Nieuws

Tankpas fraude - Hoe te voorkomen?

Toepassingen | Tankpas
Published 16/02/2022
Tankpas fraude - Hoe te voorkomen?

De Tankpas is de grootste kostenpost in een wagenpark

Brandstofkosten is één van de grootste kostenposten van het wagenpark binnen een organisatie. Daarom doen veel bedrijven er alles aan om te besparen op tankpassen. Een zakelijke tankpas aanvragen, is immers (bijna) hetzelfde als een aanvraag voor een creditcard op de zaak. Zo kiezen veel bedrijven voor zuinige voertuigen in het wagenpark. Verder optimaliseren ze vele routes om de tankpassen zo min mogelijk te gebruiken.

Tankpasfraude komt helaas vaker voor..

Uit onderzoek van oliemaatschappij BP blijkt dat er gemiddeld bij 1 op de 20 tanktransacties sprake is van fraude. Tankpasfraude is iets waar veel bedrijven mee worstelen. Brandstoffraude komt op verschillende manieren voor:

  1. Medewerkers tanken een privé-auto op de tankpas van de zaak
  2. Personeel vult één of meerdere jerrycans met brandstof voor privédoeleinden
  3. Gestolen tankpassen, waarmee wordt getankt door onbevoegden

Om erachter te komen of er tankpas fraude plaatsvindt binnen jouw bedrijf, kun je natuurlijk alle tanktransacties gaan controleren, maar het kan veel simpeler! Koppel jouw tankpas met Cartracker en bescherm het bedrijf tegen fraude met tankpassen.

Hoe koppel je jouw tankpassen aan Cartracker?

Je kunt jouw tankpas koppelen aan het fleetmanagement systeem van Cartracker. Meerdere tankpas koppelingen zijn mogelijk, de MoveMove tankpas is een mooi voorbeeld. Hierdoor krijg je mooi alle tanktransacties in één overzicht en kun je samen met de rittenregistratie rapportages maken. Alle informatie omtrent de transactie staat in de rapportage: Het aantal liters brandstof, de brandstofsoort, het bedrag van de transactie, de locatie waar getankt is en het voertuig waarmee getankt is. Jij kunt niet alleesn de CO2 footprint van jouw wagenpark Zodra Cartracker een verdachte tankpas transactie herkent ontvang jij hiervan direct een notificatie!

Hoe herkent Cartracker een verdachte tankpas transactie?

Het kilometerregistratie systeem van Cartracker kan aan de hand van GPS locaties jouw auto tracken. Zodra de track en trace van een tanktransactie niet overeenkomt met de locatie van het voertuig, herkent het systeem van Cartracker dit als een verdachte transactie. Maak het jezelf makkelijk en koppel jouw tankpas met Cartracker. Zo kun je eenvoudig tanken met een tankpas en hoef je geen zakelijke tankpas bonnen te bewaren. Alle transacties slaan wij namelijk op in het Track en Trace Systeem!

Benieuwd hoe je jouw tankpas kunt koppelen met Cartracker? Neem contact met ons op!

Overig nieuws

Regel het eenvoudig nu nog : CO2 wetgeving: Registratie verplichting vanaf 1 juli 2024
Regel het eenvoudig nu nog : CO2 wetgeving: Registratie verplichting vanaf 1 juli 2024
Een eenvoudige en gebruiksvriendelijke manier om CO2 uitstootgegevens nauwkeurig bij te houden en te rapporteren. Ook de medewerkers die van het OV gebruik...
Lees het hele bericht>
De voordelen van onze Dashcam integratie
De voordelen van onze Dashcam integratie
Een dashcam die ook meldingen verstuurt als je geparkeerd staat? Goed nieuws, wij hebben hem!...
Lees het hele bericht>
Nieuw: Inzicht in CO2-uitstoot op elke rit / periode
Nieuw: Inzicht in CO2-uitstoot op elke rit / periode
Cartracker introduceert een innovatieve en belangrijke functie op ons platform waarmee gebruikers inzicht krijgen in de CO2-uitstoot van hun voertuigen. Me...
Lees het hele bericht>
Stel een vraag
Close