Nieuws

Volledige controle over jouw organisatie tijdens COVID-19

Published 30/09/2020

Iedere organisatie wordt geconfronteerd met nieuwe uitdagingen tijdens COVID-19. Door alle maatregelen zijn bedrijven gedwongen om meer activiteiten op afstand uit te voeren, of in ieder geval niet kunnen uitvoeren zoals zij voorheen deden. Dit zorgt al snel voor inefficiëntie binnen een organisatie. Het is voor bedrijven van cruciaal belang om te focussen op manieren om de efficiëntie te verbeteren. Zeker in een onzekere tijd waar we ons op dit moment in bevinden. Transparantie en het verhogen van de efficiëntie zorgt er namelijk voor dat de organisatie veerkracht heeft.

Voor veel organisaties is het moeilijk om de inkomsten stabiel te houden terwijl ze bepaalde activiteiten stopzetten. Als de inkomsten dalen, is het van groot belang om te focussen op de kosten. Op welke manier is het mogelijk om kostenbesparingen te realiseren? Hebben we alle kosten duidelijk inzichtelijk?

Een van de grootste kostenposten binnen veel bedrijven, is het wagenpark. Gek genoeg zijn er veel bedrijven die niet volledig inzichtelijk hebben hoe de kosten van het wagenpark verdeeld zijn en hoe deze kosten tot stand komen. Ook hebben veel bedrijven geen zicht op de productiviteit van de medewerkers. Zeker als er op afstand gewerkt wordt, is het nog moeilijker om de productiviteit te meten van het personeel. De functionaliteiten van Cartracker helpen je om taken efficiënt uit te voeren en een sterke financiële basis te leggen voor de komende tijd. Maar hoe kan een wagenparkbeheersysteem hierbij helpen?

 • Waarborg de veiligheid van jouw medewerkers
  Met het systeem van Cartracker kun je geofences aanmaken rondom een gebied. Een geofence is een virtuele zone. Zodra een medewerker deze zone binnentreedt of verlaat, ontvang je hiervan een notificatie. Zo kun je bijvoorbeeld risicogebieden markeren. Mocht een medewerker zich hier toch bevinden, dan ben jij als eerste op de hoogte en kun je hierop acteren. Stel dat er bij een specifiek bedrijf een COVID-19 uitbraak is gemeld, dan kun je rond deze locatie een geofence plaatsen zodat jouw medewerkers weten dat ze hier niet naar binnen mogen.
 • Routeoptimalisatie
  Door middel van Track & Trace en POI’s kunnen routes geoptimaliseerd worden. Routes kunnen geoptimaliseerd worden op basis van efficiency, bijvoorbeeld om een besparing te realiseren op brandstofkosten, maar ook om risicogebieden te vermijden of om de snelste service te leveren aan de klant.
 • Inzicht voor planners
  Planners zullen vaker vanuit huis werken waardoor ze minder inzicht hebben in opdrachten en de planning. Met Cartracker kunnen planners overal werken en toch volledig inzicht hebben in de locaties van voertuigen/medewerkers en in opdrachten. Bovendien kunnen zij direct communiceren met medewerkers via het platform.
 • Materiaal volgen
  Monteurs en technici zullen vaker direct vanuit huis de dag starten. Bovendien nemen zij de voertuigen en het materieel mee naar huis in plaats van terug naar het kantoor, om zo de risico’s op verspreiding te beperken. Het is belangrijk om zicht te houden op voertuigen en waardevol materieel zowel binnen als buiten werktijden. Zeker als voertuigen en materieel zich niet op een centrale locatie bevinden. Naast inzicht in de locatie, is het ook van cruciaal belang om inzicht te hebben in de status en het gebruik van de voertuigen en waardevol materieel.
 • Stimuleer efficiënt rijgedrag
  Door middel van rijgedrag analyses kan in kaart gebracht worden hoe chauffeurs zich gedragen op de weg. Dit is niet alleen belangrijk voor de reputatie van de organisatie, maar ook om de kosten van het wagenpark te beperken. In onzekere tijden als deze is het van belang om grip te houden op de kosten. Door efficiënt rijgedrag te stimuleren kan een aanzienlijke brandstofbesparing gerealiseerd worden. Bovendien is het slijtageniveau bij efficiënt rijgedrag lager, waardoor onderhoudskosten ook zullen dalen.
 • Beperk risico’s met dashcam integratie
  Meer dan ooit worstelen bedrijven met omzetschommelingen en zijn wagenparkbeheerders genoodzaakt om kostenbesparingen te realiseren. Door middel van de dashcam integratie kun je bestuurders trainen om beter rijgedrag te vertonen. Beter rijgedrag verlaagt de kans op ongevallen die dure reparatiekosten of proceskosten tot gevolg kunnen hebben. Ook kun je met videobeelden aantonen wie er aansprakelijk is in geval van een valse claim bijvoorbeeld. Dit draagt bij aan het bewaken van de wagenparkkosten.
 • Productiviteit meten en verhogen
  Als medewerkers thuis werken is het lastig om de productiviteit te meten. Door middel van het systeem van Cartracker heb je inzicht in de activiteiten en bewegingen van de medewerkers. Je kunt de productiviteit bewaken en zo nodig sturing geven aan medewerkers. Verder zijn de lijnen tussen verschillende medewerkers veel korter en is het mogelijk om koppelingen te realiseren met ERP-, CRM-, Planning- en Opdrachtsystemen. Hierdoor creëer je een alles-in-één systeem.
 • Kostenbesparing voor ROI
  Cartracker bevat allerlei slimme tools die jou helpen om de kosten van het wagenpark te verminderen. Zo besparen klanten van Cartracker tot wel 500 liter brandstof per jaar, per voertuig met de rijgedrag competitie. Naast brandstofbesparing is het ook mogelijk om te besparen op onderhoudskosten, schadekosten, Co2 uitstoot en parkeerkosten. Al deze besparingen zijn direct van invloed op de winstmarges en de bedrijfsresultaten.

 

Benieuwd hoe Cartracker jouw organisatie kan helpen tijdens COVID-19? Neem contact met ons op!

Overig nieuws

Let op de bijtellingsboete!
2021, een nieuw jaar vol nieuwe kansen! 2020 was namelijk een jaar dat de Mobiliteit flink is veranderd. Veel voertuigen staan nu stil en hierdoor gaan vee...
Lees het hele bericht>
Vijf punten over Cartracker die jij (misschien) nog niet weet
Cartracker staat onder andere bekend om automatische Rittenregistratie, echter beschikt Cartracker nog over veel meer functionaliteiten. In dit artikel nem...
Lees het hele bericht>
Betaal jij bijtelling in 2021?
Het einde van het jaar is inzicht. Dit betekent dat duizenden automobilisten voor hetzelfde vraagstuk staan. Blijf ik bijtelling betalen over mijn voertuig...
Lees het hele bericht>
Stel een vraag