Nieuws

Voeg nu jouw eigen tags toe aan de whitelist via ons portaal!

Cartracker | Track & Trace | Updates | Toepassingen
published 11/02/2021
Voeg nu jouw eigen tags toe aan de whitelist via ons portaal!

Werk jij met berijdersidentificatie of wil jij met berijdersidentificatie gaan werken? Dit is uiteraard mogelijk met Cartracker. Wij ondersteunen diverse manieren van berijderidentificatie, van RFID tot iButtons en van bluetooth tot NFC. Tags toevoegen en koppelen was al een koud kunstje in onze portal, maar wij hebben de mogelijkheid nu nog verder uitgebreid!

Herken jouw bestuurders!

In sommige gevallen wil je voorkomen dat elke gebruiker ‘zo maar’ elk voertuig gebruikt. In dit soort gevallen activeren wij vaak een ‘whitelist’ voor deze voertuigen. Een whitelist betekent dat niet elke tag gebruikt kan worden in elk voertuig, maar slechts een selectie van deze tags. Staat een tag niet op de whitelist, dan blijft de buzzer afgaan of blijft de startonderbreker geactiveerd. Op die manier weet je 100% zeker dat de juiste personen de juiste voertuigen gebruiken.

Voorheen moest je deze whitelist activeren via ons supportteam, maar vanaf heden kan je dit helemaal zelf managen vanuit het portaal! Met deze nieuwe functionaliteit voeg jij gemakkelijk en snel nieuwe tagnummers toe aan het portaal en verstuur jij deze automatisch naar de voertuigen. Ook heb je altijd inzicht in welke tagnummers er gekoppeld zijn aan de voertuigen. Wij helpen jou ook met het activeren van een whitelist bij elke nieuwe installatie. Op die manier vergeet jij het nooit meer en helpen wij jou actief met het beheren van jouw wagenpark!

In de volgende stappen zet jij een tag- of pasnummer op jouw eigen whitelist in ons Track en Trace systeem. Zorg ervoor dat jij alles stap voor stap doorloopt, zodat jij geen fouten maakt.

 1. Ga naar het Fleetmanagement portaal en log in
 2. Klik op instellingen
 3. Selecteer ‘Identificatie / Tags’
  1. Je komt in een overzicht, waar jij alle toegevoegde tags- en pasnummers terugziet
 4. Klik hierna op de oranje knop ‘Voeg nieuwe iButton toe’
 5. Typ hierna het pas- of tagnummer in (dit staat op het product dat jij hebt ontvangen)
 6. Selecteer dan het type
  1. RFID (pasje)
  2. iButton (druppel / tag)
 7. Zoek de berijder op die jij aan de RFID pas of iButton wilt toevoegen en klik hierop
  1. Zodra jij een rode omlijning ziet, heb jij de betreffende persoon geselecteerd
  2. Klik op de ritmodus die jij standaard wilt meegeven (zakelijk, woon-werk, privé)
   1. Selecteer ‘wijzig berijder’ met een iButton, als jij alleen de berijder wilt wijzigen en de ritmodus niet wilt wijzigen.
  3. Klik daarna op creëer en herhaal het proces voor andere RFID / iButton nummers
  4. Ben je klaar? Dan pushen wij binnen 48 uur de juiste data naar jouw apparaten.

Herken jouw bestuurders in twee smaken

Let op, deze instructie is beschikbaar in twee smaken. Je kunt dit als Manager voltooien, of als andere gebruiker. Wanneer een andere gebruiker tags toevoegt, krijgt de Manager een notificatie om toestemming te geven voor het toevoegen van de betreffende passen / tags.

 1. Bij voertuigdetails zie je precies welke tagnummers er gekoppeld zijn aan dit specifieke voertuig.
 2. Bij meldingen kun je een notificatie instellen die ervoor zorgt dat jij nooit meer vergeet om een whitelist te activeren op een nieuw voertuig!

Klaar met de veranderingen? Dan pushen wij de instellingen binnen 48 uur naar jouw apparatuur. Wil jij dit proces versnellen? Neem dan contact op met onze Support medewerkers via support@cartracker.nl. Wil jij meer weten? Klik dan hier voor een demo!

Overig nieuws

Nieuw: Inzicht in CO2-uitstoot op elke rit / periode
Nieuw: Inzicht in CO2-uitstoot op elke rit / periode
Cartracker introduceert een innovatieve en belangrijke functie op ons platform waarmee gebruikers inzicht krijgen in de CO2-uitstoot van hun voertuigen. Me...
Lees het hele bericht>
Jazeker! We hebben officieel onze ISO 27001 certificering behaald!
Jazeker! We hebben officieel onze ISO 27001 certificering behaald!
Op gebied van informatiebeveiliging waren wij al vanaf dag één bezig en werkten wij grotendeels volgens de ISO 27001 standaarden. Maar, om aan alle ISO nor...
Lees het hele bericht>
Kabinet worstelt met rekeningrijden
Kabinet worstelt met rekeningrijden
Het Nederlandse kabinet staat voor een uitdagend vraagstuk met betrekking tot de invoering van rekeningrijden. Naar aanleiding van een recent artikel op Au...
Lees het hele bericht>
Stel een vraag
Close