Nieuws

Vijf punten over Cartracker die jij (misschien) nog niet weet

Cartracker | Carpoolen | Track & Trace | Rijgedrag | Toepassingen | Rittenregistratie | Tankpas
published 08/01/2021
Vijf punten over Cartracker die jij (misschien) nog niet weet

Cartracker staat onder andere bekend om automatische Rittenregistratie, echter beschikt Cartracker nog over veel meer functionaliteiten. In dit artikel nemen wij je mee in deze oplossingen die jij kunt gebruiken. Uiteraard leggen wij ook uit hoe alles werkt!

1. Rittenregistratie – volledig automatisch en volgens eisen van belastingdienst

Wellicht een open deur voor de personen die Cartracker al kennen. Maar veel van onze klanten hebben voor Cartracker gekozen in verband met een Rittenregistratie dat geheel is goedgekeurd door de belastingdienst. Je kunt dit rapport zelfs automatisch naar jezelf toe laten sturen. In dit rapport staan alle zakelijke en privé ritten netjes geordend. Hierdoor bespaar jij tien administratieve minuten per dag. Smeer je dit uit over één jaar, kom je uit op 44 uur! Bekijk hier in een korte video hoe ons portaal er uit ziet!

2. Weet wie er rijdt en wie er tankt met jouw tankpas

Heb jij soms wel eens moeite met bekijken wie in het voertuig heeft gereden? Zeker met snelheidsovertredingen is dit wel een lastig punt zijn. Boetes zijn moeilijk te linken aan een persoon, waardoor je als organisatie veel verlies lijdt. Met Cartracker zijn bestuurders automatisch te linken aan het moment dat ze in het voertuig rijden. Stel, jij krijgt een boete binnen, kun jij direct terug zien of dit terecht is (snelheid) en wie de boete heeft gereden! Laat jouw bestuurders eenvoudig aanmelden in elk voertuig met een pas, druppel of rijbewijs. Wij koppelen de bestuurder aan het voertuig totdat deze is uitgezet. Jij weet precies wie wanneer rijdt!

Cartracker is een open platform dat te koppelen is aan meerdere programma’s! Denk bijvoorbeeld aan tankpassen. Krijg al jouw transacties in één overzicht binnen Cartracker. Combineer dit met jouw ritten en je weet exact hoeveel ieder personeelslid tankt. Bespaar hierdoor op brandstof en zet verder in op duurzaamheid. Krijg jouw CO2 footprint in beeld! Wij werken samen met toonaangevende bedrijven zoals MoveMove en Travelcard.

3. Sluit jouw apparaten aan op onze GPS Tracker!

Heb jij externe apparatuur op jouw voertuigen? Denk aan bijvoorbeeld sirenes, waterpompen, koelunits, verstralers of laadruimteverlichting? Uiteraard kan er nog veel meer op een voertuig aangesloten worden, echter kan jij deze apparaten ook op onze blackbox aansluiten. De data zetten wij door naar ons rittenregistratie portaal.

Waarom is dit handig?

Jij kunt rapporten draaien op exacte draaiuren van jouw apparatuur. Zet de draaiuren tegenover de gegevens van de fabrikant. Als jij de gemiddelde draaiuren per dag berekend, kan jij schatten wanneer een product of apparaat vervangen moet worden! Ook bij aankoop van een nieuw product kun je zelfs de termijn schatten tot eerste onderhoud. Jij bent in controle van jouw wagenpark!

4. Meerdere poolauto’s? Gebruik ons uniek planningsysteem!

Je kent het wel, wanneer jij over meerdere poolvoertuigen binnen jouw wagenpark beschikt en je deze moet inplannen. Wie rijdt waarin en hoe kun je de voertuigen optimaal plannen? Eigenlijk is het antwoord simpel! Laat jouw personeel zelf reserveren en stel alleen de autosleutel beschikbaar. In het portaal slaan wij automatisch alle gegevens op. Hierdoor heb jij hier geen omkijken meer naar, want wij vullen jouw agenda.

5. Kom erachter wat jouw wagenpark exact kost – Met realtime data

Het wagenpark is vaak een grote kostenpost voor ieder bedrijf. Bij aanschaf van een nieuw voertuig, krijg je vaak een TCO-berekening mee. Of wellicht heb je dit zelf al gedaan. Je ziet de af fabriek cijfers en na de berekening neem jij de keuze voor het beste voertuig. Echter komt hier nog meer bij kijken.

Hoe ga jij bijvoorbeeld om met werkelijke onderhouds-, verzekerings-, brandstofkosten en schades? Deze kosten zijn lastig te achterhalen zonder de data. Wij verzamelen deze data voor jou, zodat jij eenvoudig rapportages kunt maken op de werkelijk gemaakte kosten. Wist jij bijvoobeeld dat de individuele rijstijl direct te linken is aan totale kosten van het voertuig? Cartracker meet ook rijgedrag per bestuurder. Iemand die veel remt of hard door de bochten gaat, zorgt automatisch voor hogere onderhoudskosten. Je kunt direct besparen op het verbeteren van rijstijlen. Doe dit op een persoonlijke en positieve manier! Tip, onze rijgedrag competitie kan hierbij helpen.

Dit is een greep binnen de mogelijkheden in Cartracker track en trace systeem. Wellicht wist jij deze punten al, en misschien zijn wij verschillende functies wel vergeten. Laat ons weten wat jij gebruikt en wat wij eventueel kunnen verbeteren aan ons platform. Vraag hier een demo aan, of bel met +31 (0)85 208 00 00.

Overig nieuws

Bijtelling auto van de zaak
Bijtelling auto van de zaak
Het einde van het jaar is inzicht. Dit betekent dat duizenden automobilisten voor hetzelfde vraagstuk staan. Blijf ik bijtelling betalen over mijn voertuig...
Lees het hele bericht>
Cartracker Start Met Eigen Inbouwservice
Cartracker Start Met Eigen Inbouwservice
Wij zijn gestart met een eigen inbouwservice voor de Rittenregistratie systemen! Door deze stap krijg jij, als inbouw klant, namelijk een betere, snellere ...
Lees het hele bericht>
Verplicht Elektrisch Leasen vanaf 2024?
Verplicht Elektrisch Leasen vanaf 2024?
De Minister voor Klimaat en Energie heeft aangegeven om in 2024 mogelijk alle nieuwe zakelijke auto’s emissievrij te maken. Wanneer dit doorgaat kan dit gr...
Lees het hele bericht>
Stel een vraag
Close