Nieuws

KOERS maakt het verschil met slim Wagenparkbeheer

Klantervaring
published 15/04/2021
KOERS maakt het verschil met slim Wagenparkbeheer

KOERS is van origine een familiebedrijf dat in 1972 werd opgericht door Harrie en Trudie Koers, met als belangrijkste pijlers degelijkheid en betrouwbaarheid. Zij wilden het verschil maken. En betekenisvol zijn voor zichzelf, voor hun omgeving en in hun werk. In de daarop volgende vijftig jaar ontwikkelde de onderneming zich van een lokaal werkend onderhouds- en renovatiebedrijf, tot een tot een landelijk actieve, high-end full service organisatie. Een onderneming die samen met een eigenaar, gebruiker of belegger kijkt welke oplossingen er zijn om een gebouw optimaal te laten renderen. KOERS pakt de zaken daadkrachtig, slim en respectvol aan. Dat doet ze op basis van de drie strategische pijlers innovatie, welzijn en co-creatie.

Extern wagenparkbeheer - Kilometerregistratie

Bianca Molendijk is teamleider front office bij Koers. Eén van haar taken is wagenparkbeheer, waarbij gebruik wordt gemaakt van Cartracker. Een externe partij, waardoor KOERS zich volledig kan focussen op de eigen core-business. Momenteel heeft KOERS een wagenpark van 100 Volkswagen Transporters, aangezien dit merk volgens Bianca Molendijk kernwaarden als betrouwbaarheid, kwaliteit en innovatie onderstreept. KOERS is sinds twee jaar klant bij Cartracker. Momenteel rijden zo’n 81 bedrijfswagens met het Fleetmanagement systeem van Cartracker dat met name wordt ingezet voor zaken als kilometerregistratie volgens eisen van de belastingdienst en track & trace. Bianca Molendijk: “De communicatie en samenwerking met Cartracker is goed. Planners weten waar de bussen zijn, ze pakken spoedgevallen dus snel op. Ook onze service- en projectplanning gebruiken Cartracker dagelijks.”

Bewustwording brengt duurzaamheidsdoelen haalbaar

KOERS wil het gebruik van de functionaliteiten van Cartracker verder uitbreiden. Zo wordt sinds kort een koppeling gemaakt tussen MultiTankcard en Cartracker. Bianca Molendijk: “De koppeling met MultiTankcard maakt het mogelijk om verder in te zetten op duurzaamheid, te sturen op verbruiksvermindering en het maken van analyses.” Door de koppeling wil KOERS zijn bestuurders ook bewust maken van hun rij- en tankgedrag, om zodoende de duurzaamheidsdoelen te bereiken. Aangezien alle tanktransacties van het gehele wagenpark in één systeem zijn ondergebracht, zijn nu de CO2 uitstoot per rit en per voertuig zichtbaar. Bianca Molendijk: “Wij willen graag het verschil maken. Ook als het gaat om rijgedrag en het halen van duurzaamheidsdoelstellingen. Met deze samenwerking kunnen we als onderneming ook echt sturen op duurzaamheid in het wagenpark en het ook tonen aan de buitenwereld! Het sluit trouwens ook mooi aan bij onze nieuwe slogan: ’Wij zijn de nieuwe generatie makers’.”

Innovatie en verbetering van Ritregistratiesysteem

Met een competitieve klant als KOERS kan Cartracker uiteraard niet stilzitten. Want er zijn wel wat verbeterpunten mogelijk volgens Bianca Molendijk: “De rapportages binnen Cartracker zijn goed en duidelijk, maar ik mis nog een mooi dashboard met analyses op rijgedrag en verbruik.”. Mede door de feedback van KOERS, lanceert Cartracker binnenkort haar Analytics+ module, met allerlei standaard analyses en dashboards om strategische keuzes te kunnen maken in het wagenparkbeleid.

Overig nieuws

Regel het eenvoudig nu nog : CO2 wetgeving: Registratie verplichting vanaf 1 juli 2024
Regel het eenvoudig nu nog : CO2 wetgeving: Registratie verplichting vanaf 1 juli 2024
Een eenvoudige en gebruiksvriendelijke manier om CO2 uitstootgegevens nauwkeurig bij te houden en te rapporteren. Ook de medewerkers die van het OV gebruik...
Lees het hele bericht>
De voordelen van onze Dashcam integratie
De voordelen van onze Dashcam integratie
Een dashcam die ook meldingen verstuurt als je geparkeerd staat? Goed nieuws, wij hebben hem!...
Lees het hele bericht>
Nieuw: Inzicht in CO2-uitstoot op elke rit / periode
Nieuw: Inzicht in CO2-uitstoot op elke rit / periode
Cartracker introduceert een innovatieve en belangrijke functie op ons platform waarmee gebruikers inzicht krijgen in de CO2-uitstoot van hun voertuigen. Me...
Lees het hele bericht>
Stel een vraag
Close