Nieuws

Prinsjesdag en Mobiliteit – Wat verandert er voor jou?

Rijgedrag | Rittenregistratie | Elektrische Auto | Duurzaamheid
Published 21/09/2022
Prinsjesdag en Mobiliteit – Wat verandert er voor jou?

Een hoop punten zijn besproken binnen de troonrede van Koning Willem Alexander. Waarvan het energieplafond en het koopkrachtpakket de grootste lastenverlichtingspakketten zijn. Maar, wat betekent het voor jou en jouw auto van de zaak? Wij zetten hier de volgende punten even op een rij.

BPM bestelauto in 2025 – Grijs kenteken verdwijnt

Het reisgedrag moet in het kader van duurzaamheid natuurlijk veranderen. Tot 2030 moet in het kader van het klimaatfonds €265 miljoen worden uitgegeven aan de verduurzaming van het vervoer en reisgedrag. Dus pak vaker het openbaar vervoer en de fiets. Tegelijkertijd moet het wegverkeer groener worden, dus gaat de overheid verder investeren in laadstations en elektrische voertuigen.

Door bovenstaande punten moeten de ondernemers zich gaan voorbereiden op een BPM vrijstelling afbouw op bedrijfswagens. Op dit moment maakt het kabinet plannen om deze vrijstelling vanaf 2025 helemaal af te schaffen, ook in het kader van duurzaamheid. De BPM wordt vanaf 2025 berekend aan de hand van de CO2 uitstoot van een voertuig. Dit raakt direct de conventionele bedrijfswagens. Alle voertuigen die ondernemers voor 2025 aanschaffen kunnen nog van de BPM vrijstelling genieten. Deze maatregel is vooral bedoeld om de grijze import van Amerikaanse voertuigen te stoppen.

Korting op brandstof - Huidige Accijnsverlaging

Deze korting blijft nog geldig tot 1 juli 2023 en niet tot einde jaar. Deze accijnsverlaging geeft het meeste korting op benzine, waardoor de benzine nu ook een stukje goedkoper is dan diesel. Deze maatregel is toen genomen om de koopkracht te bevorderen, dit blijft dus nog wel even.

Verandering reiskostenvergoeding

Deze maatregel is ook vorig jaar meerdere keren aangegeven. Een werkgever mag op het moment onbelast 0,19 cent per kilometer aan woon werkvergoeding betalen. Dit is een bedrag dat de werkelijke kosten van een privéauto niet meer dekt. Hierdoor heeft het kabinet besloten om de onbelaste reiskosten te verhogen naar 0,21 cent per kilometer. In 2024 verhogen ze dit bedrag naar 0,22 cent per kilometer.

Bijgaand de meest belangrijke punten voor iedereen met een auto van de zaak of een privéauto. De verandering woon-werk vergoeding is heel eenvoudig bij te houden met een Kilometerregistratie systeem zoals Cartracker. Met Woon Werk, zakelijk en privé als Rit Modussen kun je precies de hoeveelheid kilometers bijhouden die jij rijdt. Exporteer het en lever eenvoudig aan bij je werkgever!

Overig nieuws

Future Connections & Fleet Management / Rittenregistratie
Future Connections & Fleet Management / Rittenregistratie
Future Connections is een van de snelst groeiende Technology Partners in de Europese markt. Het inzetten van de juiste professionals, innovatie en het toep...
Lees het hele bericht>
Hoe kies je de perfecte elektrische auto voor jouw wagenpark?
Hoe kies je de perfecte elektrische auto voor jouw wagenpark?
Nu de business case af is en je wilt kiezen voor een elektrisch voertuig / wagenpark (lees dit artikel), ben je klaar met één derde van jouw opdracht! Nu k...
Lees het hele bericht>
Rittenregistratie en Wagenparkbeheer met SEP Peeters
Rittenregistratie en Wagenparkbeheer met SEP Peeters
SEP Peeters is de ideale partner op het gebied van arbeidsbemiddeling in verschillende sectoren. Het bedrijf is gespecialiseerd in het werven van personeel...
Lees het hele bericht>
Stel een vraag
Close