Nieuws

Registratie van CO2 voor Werknemers is uitgesteld

Published 28/03/2023
Registratie van CO2 voor Werknemers is uitgesteld

Eerder berichtte wij dat per 1 januari 2023 bedrijven met minimaal 100 medewerkers de CO2-uitstoot moeten bijhouden. Dit houdt in dat de uitstoot tijdens het zakelijk reizen en woon-werkverkeer moeten kunnen tonen. Dit is dus uitgesteld naar 1 januari 2024.

 Afgelopen maand is duidelijk gemaakt dat de overheid deze wet uitstelt naar 1 januari 2024. Dit komt omdat het besluit CO2-reductie werkgebonden personenmobiliteit gekoppeld is aan de omgevingswet. Daarom verschuift het dus automatisch naar 1 januari 2024.

Wat houdt deze wet nu in?

Nederland moet de klimaatdoelen behalen, daarom kijkt de overheid naar middelen om dit te bereiken. Onder andere de mobiliteit en deze maatregel gaat om persoonsgebonden mobiliteit. Iedere zakelijke mobiliteitsbewegingen voor bedrijven met meer dan 100 medewerkers moeten de CO2 uitstoot van de medewerkers registreren.

Zakelijke en Woon-Werk kilometers in beeld

Bedrijven met een zakelijk wagenpark doen dit al natuurlijk, echter ben je verplicht om met deze wet niet alleen de kilometers te registreren maar ook de CO2-uitstoot. Zeer eenvoudig als je een Cartracker Rittenregistratiesysteem in het bezit hebt – alle kilometers registreren wij met de CO2-uitstoot per kilometer.

Voor zakelijke rijders is het dus eenvoudig, echter wanneer een persoon bijtelling betaalt of met een privé auto naar de werkplek toe rijdt, wordt het een stuk lastiger. Je krijgt namelijk te maken met de Privacy wetgeving. Zeker op het gebied van zakelijk rijden in een privé auto.

Verduurzaam nu om hier later van te profiteren

Denk aan thuiswerken, het OV en een fiets/mobiliteitsplan. Dit zijn natuurlijk de standaard maatregelen die je als bedrijf kunt nemen. Samen met het Carpoolen proberen veel organisaties de reisbewegingen al te beperken. Echter kun je nu ook een snelle oplossing bedenken om de mobiliteitsbewegingen van je medewerkers te beperken.

Leaserijders Rittenregistratie bijhouden en puur zakelijk rijden

Dit scheelt namelijk het aantal privé kilometers, en dus de mobiliteitsbewegingen in een auto van de zaak. Verder heeft de medewerkers ook een fiscaal voordeel, deze persoon hoeft namelijk geen bijtelling te betalen!

Kilometerregistratie bijhouden is eenvoudig met Cartracker. Wij registreren alle kilometers volgens de eisen van de belastingdienst. Verder is het een volledig Track & Trace systeem waarmee je ook de CO2-uitstoot van het wagenpark Realtime kunt volgen!

Overig nieuws

De voordelen van onze Dashcam integratie
De voordelen van onze Dashcam integratie
Een dashcam die meldingen verstuurt zodat jij alleen beelden hoeft te kijken die relevant zijn? Goed nieuws, wij hebben hem!...
Lees het hele bericht>
Nieuw: Inzicht in CO2-uitstoot op elke rit / periode
Nieuw: Inzicht in CO2-uitstoot op elke rit / periode
Cartracker introduceert een innovatieve en belangrijke functie op ons platform waarmee gebruikers inzicht krijgen in de CO2-uitstoot van hun voertuigen. Me...
Lees het hele bericht>
Jazeker! We hebben officieel onze ISO 27001 certificering behaald!
Jazeker! We hebben officieel onze ISO 27001 certificering behaald!
Op gebied van informatiebeveiliging waren wij al vanaf dag één bezig en werkten wij grotendeels volgens de ISO 27001 standaarden. Maar, om aan alle ISO nor...
Lees het hele bericht>
Stel een vraag
Close