Nieuws

De voordelen van onze Dashcam integratie

Published 29/07/2020

Een paar jaar geleden gebruikten slechts een handjevol mensen dashcams. Maar inmiddels wordt de kracht van dashcams steeds meer duidelijk. Veel bedrijven maken nu ook gebruik van Dashcams. Zo rijden veel vrachtwagens en bussen met een dashcam. De conventionele dashcam is simpelweg een camera die van achter de voorruit of achterruit filmt wat er zich op de weg afspeelt. Dit is handig in gevallen van schades, ongevallen of bijvoorbeeld verdachte situaties. Je kunt de beelden gebruiken als bewijsmateriaal voor de verzekering en in het geval van een misdrijf kun je de beelden verstrekken aan de Politie. Erg handig allemaal, maar als fleetmanager heb je geen tijd om urenlang allerlei videobeelden terug te kijken. Wat als er een slimme dashcam zou zijn? Een dashcam die meldingen verstuurt zodat jij alleen beelden hoeft te kijken die relevant zijn? Goed nieuws, wij hebben hem!

Dashcam integratie
Het systeem van Cartracker biedt je veel inzichten in wat er precies gebeurt met de voertuigen die rondrijden. Je kunt erg veel uit de data halen, maar tot nu toe niet echt zien wat er precies gebeurt. Maar daar hebben we verandering in gebracht. We hebben een dashcam integratie ontwikkeld. Deze integratie maakt het mogelijk om inzicht te krijgen in het wagenpark gebruik, beelden op te vragen van agressief rijgedrag, de organisatie beter te beschermen tegen aansprakelijkheid en het rijgedrag van de bestuurders te verbeteren. De dashcam zorgt ervoor dat jij letterlijk kan zien wat er zich afspeelt op de weg! Meer inzicht dan ooit tevoren.  

Hoe werkt het?
Het systeem van Cartracker is aangesloten door middel van een Blackbox of een Dongel. Deze hardware apparaten registreren de data van elke rit. De ritgegevens in combinatie met de gegevens van de gyroscoop registreren het rijgedrag van een bestuurder. Zo wordt inzichtelijk gemaakt of een bestuurder fel optrekt, hard remt, een scherpe bocht maakt of te snel rijdt. Als een van deze parameters afwijkt dan maken wij hier een melding van in het systeem. Deze meldingen noemen we “events”. Indien op een provinciale weg een toegestane snelheid geldt van 80 km/h en de bestuurder rijdt hier 100 km/h, dan registreert het systeem dus een event op basis van snelheid. Per rit kun je de ritdetails bekijken. Je kunt dan zien waar op de rit deze events hebben plaatsgevonden. Zo heb je dus een beeld van de situatie. Maar met de dashcam integratie gaan we nog een stap verder! De dashcam filmt continu tijdens de rit. Maar het heeft natuurlijk geen zin om uren naar de beelden te gaan kijken. Daarom verstuurt het systeem van Cartracker een melding als er een event plaatsvindt. Je kunt dan de dashcambeelden van dit event opvragen. Zodra je de beelden hebt opgevraagd worden deze direct verstuurd zodra het contact van het voertuig is ingeschakeld. Je kunt met de situatie letterlijk meekijken. Waarom heeft iemand plotseling hard geremd? Wellicht heeft diegene wel een ongeval voorkomen door zo extreem te remmen. Of heeft iemand een scherpe bocht gemaakt om uit te wijken voor een andere weggebruiker. Je ziet het, met onze dashcam integratie.

5 Voordelen met onze Dashcam

  • Betere bescherming tegen aansprakelijkheid
  • Inzicht krijgen in het gebruik van het wagenpark
  • Beelden terugkijken van agressief of afwijkend rijgedrag
  • Het rijgedrag binnen de organisatie verbeteren
  • Sterkere onderhandelingspositie voor verzekeringspremies

 

Wat levert de Dashcam integratie mij op?

  • Tijdsbesparing: Doordat de dashcam meldingen verstuurt zodra er events worden geregistreerd, hoef je enkel de relevante beelden te bekijken. Het voordeel is dat het systeem zelf, op basis van de parameters voor rijgedrag, events kan kwalificeren. Je hoeft deze events dus niet op te zoeken, het systeem geeft al een suggestie.
  • Bewijsmateriaal: In het geval van schade of een ongeval kunnen dashcambeelden bijdragen om je onschuld aan te tonen. Op deze manier bescherm je jezelf tegen aansprakelijkheid.
  • Rijgedrag verbeteren: Doordat de dashcam events kwalificeert op basis van het rijgedrag van de bestuurder, kun je precies zien wat de situatie is op het moment. Zo kun je bestuurders beter coachen om het rijgedrag te verbeteren. Rijgedrag verbeteren kan enorme besparingen opleveren op basis van brandstofkosten en onderhoudskosten.
  • Analyses maken: Je kunt analyses maken op basis van de dashcambeelden die je ontvangt in het systeem. Je kunt bijvoorbeeld analyseren welke bestuurders het grootste risico vormen op de weg en hier dan op acteren.

 

Wil je meer weten over onze dashcam integratie? Kijk dan eens op https://cartracker.nl/dashcams of neem contact met ons op!

Overig nieuws

Let op de bijtellingsboete!
2021, een nieuw jaar vol nieuwe kansen! 2020 was namelijk een jaar dat de Mobiliteit flink is veranderd. Veel voertuigen staan nu stil en hierdoor gaan vee...
Lees het hele bericht>
Vijf punten over Cartracker die jij (misschien) nog niet weet
Cartracker staat onder andere bekend om automatische Rittenregistratie, echter beschikt Cartracker nog over veel meer functionaliteiten. In dit artikel nem...
Lees het hele bericht>
Betaal jij bijtelling in 2021?
Het einde van het jaar is inzicht. Dit betekent dat duizenden automobilisten voor hetzelfde vraagstuk staan. Blijf ik bijtelling betalen over mijn voertuig...
Lees het hele bericht>
Stel een vraag