Nieuws

Cartracker is nu lid van stichting NederlandCO2Neutraal!

Track & Trace | Rijgedrag | Toepassingen | Wagenparkbeheer | Elektrische Auto | Duurzaamheid
Published 09/09/2021
Cartracker is nu lid van stichting NederlandCO2Neutraal!

Met trots kunnen wij melden dat Cartracker/ ULU vanaf nu lid is van stichting Nederland CO2 Neutraal! Hierdoor zetten wij ons in om met onze software Nederland duurzamer te maken. Door de aanmelding voldoen wij automatisch aan twee belangrijke eisen van de CO2 prestatieladder.

Mooi netwerk dat elkaar helpt om duurzamer te opereren

Cartracker zocht altijd naar een oplossing om de producten voor duurzaamheid in te zetten. Deze stichting is een stap in een nieuwe richting. Hierdoor hebben wij de mogelijkheid om de track en trace systemen in te zetten om onze klanten te helpen met de duurzaamheid binnen het wagenpark.

Een aantal Cartracker klanten zet het track en trace systeem ook echt in om CO2-uitstoot te reduceren. Denk hierbij aan rijgedrag analyses en rijgedrag competities. Wij coachen bestuurders tot beter rijgedrag om minder uit te stoten per rit. Uiteindelijk heb je de mogelijkheid om de competitie in te richten naar jouw eigen wensen. De insteek van deze competitie is om bestuurders te belonen voor goed rijgedrag. Samen met een prominente klant hebben wij deze competitie ontwikkeld: in het eerste jaar heeft dit bedrijf 500 liter brandstof per voertuig bespaard! Binnen een wagenpark van 150 voertuigen is dit een mooie mijlpaal.

Transitie naar Elektrische auto's

Uiteindelijk verzameld een GPS Tracker in een auto niet alleen data over rijgedrag, maar ook over de gereden afstand en CO2 uitstoot per rit. Met de rapportage mogelijkheden kun je eenvoudig bekijken wat de gemiddelde kilometrage is per dag, per voertuig of bestuurder. Waarom is dit belangrijk? Nou, wanneer jij de rittenregistratie vergelijkt met de actieradius van een elektrische auto kun je bepalen wie elektrisch kan rijden. Hierdoor laat je het systeem voor jou werken!

Wij zullen aanwezig zijn bij meerdere workshops om meer te leren over de verduurzaming van Nederland. Uiteindelijk zorgen wij dat deze kennis vertaald wordt in onze Rittenregistratie software. Cartracker zet zich in om Nederland duurzamer te maken. Wagenparkbeheerders met een Cartracker track en trace systeem hebben altijd een stok achter de deur. Zij maken geen keuzes op onderbuikgevoel, maar baseren de keuze op data. Data is key, en jij kunt jouw keuzes met Cartracker verantwoorden!

Overig nieuws

NIEUW: Cartracker Documentmanagement Systeem
NIEUW: Cartracker Documentmanagement Systeem
Afgelopen tijd kregen wij veel vragen over het opslaan van documenten in het Cartracker portaal. Het is natuurlijk goed om alle belangrijke documenten van ...
Lees het hele bericht>
Hoe kies je de perfecte elektrische auto voor jouw wagenpark?
Hoe kies je de perfecte elektrische auto voor jouw wagenpark?
Nu de business case af is en je wilt kiezen voor een elektrisch voertuig / wagenpark (lees dit artikel), ben je klaar met één derde van jouw opdracht! Nu k...
Lees het hele bericht>
Future Connections & Fleet Management / Rittenregistratie
Future Connections & Fleet Management / Rittenregistratie
Future Connections is een van de snelst groeiende Technology Partners in de Europese markt. Het inzetten van de juiste professionals, innovatie en het toep...
Lees het hele bericht>
Stel een vraag
Close