Nieuws

5 Manieren waarop Telematica jouw klantenservice verbetert

Published 27/10/2020

Wanneer een bedrijf zich wilt onderscheiden, is het van belang dat zij een uitstekende service leveren. Een uitstekende service kan betekenen: snelle leveringen, concurrerende prijzen, lange garantietermijn etc. Maar het belangrijkste blijft de service naar jouw klanten.

Waarom is klantenservice belangrijk?
Klanten zijn de belangrijkste factor voor een succesvolle organisatie. Indien klanten optimaal bediend worden, zijn ze loyaal en creëer je een gunfactor. Klanten die tevreden zijn over jouw service zullen minder snel overstappen naar een concurrent. Bovendien is de kans groter dat tevreden klanten anderen vertellen over hun ervaringen met jouw organisatie. Deze mond-op-mond reclame levert ongetwijfeld nieuwe klanten op.

Klanten verwachten tegenwoordig transparantie en duidelijke communicatie. Het liefst willen zij continu weten wat de status van hun bestelling is. Veel bedrijven kunnen dit nog niet bieden aan hun klanten. Wat kun je doen zonder klantenserviceteam, om toch jouw klanten op de hoogte te houden?

Telematica kan een uitstekende uitkomst bieden in dit geval. Door telematica zijn jouw voertuigen inzichtelijk. Dit is handig voor jezelf, en voor de communicatie naar jouw klanten. Bovendien helpt telematica je om communicatie en planning te versnellen en om kosten te reduceren.

 1. Beter overzicht
  Tegenwoordig verwachten klanten volledig inzicht in de status van hun bestelling. Een fleetmanagementsysteem geeft je beter zicht op de bestuurders binnen je organisatie. Je kunt in één oogopslag zien waar ze zich bevinden en naar welke klant ze onderweg zijn. Het is ook mogelijk om virtuele zones aan te maken. Dit noemen we ´geofences´. Zodra een bestuurder deze zone betreedt, ontvang je automatisch een melding. Je kunt hier een koppeling in maken zodat de klant automatisch een notificatie of sms´je ontvangt zodra de bestuurder de geofence binnenrijdt. Dit is ideaal als je herhaaldelijk producten levert aan dezelfde klant(en). De levering wordt niet alleen eenvoudiger, maar ook transparanter voor de klant.

 

 1. Snelle levertijden
  Niemand houdt ervan om de hele dag op een bestelling te wachten, ook jouw klanten niet. Meerdere malen per dag bestuurders bellen is zeer tijdrovend en omslachtig. Een fleetmanagementsysteem kan dit proces vereenvoudigen en versnellen. Doordat je in één oogopslag kunt zien waar de bestuurders zich bevinden. Bovendien kun je routes optimaliseren en automatische meldingen instellen. Zo houdt jij de klant op de hoogte en kun je gemakkelijk een accurate tijd aangeven wanneer de bestelling geleverd wordt.

 

 1. Automatische rapportages
  Facturatie en administratie zijn tijdrovende bezigheden. Een fleetmanagementsysteem automatiseert administratieve taken. Bijvoorbeeld:
  - Rapportages genereren om aantal gereden kilometers inzichtelijk te maken.
  - Rapportages genereren om het aantal gewerkte uren inzichtelijk te maken.
  - Overzicht geven van de dagelijkse reistijden.
  - Aankomst- en vertrektijden inzichtelijk maken.
  - Bewaken van de brandstofkosten etc.

 

 1. Realiseer kostenbesparingen
  Een fleetmanagementsysteem geeft je inzicht in allerlei data van jouw voertuigen. Met deze data krijg je ook inzicht in verschillende kostenposten van het wagenpark. Je krijgt inzicht in bijvoorbeeld brandstofkosten, onderhoudskosten en rijgdrag. Door inzicht te verkrijgen in deze aspecten kun je zien waar de grootste winst te behalen is. Klanten van Cartracker besparen bijvoorbeeld tot wel 500 liter brandstof per auto. Je kunt bestuurders aanspreken op het rijgedrag en ze stimuleren om dit te verbeteren. Zo zullen de brandstofkosten en onderhoudskosten gaan afnemen. Wat uiteindelijk de resultaten van de organisatie ten goede komt. Het voordeel zit hem niet alleen in de winstmarge voor de organisatie. Het stelt je ook in de gelegenheid om scherpere tarieven aan te bieden aan jouw klanten!

  Meer weten over kostenbesparingen met fleetmanagement? Klik hier!

 

 1. Investeer in relaties met jouw klanten
  Telematica helpt niet alleen met het beheren van jouw wagenpark en het vereenvoudigen van processen. Het bevordert ook de relatie met jouw klanten. Fleetmanagement zorgt voor een transparante en heldere communicatie. Hierdoor heb je veel vaker contact met jouw klant. De klant voelt zich waardevol en zal loyaal zijn aan jou als leverancier. Daarnaast komt jouw organisatie een stuk professioneler over als:

  - Klanten automatisch een melding ontvangen wanneer de bestelling geleverd wordt.
  - Tijdig meldingen ontvangen als er vertragingen ontstaan.
  - Duidelijke facturen ontvangen op basis van daadwerkelijk gewerkte uren en afgelegde kilometers.
  - Snel hun producten geleverd krijgen.
  - Altijd een snel antwoord ontvangen als ze contact met je opnemen.

 

Kortom, een fleetmanagementsysteem maakt het mogelijk om jouw klantenservice naar het volgende level te brengen! Naast een efficiënter proces en een betere klantenservice, bevordert het ook nog jouw bedrijfsresultaat.

 

Maak je nog geen gebruik van telematica in jouw bedrijfsvoertuigen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Overig nieuws

Let op de bijtellingsboete!
2021, een nieuw jaar vol nieuwe kansen! 2020 was namelijk een jaar dat de Mobiliteit flink is veranderd. Veel voertuigen staan nu stil en hierdoor gaan vee...
Lees het hele bericht>
Vijf punten over Cartracker die jij (misschien) nog niet weet
Cartracker staat onder andere bekend om automatische Rittenregistratie, echter beschikt Cartracker nog over veel meer functionaliteiten. In dit artikel nem...
Lees het hele bericht>
Betaal jij bijtelling in 2021?
Het einde van het jaar is inzicht. Dit betekent dat duizenden automobilisten voor hetzelfde vraagstuk staan. Blijf ik bijtelling betalen over mijn voertuig...
Lees het hele bericht>
Stel een vraag