CO2-uitstoot personenauto’s neemt toe in Europa en af in Nederland!

Publish date: 19/05/2019

De laatste paar jaren zijn wij in Nederland steeds bewuster gaan leven. Het afval dat aanspoelt op stranden wordt opgeruimd, afval wordt gescheiden en gerecycled en onlangs was er zelfs een 2de editie van ‘de week zonder vlees’. We zijn goed op weg.

Maar ten opzichte van 2017, is de CO2-uitstoot van nieuw geregistreerde personenauto’s toegenomen met 2,4 gram per kilometer in Europa. Dit zal allicht te maken hebben met de groei van de verkoop van benzine auto’s. Echter is deze CO2-uitstoot het afgelopen jaar afgenomen in 3 landen in Europa, waaronder Nederland. Hier wordt verband gelegd met de gestegen verkoop van de alternatieve aandrijflijn.

Deze cijfers door Jato Dynamics zijn echter wel op basis van New European Driving Cycle, deze cyclus was actief t/m het eerste half jaar van 2017. De Worldwide Harmonised Light Vehicle Test Procedure is hier niet bij mee genomen. Hierdoor zijn de resultaten gebaseerd op de theoretische rijomstandigheden en niet op de realistische rijomstandigheden.

Het is positief dat Nederland in de top 3 staat en daar willen wij natuurlijk op blijven. Met onze Cartracker app kun je je eigen brandstofverbruik inzien om zo nog bewuster om te gaan met de CO2-uitstoot van jouw auto. In de app krijg je na elke rit je resultaten zien en allerlei tips & tricks om je rijgedrag te verbeteren. Voor extra motivatie kun je deze tips bijvoorbeeld meenemen in een onderlinge competitie binnen het bedrijf. Maak groepen en ‘race’ tegen elkaar. De groep met de beste cijfers aan het eind van de maand krijgt een presentje. Leuk voor de medewerkers en voor het milieu!

 

Wil je meer weten over de cijfers in 2018? Neem een kijkje op https://www.autoweek.nl/autonieuws/artikel/gemiddelde-co2-uitstoot-in-2018-hoogste-in-vier-jaar/?utm_source=nu.nl&utm_medium=nieuwsartikel&utm_campaign=nuauto