Chat with us, powered by LiveChat

Nieuws

Alle handvatten die jij nodig hebt tijdens COVID-19

Published 02/06/2020

Inmiddels heeft het coronavirus ons al geruime tijd in zijn greep. De wereldwijde pandemie heeft de manier waarop we ons dagelijkse leven leiden, drastisch veranderd. Binnen een aantal weken werken er miljoenen mensen nu vanuit huis in plaats vanuit een werkplek.  Velen hebben de afgelopen weken de manier van leven moeten aanpassen. Dit verandert natuurlijk ook de manier waarop bedrijven werken. Met name bedrijven die producten of diensten aanbieden die niet op afstand kunnen worden uitgevoerd. Een nieuwe manier van werken vraagt om structuur en een goede aansturing. Maar hoe doe je dat op afstand?

Beheer het wagenpark vanuit huis
Het beheren van het wagenpark is in deze tijd een grote uitdaging. Vanuit de regering wordt er geadviseerd om zoveel mogelijk vanuit huis te werken. Maar hoe houd je nu grip op het wagenpark als iedereen thuis werkt? Dat is erg lastig, maar zeker niet onbelangrijk. Iedere organisatie kent namelijk twee grote kostenposten: het personeel en het wagenpark. Het is dan ook belangrijk om ervoor te zorgen dat deze kostenposten goed gemonitord worden en dat er waar mogelijk, besparingen worden gerealiseerd. Gelukkig biedt Cartracker je volledig inzicht in het wagenpark, ook als je vanuit huis werkt. Onze cloudbased oplossing is overal toegankelijk. Met Cartracker houd je controle over de voertuigen, de gemaakte ritten en het rijgedrag van het personeel. Ook kun je verschillende pushmeldingen installeren waardoor je altijd op de hoogte bent van de activiteiten van de medewerkers.

Sturen op efficiëntie
Op de hoogte zijn van de juiste informatie en gegevens die je nodig hebt om het wagenpark effectief en efficiënt te beheren is al moeilijk genoeg. Het wordt nog moeilijker als medewerkers vanuit huis werken. Hoe zorg je ervoor dat je inzicht houdt in de activiteiten van je medewerkers?

Met Cartracker kun je dagelijks, wekelijks of maandelijks rapportages ontvangen. Je kunt kiezen voor standaard rapportages gebaseerd op ritten, CO2 uitstoot, werktijden, rijgedrag, snelheid, parkeren en brandstofverbruik. Of je kunt ervoor kiezen om je eigen rapportages samen te stellen. Je ontvangt deze rapportages direct wanneer je ze nodig hebt in je inbox. Zo zorg je ervoor dat je niets mist.

Heldere communicatie
Binnen iedere organisatie spelen de medewerkers een cruciale rol. Zeker in tijden als deze is het belangrijk dat medewerkers zich volledig inzetten om de organisatie door deze uitdagende periode heen te helpen. Daarom is het belangrijk dat je helder communiceert met het personeel. Zorg ervoor dat medewerkers weten wat er van hen verwacht wordt en betrek medewerkers in het grotere belang. Vaak zien we dat een fleetmanagement systeem wordt gezien als een controle op de medewerkers. Echter is dit niet het doel van fleetmanagement systeem. Het doel is om grip te krijgen op de kosten van het wagenpark en de efficiëntie te verhogen. Indien dit gecommuniceerd wordt met de medewerkers creëer je draagvlak en zullen zij begrijpen wat het grotere belang is. Dit zal resulteren in minder weerstand.

Voertuigen worden gebruikt voor andere doeleinden
Doordat werknemers vanuit huis werken is het mogelijk dat je het overzicht verliest. Je weet niet hoe de voertuigen gebruikt worden en voor welke doeleinden. Met Cartracker heb je inzicht in het gebruik van de voertuigen binnen uw organisatie. Je kunt zien of de voertuigen privé of zakelijk gebruikt worden. Ook kun je pushmeldingen instellen die je op de hoogte stellen als voertuigen onterecht privé worden gebruikt. Bijvoorbeeld een auto die uitsluitend voor zakelijke doeleinden gebruikt mag worden en die zich in het weekend bij een bouwmarkt bevindt. Of het maken van te veel privé kilometers met een auto waar geen bijtellingsregeling op van toepassing is. De risico’s zijn in deze gevallen voor de organisatie erg groot en zijn zeker niet wenselijk in een uitdagende en onzekere periode waar momenteel sprake van is. Daarom kun je met Cartracker zien waar en wanneer dit gebeurd is en indien nodig kun je hier actie op ondernemen.

Naast inzicht in het gebruik van de voertuigen biedt Cartracker ook de mogelijkheid om inzicht te krijgen in tankbeurten en rijgedrag. Bestuurders krijgen zelf feedback over hun rijgedrag en door middel van een competitie kunnen zij hun rijgedrag vergelijken met andere bestuurders binnen de organisatie. Op deze manier kun je ervoor zorgen dat het rijgedrag van de werknemers verbeterd en zo de onderhoudskosten en brandstofkosten omlaag gaan. Naast het analyseren van het rijgedrag kun je ook inzicht krijgen in tankbeurten. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om tankbeurten te bekijken en pushmeldingen in te stellen van bijvoorbeeld tankfraude. Fraude met een tankpas komt vaker voor dan je denkt, namelijk bij 34% van alle organisaties in Nederland. Er zijn gevallen waarbij er voor tienduizenden euro’s aan tankpasfraude is gepleegd. Cartracker geeft een pushmelding zodra er getankt wordt met een tankpas wanneer het voertuig zich niet op dezelfde locatie als de transactie bevindt. Zo beschermt de organisatie zich tegen misbruik van de tankpas.

Cartracker is er om je te helpen
Het fleetmanagement systeem van Cartracker is er tenslotte om je te helpen. We begrijpen dat de impact van COVID-19 voor elke organisatie anders zal zijn. Desondanks begrijpen wij als geen ander hoe belangrijk het is om tijdens de coronacrisis inzicht te hebben in de activiteiten binnen je organisatie. Daarom bieden wij alle handvatten die jou helpen om de juiste sturing te geven aan je organisatie!

Meer weten over hoe Cartracker je helpt tijdens COVID-19? Neem contact met ons op!

Overig nieuws

Alles over onze Rijgedrag Competitie
Rijgedrag verschilt per bestuurder. De ene bestuurder rijdt zuinig en rustig, terwijl de andere bestuurder een ware formule 1 coureur denkt te z...
Lees het hele bericht>
5 manieren waarop telematica jouw klantenservice verbetert
Indien je je als bedrijf wilt onderscheiden, is het van belang dat je een uitstekende service levert. Een uitstekende service kan betekenen: sne...
Lees het hele bericht>
Hoe kan ik kosten besparen met Cartracker? Méér dan Fleetmanagement!
Het fleetmanagementsysteem van Cartracker helpt je om kosten te besparen binnen het wagenpark. Onder andere is het mogelijk om een besparing te ...
Lees het hele bericht>
Stel een vraag