Nieuws

Update: zet jouw eigen Buzzer & Startonderbreker uit

published 25/01/2021

Buzzers & immobilizers

Onze blackbox heeft diverse uitbreidingsmogelijkheden met betrekking tot berijdersidentificatie en start/stop systemen (immobilizers). Voor berijdersidentificatie moeten chauffeurs dan wel een code invoeren, een kaart of tag scannen. Wanneer alle aanmeldproducten aan elkaar gekoppeld zijn, weet jij precies wie in het voertuig gaat rijden. Bestuurders moeten zich namelijk aanmelden voordat ze het voertuig kunnen gaan gebruiken. Als extra beveiliging zit er vaak een buzzer en startonderbreker bij, zodat bestuurders niet zonder aanmelding wegrijden.

Dit werkt top, totdat een chauffeur zijn of haar kaart of tag vergeet. Hierdoor kan hij/zij. Dat is vervelend! Een hele dag rondrijden met piep in de oren is zeer vervelend. Als een voertuig niet van zijn plaats afkomt, kan jij lastig aan het werk. En nu? Cartracker Support bellen. Wij kunnen van een afstand altijd helpen. Onze support agents werken niet 24/7 en ze hebben ook wel eens lunchpauzes. Geen zorgen, met onze nieuwe feature heb je nu dezelfde support, direct in ons portaal!

Feature: FOTA (buzzer en startonderbreker aan- / uitzetten)

Vanaf nu kan je namelijk zelf de buzzer of startonderbreker aan- of uitzetten in jouw account. Met deze instelling kun je zelf een actie uitvoeren op de hardware. Hierdoor geven wij een belangrijk recht weg, en geven wij niet iedereen toegang. Alleen na uitleg is de actie te gebruiken. Vandaar dit bericht! Voor de personen die nog geen klant zijn, klik hier om een uitgebreide demo in te plannen in ons account.

Hoe werkt het?

Nu het belangrijkste gedeelte. De stapsgewijze uitleg van de nieuwe instelling, (als deze niet aan staat vraag aan via support@cartracker.nl)! Je gaat als volgt te werk:

 1. Log in bij ons portaal: (live.cartracker.nl)
 2. Klik links op voertuigen
 3. Zoek het voertuig dat jij nodig hebt
 4. Klik op ‘voertuig details’
 5. Scroll naar beneden totdat je FOTA (buzzer en immobilizer aan- / uitzetten)
 6. Lees nauwkeurig de details die in het veld daaronder staan
 7. Onder de tekst zie jij de huidige status van het apparaat staan
 8. Selecteer jouw instelling, je hebt de keuze uit vier instellingen
  1. Buzzer aan / immobilizer aan
  2. Buzzer uit / immobilizer aan
  3. Buzzer aan / immobilizer uit
  4. Buzzer uit / immobilizer uit
 9. Klik hierna op ‘update

Bovenstaande instellingen staan altijd aan elkaar gelinkt. Hierdoor kun je ze niet separaat uit- of aan zetten. Wil je de buzzer uitzetten en de startonderbreker aan laten staan? Selecteer dan de functie ‘buzzer uit / immobilizer aan’. Heb jij geen startonderbreker maar wel een buzzer? Dan doet de functie immobilizer ook helemaal niets. Als het niet aangesloten is, kan het ook niet gaan werken!

Bedenk goed dat je hiermee direct een andere setting op het apparaat zet! Dit zijn zware instellingen, bij twijfel kun je altijd hulp vragen aan onze supportafdeling. De instelling versturen wij direct naar het apparaat, zodra jij het voertuig aanzet 

Handigheidjes

Om jou nog verder te helpen, hebben we een aantal handigheidjes geïmplementeerd. Zo zie je in één oogopslag bij het voertuig of de buzzer aan of uitgeschakeld staat door handige icoontjes . Daarnaast kan je in het voertuigenmenu eenvoudig filteren op voertuigen die buzzer uit of immobilizer uit settings hebben. Bovendien krijg jij een notificatie die je op de hoogte houdt of de setting geïnstalleerd is. Verder krijg jij een notificatie wanneer een voertuig na 24 uur nog steeds zonder buzzer of startonderbreker rijdt. Op die manier vergeet je deze voertuigen niet en kan je uiteindelijk (zelf!) weer de juiste instellingen sturen naar de blackbox. 

Wil jij meer weten over dit onderwerp? Klik hier om een demo in te plannen met één van onze accountmanagers.

Overig nieuws

KOERS maakt het verschil met slim Wagenparkbeheer
KOERS is van origine een familiebedrijf dat in 1972 werd opgericht door Harrie en Trudie Koers, met als belangrijkste pijlers degelijkheid en betrouwbaarhe...
Lees het hele bericht>
Klantervaring Burg Installatietechniek
Gestart in 1957 en een echt familiebedrijf gebleven door de jaren heen. Momenteel zit de derde generatie in het bedrijf. Burg Installatietechniek zal dus o...
Lees het hele bericht>
Update: Veranderingen Reiskostenvergoeding 2021
Eén ding is zeker, corona heeft veel aspecten veranderd in het afgelopen jaar. Wij gaan straks gemiddeld 2,5 dag thuiswerken, dan is uiteindelijk de volgen...
Lees het hele bericht>
Stel een vraag