Nieuws

Tankpas fraude - Hoe te voorkomen?

Toepassingen | Tankpas
Published 16/02/2022
Tankpas fraude - Hoe te voorkomen?

De Tankpas is de grootste kostenpost in een wagenpark

Brandstofkosten is één van de grootste kostenposten van het wagenpark binnen een organisatie. Daarom doen veel bedrijven er alles aan om te besparen op tankpassen. Een zakelijke tankpas aanvragen, is immers (bijna) hetzelfde als een aanvraag voor een creditcard op de zaak. Zo kiezen veel bedrijven voor zuinige voertuigen in het wagenpark. Verder optimaliseren ze vele routes om de tankpassen zo min mogelijk te gebruiken.

Tankpasfraude komt helaas vaker voor..

Uit onderzoek van oliemaatschappij BP blijkt dat er gemiddeld bij 1 op de 20 tanktransacties sprake is van fraude. Tankpasfraude is iets waar veel bedrijven mee worstelen. Brandstoffraude komt op verschillende manieren voor:

  1. Medewerkers tanken een privé-auto op de tankpas van de zaak
  2. Personeel vult één of meerdere jerrycans met brandstof voor privédoeleinden
  3. Gestolen tankpassen, waarmee wordt getankt door onbevoegden

Om erachter te komen of er tankpas fraude plaatsvindt binnen jouw bedrijf, kun je natuurlijk alle tanktransacties gaan controleren, maar het kan veel simpeler! Koppel jouw tankpas met Cartracker en bescherm het bedrijf tegen fraude met tankpassen.

Hoe koppel je jouw tankpassen aan Cartracker?

Je kunt jouw tankpas koppelen aan het fleetmanagement systeem van Cartracker. Meerdere tankpas koppelingen zijn mogelijk, de MoveMove tankpas is een mooi voorbeeld. Hierdoor krijg je mooi alle tanktransacties in één overzicht en kun je samen met de rittenregistratie rapportages maken. Alle informatie omtrent de transactie staat in de rapportage: Het aantal liters brandstof, de brandstofsoort, het bedrag van de transactie, de locatie waar getankt is en het voertuig waarmee getankt is. Jij kunt niet alleesn de CO2 footprint van jouw wagenpark Zodra Cartracker een verdachte tankpas transactie herkent ontvang jij hiervan direct een notificatie!

Hoe herkent Cartracker een verdachte tankpas transactie?

Het kilometerregistratie systeem van Cartracker kan aan de hand van GPS locaties jouw auto tracken. Zodra de track en trace van een tanktransactie niet overeenkomt met de locatie van het voertuig, herkent het systeem van Cartracker dit als een verdachte transactie. Maak het jezelf makkelijk en koppel jouw tankpas met Cartracker. Zo kun je eenvoudig tanken met een tankpas en hoef je geen zakelijke tankpas bonnen te bewaren. Alle transacties slaan wij namelijk op in het Track en Trace Systeem!

Benieuwd hoe je jouw tankpas kunt koppelen met Cartracker? Neem contact met ons op!

Overig nieuws

Geld besparen met de hoge brandstofprijzen? Het is mogelijk
Geld besparen met de hoge brandstofprijzen? Het is mogelijk
Door alle recente ontwikkelingen zijn de brandstofprijzen tot nieuwe records gestegen. Zo heeft een liter benzine maar liefst 2,50 euro per liter gekost. O...
Lees het hele bericht>
CO2 uitstoot bijhouden voor het wagenpark?
CO2 uitstoot bijhouden voor het wagenpark?
Per 1 januari 2023 moeten werkgevers met minimaal 100 werknemers de CO2-uitstoot bijhouden. Dit houdt in dat ze de uitstoot van CO2 tijdens het zakelijk re...
Lees het hele bericht>
Tankpas fraude - Hoe te voorkomen?
Tankpas fraude - Hoe te voorkomen?
Fraude met tankpassen komt helaas vaker voor dan je denkt. Toch zijn er manieren om jouw organisatie te beschermen. Hoe je dat kunt doen? Dat lees je hier!...
Lees het hele bericht>
Stel een vraag
Close