Door: Roy Tosseram | 12.02.2018

De kosten van je wagenpark reduceren? Beloon je ‘toppers’!

Cartracker-kosten-wagenpark-reduceren

Het wagenpark van bedrijven is – naast personeels- en huisvestingskosten – één van de grootste kostenposten. En of je wagenpark nu eigendom is of lease: je wilt zo liefst mogelijk de laagste kosten en de meest efficiënte mobiliteit. En dat kan. Met een slim ritregistratiesysteem van Cartracker. En een sympathiek gebaar naar je medewerkers. Waar hebben we het over?

Een ritregistratiesysteem van Cartracker maakt snel en helder inzichtelijk wat het verbruik van de bedrijfswagens is. Dit biedt de mogelijkheid om een lijst op te stellen van collega-rijders van een auto van de zaak die het meest efficiënt omgaan met het kilometerverbruik. Noem het een top tien, als je wilt. Beloon deze collega’s met iets leuks of een geldbedrag! Zij drukken immers de kosten. En dat loont.

Positief effect

Onze ervaring is, dat de samenstelling van een lijst van deze ‘toppers’ veelal een positief effect heeft op de medewerkers die niet tot die top behoren. Zij worden zich bewust van hun rijgedrag en zullen er veelal alles aan doen om zuiniger om te springen met onnodige kilometers met de auto van de zaak. Een belangrijke tip: hou het wel collegiaal. Bedenk een ludieke manier om collega’s onderaan de lijst te wijzen op hun rijgedrag. Bijvoorbeeld in de vorm van een luchtige ‘gele kaart’.

Motiveren

Een ritregistratiesysteem van Cartracker biedt naast het inzien van het aantal gereden kilometers ook de mogelijkheid om direct snelheidsovertredingen van medewerkers in te zien. Tot op de kilometer waarmee de snelheidsgrens is overtreden. Maar nogmaals: motiveren werkt doorgaans beter dan het tikken op de vingers. Die horen immers aan het stuur. Bedenk een beloningssysteem dat medewerkers stimuleert hun rijgedrag aan te passen. Om op die manier de kosten van het wagenpark te drukken en medewerkers te motiveren zorgvuldig en efficiënt om te springen met de bedrijfsauto. En zorg er vooral voor dat degene die de lijst samenstelt of naar buiten brengt – lopers, fietsers of OV-gebruikers daargelaten – er ook in voorkomt. Goed voorbeeld doet immers goed volgen!

Ik help u graag verder op weg met het beheer van uw wagenpark.

roy

Accountmanager Cartracker

Bel naar 088 – 3326 701 of stuur een e-mail naar roy@cartracker.nl

Contact met u opnemen

Vul hieronder uw gegevens in, dan nemen wij op werkdagen
binnen 24 uur contact met u op.

Contact