Nieuws

5 Redenen om een Elektrische Auto te kopen of leasen!

Cartracker | Toepassingen | Wagenparkbeheer | Elektrische Auto
Published 13/07/2021
5 Redenen om een Elektrische Auto te kopen of leasen!

Tegenwoordig zijn veel bedrijven begonnen met de elektrificatie van het wagenpark. Het kopen of leasen van een elektrische auto heeft meerdere redenen voor een bedrijf of bestuurder. Voor een bestuurder heeft het vooral fiscale voordelen (je betaalt minder bijtelling / geen motorrijtuigenbelasting). Bedrijven hebben de mogelijkheid om gebruik te maken van meerdere subsidies, maar het geeft ook een boost aan het imago.

Maar, waarom zou je nu echt elektrische bedrijfs(wagens) moeten kopen / leasen? Los van bovenstaande regelingen. Uiteraard heb je één groot nadeel bij een elektrische auto, dat is de actieradius van het voertuig. Wanneer jij geen problemen hebt met de actieradius van een elektrische auto, waar wacht je dan op?

1. Elektrische auto’s stoten (bijna) niets uit

Oké, we hebben het hier alleen over CO2 en stikstof (NOx). Een benzine auto heeft namelijk wel uitstoot als je hem aan zet. Bij gebruik stoot een elektrisch voertuig namelijk niets uit! Natuurlijk een inkoppertje, maar denk aan de voordelen. Jij hebt weinig tot geen brandstofkosten (koppel jouw tankpas om het brandstofverbruik in te zien).

2. Lage onderhoudskosten en langere onderhoudsintervallen

Een gemiddelde elektrische wagen heeft minder dan 20 draaiende onderdelen. Dit betekent simpelweg dat een gemiddelde elektrische bedrijfsbus minder vaak bij de garage staat. Jouw wagenpark blijft rijden. Maar als je jouw onderhoud inplanned met bijvoorbeeld Cartracker, helpen wij jou om jouw initiële investering terug te verdienen.

3. Elektrische bedrijfswagens maken deel uit van jouw duurzaamheidsstrategie!

Tegenwoordig heeft bijna ieder bedrijf een duurzaamheidsstrategie. Elektrische bedrijfswagens maken hier natuurlijk deel van uit. Denk bijvoorbeeld aan eigen laadstations op het kantoor, jij kunt jouw elektrische auto’s met groene energie laden om het hele proces te verduurzamen. Ook hier is het mogelijk om subsidies voor te krijgen! Dus de uitstoot neemt niet alleen af, jij zorgt ook voor een vergroening van het energie verbruik op het kantoor.

4. Inzicht in jouw elektrisch wagenpark, gebruik Track en Trace!

Wanneer jij gebruik maakt van fleet management krijg je inzicht in het wagenpark. Zet eenvoudig de conventionele voertuigen en elektrische auto’s tegenover elkaar en jij krijgt een mooi inzicht. Maak vergelijkingen op het gebied van duurzaamheid of bekijk de Total Cost of Ownership. Het Cartracker Track en Trace systeem meet ook het rijgedrag van iedere bestuurder. Hierdoor is het mogelijk om verbanden te leggen tussen onderhoud en rijgedrag.

5. Elektrische voertuigen hebben de toekomst

Met de alsmaar stijgende brandstofprijzen, is een elektrische auto alleen maar goedkoper in gebruik. Je krijgt wel te maken met een hoge aanschafprijs, maar door de lagere onderhoudskosten, scherpe energieprijzen en subsidies, krijg je het dubbel en dwars terug. De totale kosten (afhankelijk van het type voertuig) verdien je in de levensduur terug.

Wil jij meer weten over elektrificering en wat jij kunt volgen met Cartracker Track en Trace? Plan dan een demo in.

Overig nieuws

Regel het eenvoudig nu nog : CO2 wetgeving: Registratie verplichting vanaf 1 juli 2024
Regel het eenvoudig nu nog : CO2 wetgeving: Registratie verplichting vanaf 1 juli 2024
Een eenvoudige en gebruiksvriendelijke manier om CO2 uitstootgegevens nauwkeurig bij te houden en te rapporteren. Ook de medewerkers die van het OV gebruik...
Lees het hele bericht>
De voordelen van onze Dashcam integratie
De voordelen van onze Dashcam integratie
Een dashcam die ook meldingen verstuurt als je geparkeerd staat? Goed nieuws, wij hebben hem!...
Lees het hele bericht>
Nieuw: Inzicht in CO2-uitstoot op elke rit / periode
Nieuw: Inzicht in CO2-uitstoot op elke rit / periode
Cartracker introduceert een innovatieve en belangrijke functie op ons platform waarmee gebruikers inzicht krijgen in de CO2-uitstoot van hun voertuigen. Me...
Lees het hele bericht>
Stel een vraag
Close