Nieuws

Fleetmanagement, hoe bespaar ik hiermee?

Rijgedrag | Toepassingen | Tankpas | Wagenparkbeheer
Published 14/10/2020
Fleetmanagement, hoe bespaar ik hiermee?

Cartracker fleetmanagement helpt je om kosten te besparen binnen het wagenpark. Onder andere is het mogelijk om een besparing te realiseren op brandstofkosten, onderhoudskosten, parkeerkosten en schadekosten. Maar hoe maak je hier als organisatie optimaal gebruik van?

Het wagenpark is één van de grootste kostenposten binnen organisaties. Daarom is het belangrijk om goed zicht te hebben op de kosten van het wagenpark. Maar nóg beter is om te kunnen besparen. Cartracker helpt je hierbij! In dit artikel leggen we je uit hoe je optimaal gebruik maakt van ons systeem en hoe je kunt besparen op verschillende vlakken.

Maak rapportages, niet alleen voor kilometerregistratie

Voordat je kunt beginnen met besparen moet je eerst weten waar de kosten zich bevinden. Met onze rapportage tool kun je heel gemakkelijk allerlei rapportages uitdraaien. Deze rapportages geven je inzicht in ritten, rijgedrag, snelheid, Co2 uitstootparkeren en brandstofverbruik. Je kunt gebruik maken van één van de kant-en-klare templates of zelf een custom rapportage maken. De rapportages geven je duidelijk inzicht in welke berijders afwijken van het gemiddelde. Vervolgens kun je zien waar de oorzaak ligt.

Koppel jouw tankpas

Door jouw tankpas te koppelen ontvang je ook alle tanktransacties in het systeem van Cartracker. Dit is handig omdat je dan het brandstofverbruik per rit kunt zien. Als je de koppeling hebt gemaakt kun je een rapportage draaien op basis van brandstofverbruik. Zo kun je zien welke berijder nog moet werken aan zijn of haar rijgedrag. Ook zie je alle tanktransacties in één overzicht. Bonnetjes zijn dus verleden tijd! En, mooi meegenomen, je bent ook beschermd tegen tankpas fraude. Indien er een tanktransactie plaatsvindt met een tankpas en het gekoppelde voertuig is niet in de buurt, ontvang jij direct een notificatie!

Rijgedrag competitie

Start een rijgedrag competitie onder jouw medewerkers. Door een rijgedrag competitie te starten kun je op een positieve manier medewerkers motiveren om zuinig te rijden. Als jouw medewerkers zuiniger rijden, bespaar jij op brandstofkosten en zullen slijtagedelen minder snel slijten. Hierdoor bespaar je uiteindelijk dus ook op de onderhoudskosten. Uit onderzoek blijkt ook dat bestuurders die rustiger rijden, 60% minder kans maken op een ongeval. Dit betekent dus dat de kans op schades ook afneemt als jouw medewerkers aan de slag gaan met hun rijgedrag. Een tip van Cartracker: koppel een leuke beloning aan de winnaar van de rijgedrag competitie. Op deze manier houd je het leuk voor de medewerkers!

Goedkoper parkeren met Cartracker

Cartracker biedt de functionaliteit om goedkoper te parkeren. Om hier gebruik van te kunnen maken kun je zakelijk parkeren inschakelen bij “Instellingen”. Zorg ervoor dat jouw medewerkers allemaal een account hebben en de parkeermeter starten via de rittenregistratie App. Cartracker hanteert geen abonnementskosten of transactiekosten per parkeeractie. Daarnaast zetten wij automatisch de parkeermeter uit zodra je de parkeerzone weer verlaat. Zo betaal jij nooit meer een minuut te veel!

Onderhoud inplannen

Plan per voertuig tijdig onderhoud in via het systeem van Cartracker. Op deze manier zorg je ervoor dat voertuigen niet onverwacht stil komen te staan en krijg je geen onverwachte hoge kosten. Bovendien kun je aan de hand van de voorgeschreven onderhoudsintervallen goed inschatten wat de onderhoudskosten zullen zijn. Als jouw voertuigen verminderde slijtage hebben, zullen de onderhoudskosten lager zijn. #kassa

Benieuwd hoe jij optimaal gebruik kan maken van ons systeem? Neem contact met ons op!

Overig nieuws

Nieuw: Inzicht in CO2-uitstoot op elke rit / periode
Nieuw: Inzicht in CO2-uitstoot op elke rit / periode
Cartracker introduceert een innovatieve en belangrijke functie op ons platform waarmee gebruikers inzicht krijgen in de CO2-uitstoot van hun voertuigen. Me...
Lees het hele bericht>
Jazeker! We hebben officieel onze ISO 27001 certificering behaald!
Jazeker! We hebben officieel onze ISO 27001 certificering behaald!
Op gebied van informatiebeveiliging waren wij al vanaf dag één bezig en werkten wij grotendeels volgens de ISO 27001 standaarden. Maar, om aan alle ISO nor...
Lees het hele bericht>
Kabinet worstelt met rekeningrijden
Kabinet worstelt met rekeningrijden
Het Nederlandse kabinet staat voor een uitdagend vraagstuk met betrekking tot de invoering van rekeningrijden. Naar aanleiding van een recent artikel op Au...
Lees het hele bericht>
Stel een vraag
Close