Nieuws

De voordelen van onze Dashcam integratie

Cartracker | Rijgedrag | Toepassingen
Published 16/05/2024
De voordelen van onze Dashcam integratie

Een paar jaar geleden gebruikten slechts een handjevol mensen dashcams. Maar inmiddels wordt de kracht van dashcams steeds meer duidelijk. Veel bedrijven maken nu ook gebruik van Dashcams. Zo rijden veel vrachtwagens en bussen met een dashcam. De conventionele dashcam is simpelweg een camera die van achter de voorruit of achterruit filmt wat er zich op de weg afspeelt. Dit is handig in gevallen van schades, ongevallen of bijvoorbeeld verdachte situaties. Je kunt de beelden gebruiken als bewijsmateriaal voor de verzekering en in het geval van een misdrijf kun je de beelden verstrekken aan de Politie. Erg handig allemaal, maar als fleetmanager heb je geen tijd om urenlang allerlei videobeelden terug te kijken. Wat als er een slimme dashcam zou zijn? Een dashcam die meldingen verstuurt zodat jij alleen beelden hoeft te kijken die relevant zijn? Goed nieuws, wij hebben hem!

Dashcam integratie

Het fleetmanagement systeem van Cartracker biedt je veel inzichten in wat er precies gebeurt met de voertuigen die rondrijden. Je kunt erg veel uit de data halen, maar tot nu toe niet echt zien wat er precies gebeurt. Maar daar hebben we verandering in gebracht. We hebben een dashcam integratie ontwikkeld. Deze integratie maakt het mogelijk om inzicht te krijgen in het wagenpark gebruik, beelden op te vragen van agressief rijgedrag, de organisatie beter te beschermen tegen aansprakelijkheid en het rijgedrag van de bestuurders te verbeteren. De dashcams zorgen ervoor dat jij letterlijk kan zien wat er zich afspeelt op de weg! Meer inzicht dan ooit tevoren.  

Hoe werken de dashcams?

Onze dashcams werken onafhankelijk van het ritregistratie systeem. Als je wel gebruik maakt van het ritregistratie systeem van Cartracker dan werken de dashcams daarmee samen. Het rit- of kilometerregistratie systeem van Cartracker is aangesloten in de vorm van een Blackbox of een GPS Tracker (dongle). Deze hardware apparaten registreren de data van elke rit. De ritten die wij bijhouden in combinatie met de gegevens van de gyroscoop registreren het rijgedrag van een bestuurder. Zo maken wij inzichtelijk of een bestuurder fel optrekt, hard remt, een scherpe bocht maakt of te snel rijdt. Als een van deze parameters afwijkt dan maken wij hier een melding van in het systeem. Deze meldingen noemen we “events”. Indien op een provinciale weg een toegestane snelheid geldt van 80 km/h en de bestuurder rijdt hier 100 km/h, dan registreert het systeem dus een event op basis van snelheid. Per rit kun je de ritdetails bekijken. Je kunt dan zien waar op de rit deze events hebben plaatsgevonden. Zo heb je dus een beeld van de situatie.

Maar met de dashcam integratie gaan we nog een stap verder! De dashcam filmt continu tijdens de rit. Maar het heeft natuurlijk geen zin om uren naar de beelden te gaan kijken. Daarom verstuurt Cartracker een melding als er een event plaatsvindt. Je kunt de dashcam beelden van dit event opvragen. Zodra je de beelden hebt opgevraagd worden deze direct verstuurd zodra het contact van het voertuig is ingeschakeld. Je kunt met de situatie letterlijk meekijken. Waarom heeft iemand plotseling hard geremd? Wellicht heeft diegene wel een ongeval voorkomen door zo extreem te remmen. Of heeft iemand een scherpe bocht gemaakt om uit te wijken voor een andere weggebruiker. Je ziet het, met onze dashcam integratie.

5 Voordelen met onze dashcam

  • Betere bescherming tegen aansprakelijkheid
  • 2 camera's! 1 voor en 1 achter 
  • Beelden terugkijken van agressief of afwijkend rijgedrag
  • Parkeer modus
  • Sterkere onderhandelingspositie voor verzekeringspremies

Wat levert de Dashcam integratie mij op?

  • Tijdsbesparing: Doordat de dashcam meldingen verstuurt zodra er events worden geregistreerd, hoef je enkel de relevante beelden te bekijken. Het voordeel is dat het systeem zelf, op basis van de parameters voor rijgedrag, events kan kwalificeren. Je hoeft deze events dus niet op te zoeken, het systeem geeft al een suggestie.
  • Bewijsmateriaal: In het geval van schade of een ongeval kunnen dashcambeelden bijdragen om je onschuld aan te tonen. Op deze manier bescherm je jezelf tegen aansprakelijkheid.
  • Rijgedrag verbeteren: Doordat de dashcam events kwalificeert op basis van het rijgedrag van de bestuurder, kun je precies zien wat de situatie is op het moment. Zo kun je bestuurders beter coachen om het rijgedrag te verbeteren. Rijgedrag verbeteren kan enorme besparingen opleveren op basis van brandstofkosten en onderhoudskosten.
  • Analyses maken: Je kunt analyses maken op basis van de dashcambeelden die je ontvangt in het systeem. Je kunt bijvoorbeeld analyseren welke bestuurders het grootste risico vormen op de weg en hier dan op acteren.

Wil je meer weten over onze dashcam integratie? Neem contact met ons op!

Of bestel direct via deze link

Overig nieuws

Regel het eenvoudig nu nog : CO2 wetgeving: Registratie verplichting vanaf 1 juli 2024
Regel het eenvoudig nu nog : CO2 wetgeving: Registratie verplichting vanaf 1 juli 2024
Een eenvoudige en gebruiksvriendelijke manier om CO2 uitstootgegevens nauwkeurig bij te houden en te rapporteren. Ook de medewerkers die van het OV gebruik...
Lees het hele bericht>
De voordelen van onze Dashcam integratie
De voordelen van onze Dashcam integratie
Een dashcam die ook meldingen verstuurt als je geparkeerd staat? Goed nieuws, wij hebben hem!...
Lees het hele bericht>
Nieuw: Inzicht in CO2-uitstoot op elke rit / periode
Nieuw: Inzicht in CO2-uitstoot op elke rit / periode
Cartracker introduceert een innovatieve en belangrijke functie op ons platform waarmee gebruikers inzicht krijgen in de CO2-uitstoot van hun voertuigen. Me...
Lees het hele bericht>
Stel een vraag
Close