Nieuws

Hoe moet je rittenregistratie bijhouden?

Updates | Rittenregistratie
published 18/04/2023
Hoe moet je rittenregistratie bijhouden?

Rittenregistratie regels?

Km Registratie bijhouden, wat zijn de regels? Waarom moet ook jij een sluitende kilometerregistratie bijhouden? Het niet bijhouden, van gereden kilometers in een auto van de zaak kan kostbare gevolgen hebben. Want de Belastingdienst controleert vaak en de boetes zijn hoog: een verzuimboete tussen 3.000,00 en 5.000,00 euro inclusief de niet betaalde bijtelling van de afgelopen paar jaar!

Wat zijn de regels voor een sluitende kilometer registratie?

Als je minder dan 500 kilometer per jaar privé rijdt met de zakelijke auto, dan hoef je geen bijtelling te betalen voor jouw zakelijke auto. Heb jij een verklaring geen privégebruik auto ingevuld? Dan moet jij jouw gereden kilometers bijhouden! De belastingdienst laat vrij hoe je de zakelijke en privé kilometers inlevert. Je kunt jouw gereden kilometers zelfs op een bierviltje tonen (dit raden wij uiteraard niet aan). Pas wel op! Wanneer jij geen sluitende kilometer registratie kunt overhandigen, dan kan de belastingdienst alle misgelopen bijtelling over de afgelopen periode terugvragen.

Jij kunt ook jouw privé auto voor zakelijke doeleinden gebruiken. Dit is een wat lastiger punt, aangezien jij dan ook rittenregistratie kan gaan gebruiken om de kosten van jouw eigen voertuig te drukken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan onderhoud, wegenbelasting, brandstof en zelfs een tankpas. Jij kunt bijvoorbeeld de privé auto volledig zakelijk gebruiken, en hiervoor heb jij rittenregistratie nodig. Hier schrijven wij later nog een artikel over, wordt vervolgd!

Sluitende kilometerregistratie voor de belastingdienst

Blijf onder de 500 privé kilometers, zit jij erboven? Dan heb je een grote kans op bovengenoemde boete! Welke gegevens heeft de belastingdienst verder nog nodig?

De lijst wat jij na elke autorit moet invullen moet het volgende bevatten:

  1. het rit nummer (opeenvolgend 1,2,3 enz);
  2. de datum;
  3. beginstand kilometerteller;
  4. eindstand kilometerteller;
  5. beginadres;
  6. eindadres;
  7. gereden route indien afwijkend van meest gebruikelijke;
  8. en/of het een privé of zakelijk rit betreft

Veel werk voor een sluitende kilometerregistratie?

Je kunt het zo gek maken als jij zelft wilt. Uiteraard kun jij een excel sjabloon downloaden en elke dag netjes jouw gereden kilometers invullen. Dit kost je minimaal tien minuten per dag, verspreid je dit over een jaar, ben jij 44 uur kwijt. Deze werkweek kan je zeker wel ergens anders voor gebruiken.

Of jij kiest voor een volledig automatisch kilometerregistratie systeem zoals bijvoorbeeld, hoe kan het ook anders, Cartracker! Onze automatische kilometer registratie is conform eisen van de belastingdienst. Je hoeft ons product niet in te laten bouwen, wanneer jij voor Plug & Play kiest, kan jij beginnen wanneer jij wilt! Bekijk hier hoe het werkt. Tevens zijn wij ook voorzien van het keurmerk RitRegistratieSystemen, dit keurmerk krijg je als je het systeem in laat bouwen. Automatisch jouw rittenregistratie bijhouden, dan is dat mogelijk. Wij zorgen er namelijk voor dat bovenstaande dimensies in één mooi rapport komen te staan. Even uitdraaien, en klaar voor het overhandigen aan de belastingdienst. Bekijk deze video!

Rittenregistratie privé auto?

Vind jij het lastig om jouw kosten bij te houden van een privé auto waarmee jij zakelijk rijdt? Alle facturen opzoeken en bijhouden kan ook een lastige zaak zijn. Met Cartracker automatische rittenregistratie heb jij de mogelijkheid om:

  • Jouw onderhoud in te plannen
  • Jouw tankpas te koppelen aan ons systeem, jij ziet waar, wanneer en voor welke prijs jij hebt getankt

Laat Cartracker ook fungeren als administratief hulpmiddel. Wij helpen jou om zo goedkoop mogelijk auto te rijden! Laat je informeren door ons team, of plan direct een demo in. Stel je vraag en wij beantwoorden deze snel.

Overig nieuws

Nieuw: Inzicht in CO2-uitstoot op elke rit / periode
Nieuw: Inzicht in CO2-uitstoot op elke rit / periode
Cartracker introduceert een innovatieve en belangrijke functie op ons platform waarmee gebruikers inzicht krijgen in de CO2-uitstoot van hun voertuigen. Me...
Lees het hele bericht>
Jazeker! We hebben officieel onze ISO 27001 certificering behaald!
Jazeker! We hebben officieel onze ISO 27001 certificering behaald!
Op gebied van informatiebeveiliging waren wij al vanaf dag één bezig en werkten wij grotendeels volgens de ISO 27001 standaarden. Maar, om aan alle ISO nor...
Lees het hele bericht>
Kabinet worstelt met rekeningrijden
Kabinet worstelt met rekeningrijden
Het Nederlandse kabinet staat voor een uitdagend vraagstuk met betrekking tot de invoering van rekeningrijden. Naar aanleiding van een recent artikel op Au...
Lees het hele bericht>
Stel een vraag
Close