Nieuws

Alle handvatten die jij nodig hebt tijdens COVID-19

Track & Trace | Corona
Published 02/06/2020
Alle handvatten die jij nodig hebt tijdens COVID-19

Inmiddels heeft het coronavirus ons al geruime tijd in zijn greep. De wereldwijde pandemie heeft de manier waarop we ons dagelijkse leven leiden, drastisch veranderd. Binnen een aantal weken werken er miljoenen mensen nu vanuit huis in plaats vanuit een werkplek. Velen hebben de afgelopen weken de manier van leven moeten aanpassen. Dit verandert natuurlijk ook de manier waarop bedrijven werken. Met name bedrijven die producten of diensten aanbieden die niet op afstand kunnen worden uitgevoerd. Een nieuwe manier van werken vraagt om structuur en een goede aansturing. Maar hoe doe je dat op afstand?

Beheer het wagenpark vanuit huis

Het beheren van het wagenpark is in deze tijd een grote uitdaging. De regering adviseert ons om zoveel mogelijk vanuit huis te werken. Maar hoe houd je nu grip op het wagenpark als iedereen thuis werkt? Dat is erg lastig, maar zeker niet onbelangrijk. Iedere organisatie kent namelijk twee grote kostenposten: het personeel en het wagenpark. Het is dan ook belangrijk om ervoor te zorgen dat jij deze kosten goed in de gaten houdt. Gelukkig biedt Cartracker je volledig inzicht in het wagenpark, ook als je vanuit huis werkt. Onze cloudbased oplossing is overal toegankelijk. Met Cartracker Kilometerregistratie houd je controle over de voertuigen, kun je zakelijke ritten bijhouden en heb je inzicht in het rijgedrag van het personeel. Ook kun je verschillende pushmeldingen installeren waardoor je altijd op de hoogte bent van de activiteiten van de medewerkers.

Sturen op efficiëntie met Fleetmanagement

Op de hoogte zijn van de juiste informatie en gegevens die je nodig hebt om het wagenpark effectief en efficiënt te beheren is al moeilijk genoeg. Het wordt nog moeilijker als medewerkers vanuit huis werken. Hoe zorg je ervoor dat je inzicht houdt in de activiteiten van je medewerkers?

Met Cartracker fleetmanagement kun je dagelijks, wekelijks of maandelijks rapportages ontvangen. Je kunt kiezen voor standaard rapportages gebaseerd op ritten, CO2 uitstoot, werktijden, rijgedrag, snelheid, parkeren en brandstofverbruik. Of stel jouw eigen rapportages samen. Je ontvangt deze rittenregistratie rapportages direct wanneer je ze nodig hebt in je inbox. Zo zorg je ervoor dat je niets mist.

Heldere communicatie met een Rit Registratiesysteem

Binnen iedere organisatie spelen de medewerkers een cruciale rol. Zeker in tijden als deze is het belangrijk dat medewerkers zich volledig inzetten om de organisatie door deze uitdagende periode heen te helpen. Daarom is het belangrijk dat je helder communiceert met het personeel. Zorg ervoor dat medewerkers weten wat er van hen verwacht wordt en betrek medewerkers in het grotere belang. Vaak zien we dat een Track en Trace systeem wordt gezien als een controle op de medewerkers. Echter is dit niet het doel. Het doel is om grip te krijgen op de kosten van het wagenpark en jouw efficiëntie te verhogen. Wanneer jij dit communiceerd, creëer je draagvlak en zullen zij begrijpen wat het grotere belang is. Dit resulteert in minder weerstand.

Voertuig gebruik, Track & Trace geeft inzicht

Doordat werknemers vanuit huis werken is het mogelijk dat je het overzicht verliest. Je weet niet voor welke doeleinden de voertuigen gebruikt worden. Met Cartracker Ritregistratie heb je inzicht in het gebruik van de voertuigen binnen de organisatie. Je kunt zien of de voertuigen privé of zakelijk gebruikt worden. Krijg meldingen wanneer het personeel voertuigen onterecht privé gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan het maken van te veel privé kilometers met een auto zonder bijtelling. De risico’s zijn in deze gevallen voor de organisatie erg groot. Daarom kun je met Cartracker wagenparkbeheer precies zien waar en wanneer dit gebeurd is.

Naast inzicht in het gebruik van de voertuigen biedt Cartracker ook de mogelijkheid om inzicht te krijgen in tankbeurten en rijgedrag. Bestuurders krijgen zelf feedback over hun rijgedrag. Met onze rijgedragcompetitie is het mogelijk om het rijgedrag vergelijken met andere bestuurders binnen de organisatie. Op deze manier kun je ervoor zorgen dat het rijgedrag van de werknemers verbeterd en zo de onderhoudskosten en brandstofkosten omlaag gaan. Naast het analyseren van het rijgedrag kun je ook inzicht krijgen in tankbeurten. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om tankbeurten te bekijken en pushmeldingen in te stellen van bijvoorbeeld tankfraude. Fraude met een tankpas komt vaker voor dan je denkt, namelijk bij 34% van alle organisaties in Nederland. Er zijn gevallen waarbij er voor tienduizenden euro’s aan tankpasfraude is gepleegd. Cartracker geeft een pushmelding zodra er getankt wordt met een tankpas wanneer het voertuig zich niet op dezelfde locatie als de transactie bevindt. Zo beschermt de organisatie zich tegen misbruik van de tankpas.

Cartracker is er om je te helpen

Het fleetmanagement systeem van Cartracker is er tenslotte om je te helpen. We begrijpen dat de impact van COVID-19 voor elke organisatie anders zal zijn. Desondanks begrijpen wij als geen ander hoe belangrijk het is om tijdens de coronacrisis inzicht te hebben in de activiteiten binnen je organisatie. Daarom bieden wij alle handvatten die jou helpen om de juiste sturing te geven aan je organisatie!

Meer weten over hoe Cartracker je helpt tijdens COVID-19? Neem contact met ons op!

Overig nieuws

Nieuw: Inzicht in CO2-uitstoot op elke rit / periode
Nieuw: Inzicht in CO2-uitstoot op elke rit / periode
Cartracker introduceert een innovatieve en belangrijke functie op ons platform waarmee gebruikers inzicht krijgen in de CO2-uitstoot van hun voertuigen. Me...
Lees het hele bericht>
Jazeker! We hebben officieel onze ISO 27001 certificering behaald!
Jazeker! We hebben officieel onze ISO 27001 certificering behaald!
Op gebied van informatiebeveiliging waren wij al vanaf dag één bezig en werkten wij grotendeels volgens de ISO 27001 standaarden. Maar, om aan alle ISO nor...
Lees het hele bericht>
Kabinet worstelt met rekeningrijden
Kabinet worstelt met rekeningrijden
Het Nederlandse kabinet staat voor een uitdagend vraagstuk met betrekking tot de invoering van rekeningrijden. Naar aanleiding van een recent artikel op Au...
Lees het hele bericht>
Stel een vraag
Close