. Het installeren doen wij zelf, want je plugt in en je kunt direct starten. Nadat de OBD Ritregistratie was ingeplugd, konden we beginnen met het koppelen van de tankpas. Ik merk dat we steeds beter met het systeem om gaan.” zegt Leon.

Momenteel is Future Connections nog aan het ontdekken wat je met het gehele systeem kan. Iedereen moet een sluitende rittenregistratie volgens eisen van de belastingdienst kunnen tonen, dit is de eerste reden voor een automatisch systeem. Leon: “Hierna krijg je het prive gebruik en het benzineverbruik. Momenteel zijn we deze data aan het koppelen om zo efficient mogelijk te blijven opereren”.

Toevoegingen van Future Connections

Maar, uiteindelijk konden wij het niet laten om feedback te vragen aan een bedrijf dat alleen maar met data bezig is. Voor deze klantcase hadden we dus ook de juiste persoon geïnterviewd. Leon zegt: “ik ben niet zo heel lang geleden begonnen met het gebruik van Cartracker. Momenteel kijk ik nog hoe ik de gewenste data bovenwater kan krijgen. Ik wil eigenlijk in een eenvoudig dashboard kunnen zien wat ik er mee kan winnen. Vooral het financiële plaatje en de reductie van CO2”.

Momenteel is Cartracker bezig met een module dat de directe KPI’s laat zien in één overzichtelijk dashboard. Denk hierbij aan het verbruik en de brandstofkosten in vergelijking met zelf in te stellen perioden. Hiermee helpen wij de wagenparkbeheerder en de directie om een directe besparing te kunnen realiseren!

Wij bedanken Leon voor zijn interessante deelname, de ogen van Cartracker zijn geopend. Hierdoor zijn we gebrand om ons product in samenwerking met Future Connections beter te maken!

Overig nieuws

De voordelen van onze Dashcam integratie
De voordelen van onze Dashcam integratie
Een dashcam die meldingen verstuurt zodat jij alleen beelden hoeft te kijken die relevant zijn? Goed nieuws, wij hebben hem!...
Lees het hele bericht>
Nieuw: Inzicht in CO2-uitstoot op elke rit / periode
Nieuw: Inzicht in CO2-uitstoot op elke rit / periode
Cartracker introduceert een innovatieve en belangrijke functie op ons platform waarmee gebruikers inzicht krijgen in de CO2-uitstoot van hun voertuigen. Me...
Lees het hele bericht>
Jazeker! We hebben officieel onze ISO 27001 certificering behaald!
Jazeker! We hebben officieel onze ISO 27001 certificering behaald!
Op gebied van informatiebeveiliging waren wij al vanaf dag één bezig en werkten wij grotendeels volgens de ISO 27001 standaarden. Maar, om aan alle ISO nor...
Lees het hele bericht>
Stel een vraag
Close