Nieuws

Cartracker is nu lid van stichting NederlandCO2Neutraal!

Track & Trace | Rijgedrag | Toepassingen | Wagenparkbeheer | Elektrische Auto | Duurzaamheid
Published 09/09/2021
Cartracker is nu lid van stichting NederlandCO2Neutraal!

Met trots kunnen wij melden dat Cartracker/ ULU vanaf nu lid is van stichting Nederland CO2 Neutraal! Hierdoor zetten wij ons in om met onze software Nederland duurzamer te maken. Door de aanmelding voldoen wij automatisch aan twee belangrijke eisen van de CO2 prestatieladder.

Mooi netwerk dat elkaar helpt om duurzamer te opereren

Cartracker zocht altijd naar een oplossing om de producten voor duurzaamheid in te zetten. Deze stichting is een stap in een nieuwe richting. Hierdoor hebben wij de mogelijkheid om de track en trace systemen in te zetten om onze klanten te helpen met de duurzaamheid binnen het wagenpark.

Een aantal Cartracker klanten zet het track en trace systeem ook echt in om CO2-uitstoot te reduceren. Denk hierbij aan rijgedrag analyses en rijgedrag competities. Wij coachen bestuurders tot beter rijgedrag om minder uit te stoten per rit. Uiteindelijk heb je de mogelijkheid om de competitie in te richten naar jouw eigen wensen. De insteek van deze competitie is om bestuurders te belonen voor goed rijgedrag. Samen met een prominente klant hebben wij deze competitie ontwikkeld: in het eerste jaar heeft dit bedrijf 500 liter brandstof per voertuig bespaard! Binnen een wagenpark van 150 voertuigen is dit een mooie mijlpaal.

Transitie naar Elektrische auto's

Uiteindelijk verzameld een GPS Tracker in een auto niet alleen data over rijgedrag, maar ook over de gereden afstand en CO2 uitstoot per rit. Met de rapportage mogelijkheden kun je eenvoudig bekijken wat de gemiddelde kilometrage is per dag, per voertuig of bestuurder. Waarom is dit belangrijk? Nou, wanneer jij de rittenregistratie vergelijkt met de actieradius van een elektrische auto kun je bepalen wie elektrisch kan rijden. Hierdoor laat je het systeem voor jou werken!

Wij zullen aanwezig zijn bij meerdere workshops om meer te leren over de verduurzaming van Nederland. Uiteindelijk zorgen wij dat deze kennis vertaald wordt in onze Rittenregistratie software. Cartracker zet zich in om Nederland duurzamer te maken. Wagenparkbeheerders met een Cartracker track en trace systeem hebben altijd een stok achter de deur. Zij maken geen keuzes op onderbuikgevoel, maar baseren de keuze op data. Data is key, en jij kunt jouw keuzes met Cartracker verantwoorden!

Overig nieuws

Nieuw: Inzicht in CO2-uitstoot op elke rit / periode
Nieuw: Inzicht in CO2-uitstoot op elke rit / periode
Cartracker introduceert een innovatieve en belangrijke functie op ons platform waarmee gebruikers inzicht krijgen in de CO2-uitstoot van hun voertuigen. Me...
Lees het hele bericht>
Jazeker! We hebben officieel onze ISO 27001 certificering behaald!
Jazeker! We hebben officieel onze ISO 27001 certificering behaald!
Op gebied van informatiebeveiliging waren wij al vanaf dag één bezig en werkten wij grotendeels volgens de ISO 27001 standaarden. Maar, om aan alle ISO nor...
Lees het hele bericht>
Kabinet worstelt met rekeningrijden
Kabinet worstelt met rekeningrijden
Het Nederlandse kabinet staat voor een uitdagend vraagstuk met betrekking tot de invoering van rekeningrijden. Naar aanleiding van een recent artikel op Au...
Lees het hele bericht>
Stel een vraag
Close