Nieuws

Rittenregistratie en Wagenparkbeheer met SEP Peeters

Cartracker | Carpoolen | Rittenregistratie | Klantervaring
Published 21/02/2023
Rittenregistratie en Wagenparkbeheer met SEP Peeters

SEP Peeters is de ideale partner op het gebied van arbeidsbemiddeling in verschillende sectoren. Het bedrijf is gespecialiseerd in het werven van personeel voor de productie, food en logistieke sector. Denk hierbij aan orderpickers, inpak- en ompakwerkzaamheden en heftruck chauffeurs. Het ontzorgen van de klant is key, sommige klanten hebben zelfs de gehele productieplanning uitbesteed aan SEP Peeters. De arbeidskrachten hebben geen problemen met het vervoer, aangezien dit bedrijf zijn werknemers altijd op tijd brengt op locatie!

Met verschillende vestigingen in Nederland en in Polen, kunnen ze de gehele markt ontzorgen. Met eigen selectie in Polen en goede begeleiding in Nederland, kiezen deze werknemers veelal voor SEP Peeters. Aandacht besteden aan de eigen werknemers in combinatie met de samenwerking binnen de Nederlandse klantenkring staat bovenaan de agenda! Persoonlijk contact met de klant en werknemer is dus essentieel voor een optimale samenwerking.

Wagenpark & organisatie – Data met een Kilometerregistratiesysteem

Momenteel heeft SEP Peeters ongeveer 600 medewerkers in dienst. Dit is variërend en verschilt dus per seizoen. Sander Peeters, wagenpark manager SEP Peeters Oirlo B.V. zegt hierover, “de medewerkers van het bedrijf staan centraal, zij moeten zo goed mogelijk en zonder zorgen kunnen werken.” Dit betekent:

  1. Goede huisvesting
  2. Gepast vervoer
  3. Duidelijkheid vooraf vanuit het bedrijf, maar ook vanuit de medewerker

Deze hoeveelheid werknemers zorgt voor een groot wagenpark. “Op dit moment hebben we 100 voertuigen in ons wagenpark, waarvan 3 op grijs kenteken. De rest van het wagenpark is geel kenteken”. Personenvervoer is belangrijk binnen de SEP Peeters groep, hierdoor staat het overgrote deel van het wagenpark op geel kenteken. Het wagenpark van SEP Peeters bestaat uit verschillende merken voertuigen.

“Momenteel kijken we cijfertechnisch naar het beste voertuig voor ons wagenpark. Door systemen (waaronder rittenregistratiesystemen) hebben we veel meer data tot onze beschikking. Niet alleen aanschaf is belangrijk, maar ook verbruik en het vervoer van aantal personen”. Hierdoor kijken ze per deal naar de actuele data binnen het wagenpark, met de focus op Total Cost of Ownership. Dit doen ze uiteraard ook met behulp van Cartracker Fleet Management.

“Voertuigen gebruiken wij in principe alleen voor vervoer. Toekomstige investeringen baseren wij op efficiëntie, dit is key in onze strategie. Voertuigen moeten zuinig zijn en laag in onderhoudskosten zitten”. Dit kun je uiteraard real-time inzien met een rittenregistratie systeem. Sturen op real-time data voor optimaal wagenparkbeheer. Zeker voor een wagenpark met eigen voertuigen.

Waarom heeft SEP Peeters voor Cartracker Fleetmanagement gekozen?

Cartracker en SEP Peeters werken al langere tijd samen. Naast Rittenregistratie voor de belastingdienst, maken ze gebruik van het complete pakket. “De keuze is uiteindelijk op jullie gevallen, omdat ik veel informatie krijg voor een voordelige prijs. Wat ik vooral fijn vind, is dat jullie één duidelijke prijs hanteren.”

Momenteel gebruikt Sander meerdere facetten van het Cartracker Ritregistratiesysteem, met name de onderhoudsplanner en de uitgebreide rapportages. Cartracker is volledig aanwezig binnen de organisatie, en zelfs bij de onderhoudspartners! “Garagehouders hebben toegang tot het portaal, zij kunnen aangeven wanneer het volgende onderhoud nodig is. Welke datum en welke kilometerstand. Ik krijg dan een melding en hierdoor kan ik heel efficiënt inplannen”. Verder heeft SEP Peeters een koppeling met de tankpas leverancier, hierdoor is het mogelijk om naast de Rittenregistratie alle tankacties te registreren. Zoals Sander al aangaf, werkt de organisatie toe naar efficiëntie en kostenbesparing, dit heeft ook met tanken te maken!

Wat mis jij in het huidige Ritregistratie systeem?

Natuurlijk is Cartracker niet perfect en willen wij ons graag verbeteren! Hierdoor vragen wij bij elk interview om de mening van de wagenparkbeheerder. “Wat ik nog mis, is een simpele tool om de kostprijs per kilometer te berekenen. Ik zou graag willen weten wat de zuinigste en meest efficiënte voertuig is per kilometer. Nu kan ik helaas geen standaardwaarden invoeren, zoals motorrijtuigenbelasting en verzekering. Hierdoor ben ik soms nog iets te veel tijd kwijt aan rapporteren.”.

SEP Peeters zet Fleet Management breed in binnen de organisatie. Door de feedback van Sander, hebben wij al een aantal stappen kunnen maken binnen het track en trace systeem. Uiteraard willen we Sander bedanken voor de medewerking aan deze klantcase. Wij werken hard om de correlatie tussen de Cartrackers en het software portaal te verbeteren!

Overig nieuws

De voordelen van onze Dashcam integratie
De voordelen van onze Dashcam integratie
Een dashcam die meldingen verstuurt zodat jij alleen beelden hoeft te kijken die relevant zijn? Goed nieuws, wij hebben hem!...
Lees het hele bericht>
Nieuw: Inzicht in CO2-uitstoot op elke rit / periode
Nieuw: Inzicht in CO2-uitstoot op elke rit / periode
Cartracker introduceert een innovatieve en belangrijke functie op ons platform waarmee gebruikers inzicht krijgen in de CO2-uitstoot van hun voertuigen. Me...
Lees het hele bericht>
Jazeker! We hebben officieel onze ISO 27001 certificering behaald!
Jazeker! We hebben officieel onze ISO 27001 certificering behaald!
Op gebied van informatiebeveiliging waren wij al vanaf dag één bezig en werkten wij grotendeels volgens de ISO 27001 standaarden. Maar, om aan alle ISO nor...
Lees het hele bericht>
Stel een vraag
Close