Nieuws

Cartracker voor iedere branche – Uitzendbranche

Track & Trace | Toepassingen | Rittenregistratie | Wagenparkbeheer
published 22/01/2021
Cartracker voor iedere branche – Uitzendbranche

Rittenregistratie en Track & trace is natuurlijk een product dat je op meerdere branches kan toepassen. Onze klanten zijn actief in talloze markten, van consultancy tot installatietechniek, van de bouw tot logistiek en van groothandels tot uitzendorganisaties. Vandaag schrijven we over de uitzendbranche, welke mogelijkheden er zijn en waar onze klanten gebruik van maken.

Cartracker & Uitzendkrachten?

Wij hebben met meerdere uitzendbureaus een gesprek gehad omwille van het gebruik van Cartracker Track en Trace. Ervaringen van bijvoorbeeld Wiver uitzendbureau en Recruit a Student maakt het voor ons eenvoudiger om ons product zo goed mogelijk aan te sluiten op de wensen van deze branche!

Denk bijvoorbeeld aan

 1. Rechtmatig voertuiggebruik
 2. Kostenbeheersing
 3. Plug & Play Rittenregistratie
  1. Handig voor short lease & huur van het voertuig
 4. Altijd live locaties inzien van de voertuigen
 5. Carsharing

Rechtmatig voertuiggebruik

Dit is een erg lastig punt met betrekking tot personeel in de uitzendbranche. Deze organisaties zien het personeel en het voertuig waar ze in rijden niet vaak. Het is ook lastig om te achterhalen wie er in het voertuig rijdt. Dit is alleen mogelijk met een Fleetmanagement systeem als bijvoorbeeld Cartracker. Hoe kun jij grip krijgen op een wagenpark met veel wisselende bestuurders en voorkomen dat ze het voertuig onrechtmatig gebruiken?

 • Stel Privacyschema’s in

Jij kunt een schema instellen voor de werktijden van een werknemer. Mogen jouw werknemers het voertuig alleen zakelijk gebruiken? Krijg dan een melding voor wanneer het voertuig buiten werktijd gebruikt wordt! Stel een schema in voor kantoor- en privétijden. Jij als wagenparkbeheerder/ manager kan een melding krijgen wanneer een voertuig buiten deze tijden gebruikt wordt.

 • Maak Geofences aan

Weet precies waar jouw personeel zich binnen werktijd bevindt. Maak geofences aan! Geofences zijn virtuele afbakeningen van een bepaald gebied, wanneer iemand deze afbakening betreedt, krijg je een melding in ons systeem. Deze afbakening kun je instellen op werkadressen en/of alle gebieden in de wereld. Dit verschaft inzichten van het op tijd komen bij de opdrachtgever tot het bezoeken van een onrechtmatige plek binnen werktijd.

 • Start Stop Systeem

Laat jouw bestuurders aanmelden met een pas, code of druppel voordat ze wegrijden. Jij krijgt automatisch zicht op wie in het voertuig rijdt. Wij openen verder een wereld van vergaande analyses op individueel rijgedrag. Bespaar ook kosten hierop!

 • Weet waar jouw bestuurders zijn

Eén van de grote voordelen van GPS Tracking. Jij weet precies waar jouw voertuigen rijden. Alle ritgegevens, vertrek- en aankomsttijden en verkeersinformatie kan jij zien in ons portaal. Dreigt jouw personeel te laat te komen? Kijk in ons systeem en stel jouw klant op de hoogte. Een goed hulpmiddel bij een optimale klantenservice!

Beheers de kosten op jouw wagenpark

Cartracker maakt gebruik van een van de meeste geavanceerd GPS & Ritregistratiesystemen, het maakt rittijden, locatie maar ook rijgedrag inzichtelijk! Dit maakt het leven van een wagenparkbeheerder eenvoudiger.

 • Boete ontvangen?

Heeft één van jouw bestuurders een boete ontvangen? Controleer de tijd van de boete met het kenteken en belast deze direct door aan de juiste persoon. Scheelt jou weer tijd!

 • Koppel verschillende tankpassen aan Cartracker

Gebruiken jouw bestuurders tankpassen om te tanken? Dan kun je deze eenvoudig koppelen aan ons systeem. Bekijk precies wie waar met welke tankpas tankt en krijg ook meldingen waar je eventueel goedkoper kunt tanken! Ook krijg je melding op het moment dat er een tankpas is gebruikt op een locatie waar desbetreffende auto niet aanwezig was op datzelfde moment. Cartracker werkt samen met meerdere tankpasleveranciers in Nederland. MTC, MoveMove tankpas en Travelcard zijn hier een voorbeeld van!

 • Rijgedrag

Wij hebben een algoritme dat het rijgedrag van een bestuurder beoordeeld. Hierbij kun je vijf parameters inzien, namelijk snelheid, acceleratie, remgedrag, bochtensnelheid en stationair draaien van de motor. Agressief rijgedrag is namelijk direct te koppelen aan hogere kosten aan onderhoud en brandstof!

Grip op wisselende wagenparken – Plug & play Kilometerregistratie – Geen dure in- en uitbouwkosten!

Bij wisselende wagenparken is het lastig om afhankelijk te zijn van een ingebouwd rittenadministratie systeem. Voertuigen moeten stilstaan voor in- en uitbouw, met bijkomende kosten. Een vervelend probleem dat in de praktijk helaas veel tijd en geld kost.

Cartracker biedt verschillende oplossingen op het gebied van ritregistratie. Uiteraard een ingebouwde blackbox, niet ideaal voor snel wisselende wagenparken. En een plug & play GPS Tracker, flexibele Fleetmanagement voor iedereen. Deze oplossing is vooral gecreëerd voor personen die niet voor een dure inbouw willen kiezen. Beide oplossingen zijn ook volledig conform de eisen van de belastingdienst!

De voordelen?

 • Eenvoudig de GPS Tracker zelf in elke auto pluggen, direct starten met automatische rittenregistratie via GPS
 • Geen in- of uitbouw nodig
 • Bespaar kostbare tijd, bepaal zelf wanneer je start
 • Wisselzelf de apparatuur in de voertuigen

Extra tip: gebruik Carsharing

Sinds een lange tijd hebben wij een Carsharing module geïntegreerd in ons systeem. Dit betekent dat je bepaalde voertuigen als een groep kunt toevoegen in deze module. Zeer handig voor huurauto’s en/of poolauto’s. Bestuurders kunnen deze voertuigen zelf reserveren voor een bepaalde tijd, wij zetten de reserveringen direct in jouw agenda. Hierdoor hoef jij alleen de sleutel te overhandigen van het voertuig. Jij hebt zicht wie in het voertuig rijdt en wanneer diegene het voertuig komt terug brengen.

Voor Shortlease en/of korte opdrachten houd je het overzicht van het uitgeleende voertuig. Jij weet welke persoon er in het voertuig rijdt. 

Benieuwd?

Ben jij benieuwd naar onze mogelijkheden voor jouw organisatie. Plan een demo in met onze accountmanagers en bekijk wat wij voor jou kunnen betekenen. Graag horen wij jullie gedachten!

Overig nieuws

Regel het eenvoudig nu nog : CO2 wetgeving: Registratie verplichting vanaf 1 juli 2024
Regel het eenvoudig nu nog : CO2 wetgeving: Registratie verplichting vanaf 1 juli 2024
Een eenvoudige en gebruiksvriendelijke manier om CO2 uitstootgegevens nauwkeurig bij te houden en te rapporteren. Ook de medewerkers die van het OV gebruik...
Lees het hele bericht>
De voordelen van onze Dashcam integratie
De voordelen van onze Dashcam integratie
Een dashcam die ook meldingen verstuurt als je geparkeerd staat? Goed nieuws, wij hebben hem!...
Lees het hele bericht>
Nieuw: Inzicht in CO2-uitstoot op elke rit / periode
Nieuw: Inzicht in CO2-uitstoot op elke rit / periode
Cartracker introduceert een innovatieve en belangrijke functie op ons platform waarmee gebruikers inzicht krijgen in de CO2-uitstoot van hun voertuigen. Me...
Lees het hele bericht>
Stel een vraag
Close