Onze hardware: in alle opzichten betrouwbaar

Door: Marcia van Kampen | 28.06.2017

Inbouw Cartracker

Al sinds de oprichting van Cartracker meer dan 15 jaar geleden, ontwerpen en produceren we onze blackbox in Nederland. We werken hierbij al jaren nauw samen met Head Electronics, een betrouwbare partner die ook nog eens bij ons om de hoek zit. Dat werkt niet alleen prettig en snel, maar zorgt er ook voor dat u kwalitatief uitstekende systemen krijgt. Cartracker voldoet volledig aan de eisen van de Belastingdienst voor een sluitende kilometerregistratie.

 

Keurmerk RRS

Voor het leveren van een fiscale ritregistratie voert Cartracker al jaren het keurmerk RRS van de Belastingdienst. Dit toont aan dat de Belastingdienst de werking van ons systeem als zeer betrouwbaar beoordeelt. Daardoor bent u verzekerd van de stabiliteit en continuïteit van uw rittenregistratie. Het Keurmerk vereist bijvoorbeeld dat de blacbox moeilijk te saboteren is. Dit garanderen wij met een interne sabotage sensor en verzegeling bij de inbouw.

Al sinds de oprichting van het keurmerk in 2013 draagt Cartracker het Keurmerk RitRegistratieSystemen, ook wel bekend als het keurmerk RRS. Decos was nauw betrokken bij de oprichting van het keurmerk via de Stichting Keurmerk RitRegistratieSystemen. Aangestuurd vanuit de Belastingdienst hebben wij met een selecte groep leveranciers de criteria van het keurmerk opgesteld. Zo bepaalden wij met elkaar wat er exact in de rapportages moet worden weergegeven en welke eisen er worden gesteld aan de hardware én aan de leveranciers. Dit heeft ervoor gezorgd dat het voor klanten nu veel duidelijker is welke aanbieders voldoen aan de strenge eisen van de Belastingdienst voor een zakelijke ritregistratie, en welke dat niet doen. Cartracker was dan ook één van de eersten die het keurmerk mochten voeren.

 

Hoe werkt het?

Ons doel is ervoor te zorgen dat u een complete en accurate kilometerregistratie van al uw bedrijfwagens heeft. De Cartracker blackbox is daarvoor hét instrument, dat per voertuig de gegevens van de ritten registreert. Het is een zwart kastje van 10 bij 10 cm en 3 cm dik, die in elke auto wordt ingebouwd. De Cartracker heeft een GPS en GSM/GPRS antenne om de bewegingen van uw voertuigen vast te leggen en te verzenden naar onze servers. De blackbox is voorzien van een KPN-simkaart, simpelweg omdat KPN het beste en meest stabiele netwerk biedt.

De Cartracker bevat de volgende functionaliteiten:

  • Interne accu met interne sabotage sensor
  • Geschikt voor 12 en 24V continu stroom aansluiting
  • Bestuurdersidentificatie met reminderfunctie
  • Aansluiting voor meerdere digitale ingangen

De Cartracker is ten alle tijden verbonden met onze servers. Zo worden al uw ritten altijd geregistreerd. De Cartracker wordt geactiveerd door het sleutelcontact: zodra het voertuig wordt gestart, wordt de blackbox actief. Bovendien heeft de Cartracker een interne back up accu, zodat we sabotage direct kunnen waarnemen en melden. Dankzij deze interne accu kan de Cartracker 7 dagen actief blijven bij stroom onderbreking.

Wanneer uw voertuigen ongebruikelijke bewegingen maken, kan de Cartracker u direct een waarschuwing sturen. Denk bijvoorbeeld aan het geval van diefstal, of wanneer het voertuig op een ongebruikelijk tijdstip of op een onbekende locaties actief is. Via een SMS of mail ontvangt u direct de gegevens van het voertuig, zodat u daar zo snel mogelijk actie op kunt ondernemen.

 

Inbouw

Voor een betrouwbare rittenregistratie is het uiteraard van belang dat álle gegevens van álle ritten van het voertuig juist worden vastgelegd. Daarom zorgen wij ervoor dat de Cartracker blackbox stevig wordt ingebouwd, op een plek waar sabotage lastiger is. Onze gecertificeerde monteurs van Cartotaal bouwen de Cartrackers in achter het dashboard. Zo kan de unit niet handmatig uitgeschakeld worden tijdens een rit. Op verzoek kunnen wij het systeem ook verzegelen.

Inbouw Cartracker

Plus: onze monteurs zijn flexibel. Wanneer u een Cartracker wilt laten inbouwen, komen wij altijd naar u toe, op de locatie van uw bedrijf, uw garage of zelfs het huisadres van de chauffeur. Op een tijdstip dat voor u het handigst is. Wij passen onze planning daarop aan, zodat u er minimaal hinder van ondervindt. De inbouw van een Cartracker blackbox duurt ongeveer 45 minuten per voertuig, daarna worden alle ritten direct goed geregistreerd.

 

Wilt u meer weten over onze hardware of onze inbouw methode? Wij vertellen het u graag!

Ik help u graag verder op weg met het beheer van uw wagenpark.

roy

Accountmanager Cartracker

Bel naar 088 – 3326 701 of stuur een e-mail naar roy@cartracker.nl

Contact met u opnemen

Vul hieronder uw gegevens in, dan nemen wij op werkdagen
binnen 24 uur contact met u op.

Contact