Nieuws

Cartracker Track en Trace helpt jou tijdens Corona

Cartracker | Track & Trace | Corona
Published 30/09/2020
Cartracker Track en Trace helpt jou tijdens Corona

Besparen met Cartracker tijdens Corona

Iedere organisatie wordt geconfronteerd met nieuwe uitdagingen tijdens COVID-19, in vorig artikel hebben we hier al aan gerefereerd. Door alle maatregelen zijn bedrijven gedwongen om meer activiteiten op afstand uit te voeren. Dit zorgt al snel voor inefficiëntie binnen een organisatie. Het is voor bedrijven van cruciaal belang om te focussen op manieren om de efficiëntie te verbeteren. Zeker in een onzekere tijd waar we ons op dit moment in bevinden. Transparantie en het verhogen van de efficiëntie zorgt er namelijk voor dat de organisatie veerkracht heeft.

Een van de grootste kostenposten binnen veel bedrijven, is het wagenpark. Gek genoeg zijn er veel bedrijven die niet volledig inzichtelijk hebben hoe de kosten van het wagenpark verdeeld zijn en hoe deze kosten tot stand komen. Ook hebben veel bedrijven geen zicht op de productiviteit van de medewerkers. Zeker als er op afstand gewerkt wordt, is het nog moeilijker om de productiviteit te meten van het personeel. De functionaliteiten van Cartracker helpen je om taken efficiënt uit te voeren en een sterke financiële basis te leggen voor de komende tijd. Niet alleen in Rittenregistratie, maar in het gehele wagenparkbeheer.

Hoe helpt een Fleetmanagement systeem?

 • Waarborg de veiligheid van jouw medewerkers
  Met het ritregistratiesysteem van Cartracker kun je geofences aanmaken rondom een gebied. Een geofence is een virtuele zone. Zodra een medewerker deze zone binnentreedt of verlaat, ontvang je hiervan een notificatie. Zo kun je bijvoorbeeld risicogebieden markeren. Mocht een medewerker zich hier toch bevinden, dan ben jij als eerste op de hoogte en kun je hierop acteren. Stel dat er bij een specifiek bedrijf een COVID-19 uitbraak is gemeld, dan kun je rond deze locatie een geofence plaatsen zodat jouw medewerkers weten dat ze hier niet naar binnen mogen.
 • Routeoptimalisatie
  Door Track en Trace, GPS tracker voor jouw auto's en POI’s is het mogelijk om routes te optimaliseren. Routes kunnen geoptimaliseerd worden op basis van efficiency, bijvoorbeeld om een besparing te realiseren op brandstofkosten, maar ook om risicogebieden te vermijden of om de snelste service te leveren aan de klant.
 • Inzicht voor planners - Gebruik Track en trace
  Planners zullen vaker vanuit huis werken waardoor ze minder inzicht hebben in opdrachten en de planning. Met een track en trace systeem kunnen planners overal werken en toch inzicht hebben in de locaties van voertuigen/medewerkers en in opdrachten. Bovendien kunnen zij direct communiceren met medewerkers via de Rittenregistratie App of het fleetmanagement portaal. 
 • Track en trace systeem, ook voor jouw materiaal
  Monteurs en technici zullen vaker direct vanuit huis de dag starten. Bovendien nemen zij de voertuigen en het materieel mee naar huis in plaats van terug naar het kantoor, om zo de risico’s op verspreiding te beperken. Het is belangrijk om zicht te houden op voertuigen en waardevol materieel zowel binnen als buiten werktijden. Dit kun je eenvoudig doen met een GPS tracker, deze kan jij overal plaatsen. Zeker als voertuigen en materieel zich niet op een centrale locatie bevinden. Naast inzicht in de locatie, is het ook van cruciaal belang om inzicht te hebben in de status en het gebruik van de voertuigen en waardevol materieel. Uiteraard gaat alles volgens de AVG wetgeving, medewerkers in privé tijd kun jij niet volgen. 
 • Stimuleer efficiënt rijgedrag
  Door rijgedrag analyses kan jij zien hoe bestuurders zich gedragen op de weg. Dit is niet alleen belangrijk voor de reputatie van de organisatie, maar ook om de kosten van het wagenpark te beperken. In onzekere tijden als deze is het van belang om grip te houden op de kosten. Door efficiënt rijgedrag te stimuleren kan een aanzienlijke brandstofbesparing gerealiseerd worden. Bovendien is het slijtageniveau bij efficiënt rijgedrag lager, waardoor onderhoudskosten ook zullen dalen.
 • Beperk risico’s met dashcam integratie
  Meer dan ooit worstelen bedrijven met omzetschommelingen en zijn wagenparkbeheerders genoodzaakt om kostenbesparingen te realiseren. Door middel van de dashcam integratie kun je bestuurders trainen om beter rijgedrag te vertonen. Beter rijgedrag verlaagt de kans op ongevallen die dure reparatiekosten of proceskosten tot gevolg kunnen hebben. Dit heeft direct effect op jouw Total Cost Of Ownership. Met videobeelden toon jij aan wie er aansprakelijk is in geval van een valse claim. Dit draagt bij aan het bewaken van de wagenparkkosten.
 • Productiviteit meten en verhogen
  Als medewerkers thuis werken is het lastig om de productiviteit te meten. Door Cartracker krijg je inzicht in de activiteiten en bewegingen van de medewerkers. Je kunt de productiviteit bewaken en zo nodig sturing geven aan medewerkers. Verder zijn de lijnen tussen verschillende medewerkers veel korter en is het mogelijk om koppelingen te realiseren met ERP-, CRM-, Planning- en Opdrachtsystemen. Hierdoor creëer je een alles-in-één systeem.
 • Kostenbesparing voor ROI
  Cartracker bevat allerlei slimme tools die jou helpen om de kosten van het wagenpark te verminderen. Zo besparen klanten van Cartracker tot wel 500 liter brandstof per jaar, per voertuig met de rijgedrag competitie. Naast brandstofbesparing is het ook mogelijk om te besparen op onderhoudskosten, schadekosten, Co2 uitstoot en parkeerkosten. Al deze besparingen zijn direct van invloed op de winstmarges en de bedrijfsresultaten.

Benieuwd hoe Cartracker jouw organisatie kunt helpen tijdens COVID-19? Neem contact met ons op!

Overig nieuws

De voordelen van onze Dashcam integratie
De voordelen van onze Dashcam integratie
Een dashcam die meldingen verstuurt zodat jij alleen beelden hoeft te kijken die relevant zijn? Goed nieuws, wij hebben hem!...
Lees het hele bericht>
Nieuw: Inzicht in CO2-uitstoot op elke rit / periode
Nieuw: Inzicht in CO2-uitstoot op elke rit / periode
Cartracker introduceert een innovatieve en belangrijke functie op ons platform waarmee gebruikers inzicht krijgen in de CO2-uitstoot van hun voertuigen. Me...
Lees het hele bericht>
Jazeker! We hebben officieel onze ISO 27001 certificering behaald!
Jazeker! We hebben officieel onze ISO 27001 certificering behaald!
Op gebied van informatiebeveiliging waren wij al vanaf dag één bezig en werkten wij grotendeels volgens de ISO 27001 standaarden. Maar, om aan alle ISO nor...
Lees het hele bericht>
Stel een vraag
Close