Nieuws

Hoe kan ik kosten besparen met Cartracker? Méér dan Fleetmanagement!

Published 14/10/2020

Het fleetmanagementsysteem van Cartracker helpt je om kosten te besparen binnen het wagenpark. Onder andere is het mogelijk om een besparing te realiseren op brandstofkosten, onderhoudskosten, parkeerkosten en schadekosten. Maar hoe maak je hier als organisatie optimaal gebruik van?

Het wagenpark is één van de grootste kostenposten binnen organisaties. Daarom is het belangrijk om goed zicht te hebben op de kosten van het wagenpark. Maar nóg beter is om te kunnen besparen. Cartracker helpt je hierbij! In dit artikel leggen we je uit hoe je optimaal gebruik maakt van ons systeem en hoe je kunt besparen op verschillende vlakken.

Rapportage tool
Voordat je kunt beginnen met besparen moet je eerst weten waar de kosten zich bevinden. Met onze rapportage tool kun je heel gemakkelijk allerlei rapportages uitdraaien. Deze rapportages geven je inzicht in ritten, rijgedrag, snelheid, Co2 uitstoot, parkeeracties en brandstofverbruik. Je kunt gebruik maken van één van de kant-en-klare templates of zelf een custom rapportage maken. De rapportages geven je duidelijk inzicht in welke berijders afwijken van het gemiddelde. Vervolgens kun je zien waar de oorzaak ligt.

Koppel jouw tankpas
Door jouw tankpas te koppelen ontvang je ook alle tanktransacties in het systeem van Cartracker. Dit is handig omdat je dan het brandstofverbruik per rit kunt zien. Als je de koppeling hebt gemaakt kun je een rapportage draaien op basis van brandstofverbruik. Zo kun je zien welke berijder nog moet werken aan zijn of haar rijgedrag. Ook zie je alle tanktransacties in één overzicht. Bonnetjes zijn dus verleden tijd! En, mooi meegenomen, je bent ook beschermd tegen tankfraude. Indien er een tanktransactie plaatsvindt met een tankpas en het gekoppelde voertuig is niet in de buurt, ontvang jij direct een notificatie!

Rijgedrag competitie
Start een rijgedrag competitie onder jouw medewerkers. Door een rijgedrag competitie te starten kun je op een positieve manier medewerkers motiveren om zuinig te rijden. Als jouw medewerkers zuiniger rijden, bespaar jij op brandstofkosten en zullen slijtagedelen minder snel slijten. Hierdoor bespaar je uiteindelijk dus ook op de onderhoudskosten. Uit onderzoek blijkt ook dat bestuurders die rustiger rijden, 60% minder kans maken op een ongeval. Dit betekent dus dat de kans op schades ook afneemt als jouw medewerkers aan de slag gaan met hun rijgedrag. Een tip van Cartracker: koppel een leuke beloning aan de winnaar van de rijgedrag competitie. Op deze manier houd je het leuk voor de medewerkers!

Goedkoper parkeren met Cartracker
Cartracker biedt de functionaliteit om goedkoper te parkeren. Om hier gebruik van te kunnen maken kun je zakelijk parkeren inschakelen bij “Instellingen”. Zorg ervoor dat jouw medewerkers allemaal een account hebben en de parkeermeter starten via de Cartracker App. Cartracker hanteert geen abonnementskosten of transactiekosten per parkeeractie. Daarnaast zetten wij automatisch de parkeermeter uit zodra je de parkeerzone weer verlaat. Zo betaal jij nooit meer een minuut te veel!

Onderhoud inplannen
Plan per voertuig tijdig onderhoud in via het systeem van Cartracker. Op deze manier zorg je ervoor dat voertuigen niet onverwacht stil komen te staan en krijg je geen onverwachte hoge kosten. Bovendien kun je aan de hand van de voorgeschreven onderhoudsintervallen goed inschatten wat de onderhoudskosten zullen zijn. Als jouw voertuigen verminderde slijtage hebben, zullen de onderhoudskosten lager zijn. #kassa

Benieuwd hoe jij optimaal gebruik kan maken van ons systeem? Neem contact met ons op!

Overig nieuws

Let op de bijtellingsboete!
2021, een nieuw jaar vol nieuwe kansen! 2020 was namelijk een jaar dat de Mobiliteit flink is veranderd. Veel voertuigen staan nu stil en hierdoor gaan vee...
Lees het hele bericht>
Vijf punten over Cartracker die jij (misschien) nog niet weet
Cartracker staat onder andere bekend om automatische Rittenregistratie, echter beschikt Cartracker nog over veel meer functionaliteiten. In dit artikel nem...
Lees het hele bericht>
Betaal jij bijtelling in 2021?
Het einde van het jaar is inzicht. Dit betekent dat duizenden automobilisten voor hetzelfde vraagstuk staan. Blijf ik bijtelling betalen over mijn voertuig...
Lees het hele bericht>
Stel een vraag