Artikel ULU in bijlage FD: Analyse Economie

Publish date: 15/05/2018

ULU: the future of smart mobility

 

“Gewoon slimme dingen doen op basis van data uit diverse bronnen”, luidt het antwoord van Christian Kerssens, CEO van ULU, op de vraag om in een notendop uit te leggen wat zijn bedrijf precies doet. ULU integreert en combineert verschillende datastromen (waaronder die van een connected car) in verschillende easy-to-use applicatie.

 

ULU kent drie type gebruikers op haar platform. De berijder wordt verder geholpen onderweg met een slimme mobiele app, die veelgebruikte applicaties combineert in één concrete oplossing. Zo bevat de app van ULU o.a. navigatie, flitsinformatie, parkeren en ritregistratie. In combinatie met de ULU-dongel kan de gebruiker automatisch parkeren. ULU stop dan automatisch de meter bij het wegrijden. Door de combinatie van navigatie en parkeren, kan de gebruiker slim navigeren naar een goedkopere (of gratis!) parkeerzone in een straal van 500m van zijn eindbestemming.

 

Zeer interessant

Deze parkeerfunctie is uiteraard ook zeer interessant voor de Fleetowner. Verder krijgt de Fleetowner bij ULU een digitale schil over zijn wagenpark en wordt hij geholpen met het optimaliseren van het wagenpark. Zo vergelijkt ULU het rijgedrag van de berijders en analyseert de brandstofkosten op basis van dit gedrag. Op die manier kan niet alleen exact in kaart gebracht worden wat de kilometerkosten zijn van de ene berijder ten opzichte van een andere berijder, terwijl dat tevens geldt voor de CO2-uitstoot per rit of in een bepaalde periode. Ook kan via de webdashboard locaties verstuurd worden naar de mobiele apps, waarna de gebruiker direct kan navigeren naar de gewenste locatie. Via een API (datakoppeling) kan de data van ULU geïntegreerd worden in eigen plan- en boekhoudsystemen. Of kan een bedrijf gebruik maken van de werkbonnen / urenregistratie app van ULU zelf.

 

Automotive

De derde groep gebruikers bestaat uit verschillende automotive-organisaties. “ULU is een technologie partner van de automotive sector. Met onze technologie kunnen klanten nieuwe omzet genereren, klantloyaliteit verbeteren en inspelen op alle nieuwe ontwikkelingen”, zegt Kerssens, die er tevens aan toevoegt dat ULU deze partijen helpt om de volgende stap te zetten naar next-generation Mobility Service Providers. Hij benadrukt dat het voordeel van het systeem zich doorvertaalt naar de eigen preferenties.

 

Bron: Analyse Economie, nr. 6 mei 2018

Lees de hele editie hier.