Chat with us, powered by LiveChat

Nieuws

Wat is het Keurmerk RitRegistratieSystemen?

Published 16/09/2020

Wat is het Keurmerk RitRegistratieSystemen?
Als je een voertuig zowel zakelijk als privé rijdt, dien je een rittenadministratie bijhouden voor de belastingdienst. Dit kun je natuurlijk handmatig bijhouden in een Excel-bestand of op papier. Maar dit kan veel sneller en eenvoudiger met een digitaal kilometerregistratiesysteem.

Wat houdt een digitaal kilometerregistratiesysteem in?
Een digitaal kilometerregistratiesysteem is door middel van telematica verbonden met een voertuig. Hierdoor houdt het systeem alle ritten bij die er met het voertuig worden gemaakt. Door middel van een app of een knop in het voertuig, kun je aangeven of het een privé of een zakelijke rit is. Het systeem genereert een overzicht van de ritten. Dit overzicht kun je indienen bij de belastingdienst indien hierom wordt gevraagd. Zo ben je minder tijd kwijt aan administratie en heb je netjes alles op orde voor de belastingdienst.

Wat is een keurmerk?
Een keurmerk is een officieel erkend kwaliteitsoordeel dat van een betrouwbare bron komt. De bron is een onafhankelijke, deskundige instantie. Vaak heeft een specifiek keurmerk een eigen logo waardoor snel zichtbaar is dat een product of dienst aan de kwaliteitseisen van het keurmerk voldoet. Voor ritregistratiesystemen is er het Keurmerk RitRegistratieSystemen, ook wel bekend als Keurmerk RSS. Het keurmerk ritregistratiesystemen (RRS) is de enige onafhankelijke branchestandaard voor ritregistratiesystemen die een sluitende ritadministratie oplevert voor fiscale toepassingen.

Stichting Keurmerk Ritregistratiesystemen
De Stichting Keurmerk Ritregistratiesystemen is een onafhankelijke instantie die in 2013 is opgericht. Er ontstond toen veel onduidelijkheid over de kwaliteit van kilometerregistratiesystemen en over de geldigheid van de ritgegevens voor belastingdienst. De stichting heeft als hoofdtaak het verlenen van het keurmerk voor kilometerregistratie. De stichting maakt het eenvoudig om een ritregistratiesysteem te kiezen dat een sluitende ritadministratie genereert voor de belastingdienst. Het keurmerk garandeert dat het systeem voldoet aan de eisen van de belastingdienst en garandeert ook de kwaliteit van het systeem. Systemen die over het keurmerk RSS beschikken, voldoen bovendien ook aan de strenge regels rondom privacy en fraudebestendigheid.

Cartracker als één van de eerste partijen met het Keurmerk Ritregistratiesystemen
Het kilometerregistratiesysteem van Cartracker beschikt al jaren over het keurmerk Ritregistratiesystemen. Het keurmerk is in 2013 opgericht en Cartracker beschikt dan ook als één van de eerste partijen sinds 2013 over het keurmerk. Hierdoor ben je verzekerd van een sluitende ritadministratie voor de belastingdienst en weet je zeker dat jouw gegevens zorgvuldig worden beschermd. 

Bekijk hier onze video over het Keurmerk RitRegistratieSystemen.

Meer informatie over ritregistratie met Cartracker? Klik hier

Meer informatie over Keurmerk RitRegistratieSystemen? Klik hier

Overig nieuws

Wat is het Keurmerk RitRegistratieSystemen?

Wat is het Keurmerk RitRegistratieSystemen? Wat betekent dit voor mij? Is het verplicht voor de belastingdienst? Alles wat je moet weten lees je...

Lees het hele bericht>
Cartracker & Wiver, waarom werkt deze samenwerking zo goed?

Wiver Uitzendbureau zet zich in voor het leveren van gemotiveerde medewerkers in tal van operationele functies. Door de diversiteit van opdracht...

Lees het hele bericht>
Bescherm jouw organisatie tegen tankpasfraude!

Tankpasfraude komt helaas vaker voor dan je denkt. Toch zijn er manieren om jouw organisatie te beschermen. Hoe je dat kunt doen? Dat lees je hi...

Lees het hele bericht>
Stel een vraag